Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δήλωσε παρών. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο το απόγευμα, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.
Αντώνης Σαμαράς: Ομόφωνα εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, το νέο κλαδολόγιο και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, θα συμβάλει ώστε το 2018 να έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό Δημόσιο.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκφράστηκαν διαφωνίες και επί μέρους παρατηρήσεις και προτάσεις, τις οποίες η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι θα τις εξετάσει προσεκτικά μέσω των πρακτικών, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε διορθώσεις. Όπως τονίστηκε, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για πάταξη των πελατειακών σχέσεων, τα τέσσερα από τα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας (ΚΕΚ) είναι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενα από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ απουσιάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων για μεταθέσεις.