«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση καθυστερεί, ανεπίτρεπτα. Αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί. Τώρα, τελευταία στιγμή φέρνει όλες μαζί τις διατάξεις, μήπως μπορέσει και πάρει το οκ, από τους Ευρωπαίους και μπουν τα λεφτά τα οποία μας έχουν υποσχεθεί. Έχουν καθυστερήσει και δεν νομίζω ότι μπορούμε σε αυτή τη φάση να υποσχεθούμε, να βοηθήσουμε την κυβέρνηση, γιατί τής είχαμε επισημάνει τόσο καιρό ότι, πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και δεν τις έκανε» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
Απαντώντας σε ερώτηση, εάν το διάστημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεωρεί πως είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό, για να αναπτυχθούν σχέσεις διαπλοκής, όπως εκείνες που κατάγγελλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είπε: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα προβλήματα λύνονται δύσκολα, οι σχέσεις διαπλοκής αναπτύσσονται πολύ εύκολα. Δυστυχώς για τη χώρα, περνάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή» χωρίς να θέλει, όπως ανέφερε, να επεκταθεί περισσότερο στο ζήτημα. Ωστόσο, πρόσθεσε, πως ελπίζει την επόμενη Παρασκευή στην Βουλή να είναι παρών ο κ. Τσίπρας και να γίνει μία διεξοδική συζήτηση, «για τα νέα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ενημέρωση, στην πληροφόρηση, με τα προβλήματα που έχουν σχέση με την καινούρια διαφθορά, που στήνεται στον χώρο των τηλεοπτικών μέσων».
Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το ΠΟΤΑΜΙ συνεχίζει την προσπάθεια για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξουν κεντρώες δυνάμεις, οι οποίες θα συνεργαστούν, ώστε να επιβληθούν καινούριες ιδέες στην πολιτική. Επισήμανε δε, πως κυρίαρχη ιδέα είναι εκείνη σύμφωνα με την οποία ο χώρος πρέπει να αδειάσει, υπέρ της δημιουργικής κοινωνίας και όχι υπέρ των παρασιτικών συστημάτων, που λειτουργούν είτε στο κράτος, είτε στη ιδιωτική οικονομία.
Με αφορμή τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών στο Ωραιόκαστρο και στη Φιλιππιάδα, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ο κ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Έχουμε μια υποχρέωση:να προσφέρουμε παιδεία στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών. Να τα αγκαλιάσουμε σαν δικά μας παιδιά, γιατί πολλά από αυτά θα γίνουν και δικά μας … Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολλοί από αυτούς θα ζήσουν αρκετά χρόνια εδώ».