«Γιατί θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ», εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η αποκατάσταση της ομαλής πορείας, τόνισε, προϋποθέτει ούτως ή άλλως- όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ- τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ωστόσο, όπως σημείωσε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα.
Σε ερώτηση για την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα email από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε «Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή», ενώ επεσήμανε ότι συμφωνεί με την Ενωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού».
Αναφορικά με την αποκάλυψη εισαγγελικής έρευνας για τα capital controls, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το πληροφορήθηκε από τον Τύπο «διότι η Δικαιοσύνη προχωρά μόνη της και ανεξάρτητα από το υπουργείο. Αν έχει εξέλιξη, θα δούμε τα πορίσματα».