Μάλιστα, επιτέθηκε στη Ν.Δ. ισχυριζόμενος ότι «δεν πρόκειται να καταφύγει σε κασσανδρολογία και καταστροφολογία ή τα συνειδητά ψέματα που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ξεχνώντας προφανώς τα όσα έλεγε στα τέλη του 2014 για τα Μνημόνια, τα οποία θα καταργούσε «με ένα νόμο και ένα άρθρο» μόλις γινόταν κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της Novartis, υιοθέτησε για μία ακόμη φορά το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Ετσι, απαντώντας σε ερώτηση αν θα καταψηφίσει τυχόν αίτημα της Ν.Δ. για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή, είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης». Οπως είπε, η υπόθεση αποτελεί διεθνές σκάνδαλο με προεκτάσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας.
Αφού έκανε μία συνοπτική αναδρομή στην υπόθεση, υπενθύμισε ότι υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να μιλάει για σκευωρία». «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», είπε και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στον πρωθυπουργό. Απαντώντας σε δεύτερη σχετική ερώτηση, επιχείρησε να εμφανιστεί ακόμη πιο… άνετος και ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «καλά ξεμπερδέματα» καθώς ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δύο τάσεις στην κυβέρνηση για το θέμα. Η μία θέλει και η άλλη δεν θέλει τη σύσταση επιτροπής από τη Βουλή.
Αναφερόμενος στο μετρό της Θεσσαλονίκης, είπε ότι ο πρωθυπουργός, ως μη όφειλε, ήρθε και προκατέλαβε αποφάσεις, όπως την απόφαση του ΚΑΣ, προσθέτοντας πως το «σημαντικότερο ατόπημα είναι ότι παραδεχόμενος (ο κ. Μητσοτάκης) ότι υπάρχουν καθυστερήσεις -που δεν υπάρχουν- δίνει το πάτημα στο νέο εργολάβο να διεκδικήσει αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ».
Πάντως, έπλεξε το εγκώμιο του εργολάβου, ο οποίος τα έκανε όλα καλά όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά τα κάνει όλα λάθος επί Ν.Δ. Καταλήγοντας είπε ότι «το ψευτοδίλημμα “ή αρχαία ή μετρό” εμείς καταφέραμε να το μετατρέψουμε στο και “αρχαία και μετρό” και σήμερα ξαναγυρνάμε στο “ούτε αρχαία ούτε μετρό”». Βέβαια, αμέλησε να παραδεχθεί ότι και οι δύο λύσεις που προτάσσονται για την κατασκευή του επίμαχου σταθμού προβλέπουν την ανάδειξη των αρχαίων που βρέθηκαν στο σημείο.
Ερωτηθείς για την επένδυση στο Ελληνικό, είπε ότι «φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2018, ενώ η χώρα ήταν σε φάση αποεπένδυσης», και σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο έργο «παραλάβαμε απλά μία σύμβαση» και υπενθύμισε ότι από το 2001 μέχρι το 2014 «έρχονταν και φεύγανε σχέδια επί χάρτου». «Δεν βάλαμε εμείς αρμόδιο υπουργό, στέλεχος της επιχείρησής του» (σ.σ.: επενδυτή) να διαπραγματεύεται, σημείωσε. «Θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε επενδυτές, αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση ότι το Ελληνικό Δημόσιο, η ελληνική Πολιτεία δεν έχει κανόνες και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου», πρόσθεσε.
Μητσοτάκης - Ιερώνυμος: Η συμφωνία για κατοικίες σε ευάλωτους και εστίες για φοιτητές
Δήλωσε και πάλι υπερήφανος για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως τόνισε, «θα μείνει στην ιστορία». Για το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ν.Δ. ανέδειξε ως μείζον το θέμα των Εξαρχείων προεκλογικά. «Είπαν ότι σε μία εβδομάδα θα έχουν καθαρίσει, ενώ το μόνο που βλέπουμε είναι επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, που καταλήγουν πολλές φορές και σε εικόνες φιάσκο, ντροπής θα έλεγα», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά την επίκαιρη ταινία του Κώστα Γαβρά, είπε ότι θα τη δει, αν και εκτίμησε ότι η ταινία, όπως και το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στο οποίο βασίζεται, «θα αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα με μια εγωκεντρική βάση». Το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπως είπε, είναι 1/3 πραγματικά γεγονότα, 1/3 διαστρεβλωμένα γεγονότα και 1/3 μυθοπλασία. Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «αντιθεσμική και ανεύθυνη στάση» την πρόταση της κυβέρνησης για εκλογή με 151 ψήφους, ενώ έμμεσα είπε ότι θα στήριζε και πάλι μία υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Αλέξης Χαρίτσης δεν έδωσε τη δυνατότητα στον Ελεύθερο Τύπο να υποβάλει ερώτηση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς η κριτική της εφημερίδας ενοχλεί την Κουμουνδούρου. Εμείς θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο αναζητώντας την αλήθεια και αναδεικνύοντας θέματα. Ραντεβού στην 85η ΔΕΘ, όπου θα αναμένουμε και πάλι το λόγο για να θέσουμε ερώτηση.
Η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30. Οι δημοσιογράφοι μπήκαν στην αίθουσα περίπου στις 12:25 και έλαβαν τις θέσεις τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο χώρο μετά από μισή ώρα!
Η συνέντευξη ξεκίνησε στις 13:02 και ολοκληρώθηκε στις 16:10. Κατατέθηκαν συνολικά 42 ερωτήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απαντήσει σε 2,5 ώρες 53 ερωτήσεις.
Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου, η πρώτη έγνοια του Αλέξη Τσίπρα ήταν… ο τελικός του Μουντομπάσκετ. Κατεβαίνοντας από το πάνελ ρωτούσε τους παραβρισκόμενους: «Πόσο είναι το σκορ;».
Από την έντυπη έκδοση