Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κλίμα εσωστρέφειας παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανακύκλωση προσώπων, γκρίνια και αναβολή συνεδρίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Με την περίφημη διεύρυνση να μένει στα… λόγια και τη δυσφορία συντρόφων για την τοποθέτηση Τζανακόπουλου στη θέση Σκουρλέτη, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναβολή του συνεδρίου λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Το κλίμα εσωστρέφειας παραμένει έκδηλο παρά τις προσπάθειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την ατζέντα στρέφοντας πυρά κατά της κυβέρνησης με αιχμή το άνοιγμα των σχολείων. Στο παρασκήνιο φουντώνει η «γκρίνια» από βουλευτές που υποστηρίζουν ότι το προφίλ του Δημήτρη Τζανακόπουλο κάθε άλλο παρά… συναινετικό είναι προκαλώντας προβληματισμό ότι η διεύρυνση θα ναυαγήσει πριν ακόμη ξεκινήσει.

Χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να γίνει διαδικτυακή συζήτηση για την έγκριση του προγράμματος από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, την εγγραφή νέων μελών και την ανασυγκρότηση των οργανώσεων. Ταυτόχρονα θα προχωρήσει διαδικτυακά και στη διενέργεια ενός διεθνούς συνεδρίου ενώ επισημοποίησε την πρόταση να γίνει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Προτείνω στη νέα αυτή φάση να αναλάβει τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. ο σύντροφος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης να αναλάβει την ευθύνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Και βεβαίως στη συνέχεια να προχωρήσουμε και σε άλλες αλλαγές που αφορούν τόσο στους κοινοβουλευτικούς τομείς ευθύνης όσο και στο κόμμα. Για αυτό προτείνω να συγκληθεί την ερχόμενη Κυριακή η Κ.Ε. για να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά, καθώς βεβαίως και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Προσδοκούσαμε και προσδοκούμε σε μια πλατιά και συμμετοχική διαδικασία, αλλά οι συνθήκες της πανδημίας αυτό δεν μας το επιτρέπουν. Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει δυνατότητα διενέργειας συνεδρίου με φυσική παρουσία. Και ένα συνέδριο χωρίς φυσική παρουσία δεν μπορεί να δώσει την ώθηση που επιθυμούμε», δήλωσε, προτείνοντας παράλληλα «να αποφασίσουμε την αναβολή του συνεδρίου μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες να μας το επιτρέψουν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων «χωρίς προετοιμασία», όπως είπε, και εκφράζοντας ανησυχία για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συνέχεια στη… λάθος πλευρά ο Τσίπρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παγιδευμένος στο αδιέξοδο της εξεταστικής ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon