Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη, υπάρχει μόνο ήθος Τσίπρα

Την Παρασκευή η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει, για λόγους αρχής και ουσίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι η πολιτική συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας «έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο», του καταλόγισε ότι «προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή» και κατέστησε σαφές ότι «δεν είναι πια θέμα αισθητικής, αλλά δημοκρατικής τάξης».
Σχολίασε μάλιστα, με αφορμή την απόλυτη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα, ότι ο πρωθυπουργός «έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης».

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει μόνο ήθος Τσίπρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι «στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

«Οταν ο “νταής” Πολάκης επιτίθεται στον γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλο, είναι χυδαίος και άξεστος. Οταν προσβάλλει έναν ήρωα της ζωής που βρίσκεται πάνω σε καροτσάκι, τότε είναι άθλιος και άνανδρος. Οταν, όμως, μία τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τότε η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Τότε έχουμε μπροστά μας το “τέρας” για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο μία κοινωνία δεν μπορεί ποτέ να συμβιβαστεί. Γι’ αυτό και καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι «είναι υποχρέωσή μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά μας όπλα για να αναδείξουμε το θέμα αυτό». «Υποχρέωσή μας», όπως είπε, «όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο, αλλά και απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία, η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές και διαβρώνεται όταν αυτές επαναλαμβάνονται και γίνονται πολιτική πρακτική».

Σχολίασε εξάλλου ότι οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού θα ήταν περιττή «γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει στο σπίτι του».

«Εδώ, όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα και συνειδητά μαζί του», πρόσθεσε, ενώ με πολύ καυστικό τρόπο σχολίασε την αναφορά Τσίπρα ότι «τα κάνει αυτά γιατί είναι αψύς και Σφακιανός».

«Προσέβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Εχω πολλούς φίλους εκεί, ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον κ. Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και η περηφάνια με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;», διερωτήθηκε, ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης υπογράμμισε ότι «η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει -ακόμα μία φορά- στην πλάτη του τον κ. Πολάκη τους βάζει ξανά «να αναμετρηθούν με την πολιτική αλλά και την προσωπική τους αξιοπρέπεια».

«Το ερώτημα αφορά όλους εσάς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι που στηρίζετε την κυβέρνηση: Είστε και εσείς όλοι σας Πολάκηδες; Αυτό τελικά θα φανεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία ξεκινάει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Αρχή άνδρα δείκνυσι. Ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, όπως ισχύει και για τον κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε σας, σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Οσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε; Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε αναφορά και στον νέο υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο, σημειώνοντας ότι είναι ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών ο ίδιος είχε καταψηφίσει, ενώ καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι πια σε μια «κυνική λογική διαχείρισης της ήττας του».

«Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σαν Airbnb», σχολίασε και πρόσθεσε: «Ενα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου. Και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα και να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων, αλλά για να αποκατασταθεί η ποιότητα της Δημοκρατίας μας και για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι το δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη είναι «με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων;».

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι «η επιλογή όλων ανεξαιρέτως των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να απουσιάζουν από μια συζήτηση πρότασης μομφής κατά συναδέλφου τους δεν έχει προηγούμενο». Εκτιμούσαν μάλιστα ότι «προφανώς αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ήθελε να ταυτισθεί ακόμη και η εικόνα του με τον κ. Πολάκη».

Γαλάζια στελέχη σημείωναν εξάλλου ότι «ο κ. Δραγασάκης έμοιαζε σαν να υποχρεώθηκε παρά τη θέλησή του να εκπροσωπήσει τον κ. Τσίπρα». «Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι, αν και προκλήθηκε ευθέως από τον κ. Μητσοτάκη, απέφυγε και εκείνος στις τοποθετήσεις του να καλύψει τον Παύλο Πολάκη», πρόσθεσαν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Για ψαράκι στο Μοσχάτο Μητσοτάκης-Μαρέβα [εικόνα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνδιαμορφωτής της ευρωπαϊκής ατζέντας, εγγυητής της ελληνικής σταθερότητας ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ: Δυναμική τάση στους νέους που ξεπερνούν το 22% των μελών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ο Παπανδρέου κάνει άνω-κάτω ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ: Το μπάχαλο στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και τα κέρδη για τη ΝΔ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης: Να πούμε όχι σε όλους τους νέους διχασμούς – Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom