Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2021»: Συνάντηση Αγγελοπούλου-Σακελλαροπούλου – Παρουσιάστηκε συλλεκτικό μετάλλιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέλεξε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, το συλλεκτικό μετάλλιο «προπομπό» του Νομισματικού Προγράμματος, που εκδίδει η Επιτροπή, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής και τα σχέδια της για την επόμενη περίοδο. Η πρόεδρος της Επιτροπής συνοδευόταν από τον εκτελεστικό γενικό συντονιστή της Επιτροπής Μάρτων Σίμιτσεκ και τον γενικό γραμματέα της Βουλής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής, Γιώργο Μυλωνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η πρόεδρος της Επιτροπής παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συλλεκτικό μετάλλιο, το πρώτο που εμφανίζεται στη χώρα μας με την συγκεκριμένη τεχνική, η οποία περιλαμβάνει ένα έγχρωμο πολυμερικό δακτύλιο ανάμεσα στα δύο μεταλλικά μέρη του. Στο μετάλλιο απεικονίζεται ο Ρήγας Βελεστινλής και ο Αδαμάντιος Κοραής να σηκώνουν την Ελλάδα, ενώ στο βάθος ο φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του συμβολίζει την αναγέννηση της χώρας.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη δήλωσε: «Ενημερώσαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” ενόψει της εθνικής επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση. Είχαμε επίσης την χαρά και την τιμή να δωρίσουμε στην κυρία Πρόεδρο τον “Προπομπό”. Το συλλεκτικό μετάλλιο που εκδίδει η Επιτροπή με τη χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος και έχοντας ως αποκλειστικό διαθέτη την Εθνική Τράπεζα. Ο Προπομπός είναι η αυλαία του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής. Το μετάλλιο απεικονίζει το γνωστό πίνακα του Θεόφιλου, “Αναγεννηθείσα Ελλάδα”, με τον Κοραή και τον Ρήγα να σηκώνουν την Ελλάδα.

Ενημερώσαμε ακόμα την κυρία Πρόεδρο για τις περιοδείες μας σε όλη την Ελλάδα, τη συγκινητική συμμετοχή του κόσμου, την άψογη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δράσεις που προγραμματίζονται ενόψει της επετείου.

Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας και προσβλέπουμε στη συνεργασία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Την επέτειό μας θα την τιμήσουμε όλοι μαζί. Με περηφάνεια για την ιστορία μας και αυτοπεποίθηση για το κοινό μας μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 ενισχύει τις πυρόπληκτες περιοχές

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Θεσσαλονίκη

Στην Παναγιά Θυμιανή των Σφακίων τιμήθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Χαλκίδα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Θεσσαλονίκη

Στη Νάουσα η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για τα 199 χρόνια από το Ολοκαύτωμα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στους Δήμους Δελφών και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Η ταινία «“σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!» στην ΕΡΤ

«Ελλάδα 2021»: Ζωντανεύει η ιστορία της επανάστασης σε 18 πόλεις – Οι δράσεις της Επιτροπής για την Εθνική Επέτειο

Δημήτρης Ντόγκας