Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Φαίνεται πως στα νομικά διαφωνούμε με τον Τσίπρα συνεχώς

Επιστολή Τασούλα προς την ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Newsroom eleftherostypos.gr

«Ισχνή ποσοτικά» χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος εξηγεί ότι «εξαιτίας της απροθυμίας της προηγούμενης πλειοψηφίας της Βουλής, στην αναθεώρηση δεν περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το περιβάλλον, τη φορολογία, την ανάπτυξη.

Ωστόσο οδεύουν προς αναθεώρηση τα άρθρα που αφορούν την ποινική προστασία του πολιτικού προσωπικού, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να προκαλούνται εκλογές, τη διευκόλυνση του ορισμού διοικήσεων στις ανεξάρτητες Αρχές. Με κορωνίδα τη διάταξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα μπορεί πια να εκλέγεται με απλή πλειοψηφία, κατοχυρώνεται η κυβερνητική σταθερότητα…»

Με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση ερμηνευτική δήλωση για τα αδικήματα που τελέστηκαν επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων ώστε αυτά να μην παραγράφονται, ο κ. Τασούλας απαντά: «Φαίνεται πως στα νομικά διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα συνεχώς» και κάνει λόγο για «κραυγαλέα αντισυνταγματική διάταξη» τυχόν αναδρομική εφαρμογή ποινικής διάταξης.

Σχετικά με την αντιπαράθεση που ξέσπασε για τη συμμετοχή η εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι «τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχε αποφευχθεί όλη αυτή η ένταση και δεν είχε αμφισβητηθεί το στοιχειώδες δικαίωμα εξαιρέσεως», καθώς όπως επισημαίνει «δεν μπορεί να είναι κάποιος ταυτόχρονα και μάρτυρας και εισαγγελεύς στην ίδια υπόθεση».

Προτεινόμενα για εσάς

Ατάκα – «φωτιά» Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Θα έχετε χρόνο να δώσετε εξηγήσεις»

Tinad

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα-Γεννηματά στη Βουλή για το τι είναι ντροπή!

Μιχάλης Μάρδας

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έχει στόχο τη Δημοκρατία

Μιχάλης Μάρδας

Η κρίσιμη απόφαση του Α. Τσίπρα

Kon

Λευκός οίκος, μαύρα κοράκια…

Kon

«Αγκαλιά» με τον Παππά, σε σύγκρουση με την κοινωνία

Kon

Tο αλάθητο του… Παππά

Kon

Σφοδρή επίθεση Πέτσα σε Τσίπρα: Κοίταξε δίπλα σου για το «διεφθαρμένο κόμμα»

Μιχάλης Μάρδας

Τσίπρας για Τουρκία: Δεν απειλούμε, αλλά και δεν δεχόμαστε απειλές

Μιχάλης Μάρδας