Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καίνε» τον Παππά οι νέες αποκαλύψεις: Μέσω της Τράπεζας Αττικής τα 3 εκατ. € στον Καλογρίτσα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Αποκαλύψεων συνέχεια για την υπόθεση Καλογρίτσα. Οι λεπτομέρειες που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας κατά στελεχών της λιβανέζικης CCC «καίνε» την Κουμουνδούρου, αφού ο Χρ. Καλογρίτσας στη μήνυσή του εμπλέκει εκτός του υπ. Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και την Τράπεζα Αττικής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως αυτή ήταν η τράπεζα που επελέγη για να «υποδεχθεί» το έμβασμα των τριών εκατομμυρίων ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να μετάσχει ο Χρ. Καλογρίτσας στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, δύο μήνες πριν σταλούν τα χρήματα από την CCC, δύο εταιρίες του Χρ. Καλογρίτσα είχαν λάβει ως δάνειο από την Τράπεζα Αττικής 15 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να διαθέτουν την πιστοληπτική ικανότητα, προκειμένου να καλυφθούν προηγούμενες οφειλές του επιχειρηματία προς το Δημόσιο, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του επιχειρηματία, ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που ενορχήστρωσε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαγόταν η οικονομική συναλλαγή CCC-Καλογρίτσα, ώστε να μην αφήσει οικονομικά «ίχνη»: μεταξύ των δύο εταιριών καταρτίστηκε εικονική σύμβαση για τη δήθεν κατασκευή ενός κτιρίου στη Μέση Ανατολή και τα τρία εκατομμύρια ήταν η προκαταβολή. Ο Χρ. Καλογρίτσας στη μήνυσή του έχει καταθέσει μία σειρά από έγγραφα, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, μεταξύ των οποίων και e-mail που έστελναν οι εκπρόσωποι της λιβανέζικης εταιρίας, με συνθηματική ορολογία (όπως το περίφημο «White House» που κατά τους εκπροσώπους του επιχειρηματία είναι το Μέγαρο Μαξίμου).

Οπως αναφέρει η πλευρά Καλογρίτσα, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τα χρήματα δεν επεστράφησαν στην CCC, αλλά επενδύθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento, αφού πρώτα η εταιρία «Ι. Καλογρίτσας Α.Ε.» τροποποιήθηκε και μετονομάστηκε σε «Media Doc A.E.». Τον Φεβρουάριο του 2017 ο γιος του επιχειρηματία αποχώρησε από την εταιρία, αφήνοντας μοναδικό μέτοχο τον Κ. Βαξεβάνη, χωρίς –πάντα κατά τη διήγηση Καλογρίτσα- να αποκομίσει το παραμικρό όφελος. Αυτός ήταν ο λόγος που τα χρήματα δεν επεστράφησαν στην CCC, κάτι που ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρει πως γνώριζαν τα στελέχη της λιβανέζικης εταιρίας, καταθέτοντας ψευδή στοιχεία στα ελβετικά δικαστήρια, στα οποία προσέφυγαν ζητώντας πίσω τα λεφτά και δικαιώθηκαν.

Η διήγηση του επιχειρηματία είναι τελείως διαφορετική αυτής της λιβανέζικης εταιρίας, η οποία αρνείται την εμπλοκή της σε «υπόγειες» συναλλαγές. Ο Χρ. Καλογρίτσας, παρόλο που εγκαλεί τα στελέχη της CCC για ψευδή κατάθεση και απάτη επί δικαστηρίω, περιγράφει μία σειρά από περιστατικά που μοιάζουν να συνιστούν ένα καραμπινάτο ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο οποίο μετείχαν εν γνώσει τους και οι δύο εταιρίες, υπό τις «οδηγίες» του Ν. Παππά. Καταγγελίες που ήδη βρίσκονται κάτω από το εισαγγελικό μικροσκόπιο…

Από την έντυπη έκδοση 

Προτεινόμενα για εσάς

Δικογραφία για Παππά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL: Ξεκίνησε η ανακριτική έρευνα για τον Παππά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

O Παππάς στην ΑΕΚ – «Είμαι Παναθηναϊκός, η εκτίμηση των οπαδών της Ενωσης με τιμά»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στη μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια και ο Νίκος Παππάς [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

ΝΔ: Αν η λέξη θράσος είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν του κ. Παππά

ΑΕΚ: Δικός της ο Νίκος Παππάς

Λάμπρος Κατσαρός

«Αρπάχτηκαν» Λοβέρδος και Παππάς στη Βουλή – Ο διάλογος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τι μάθαμε χθες

Kon

Προανακριτική: Καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή Παππά!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom