Το έργο του είναι προγραμματισμένο να στηριχτεί σε νέο κύκλο σκανδαλολογίας και νέες μεταγραφές από το πρώην ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν είναι εύκολο. Οι γραπτές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Λαλιώτη για την επιχείρηση διάλυσης του Κινήματος Αλλαγής ακύρωσαν την προπαγάνδα περί θετικής τους στάσης στη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ. και η χθεσινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «έκαψε» και το δεύτερο κύμα διαρροών από το κυβερνητικό στρατόπεδο περί δήθεν τακτικού ελιγμού του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ακύρωσε και την παρουσία του σε εκδήλωση που στήνεται στην Αθήνα από τον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν, για να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας ως ο εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα: «Αυτοί που μας έλεγαν παλαιοτέρα γερμανοτσολιάδες και Πινοσέτ τώρα μας θεωρούν πολύφερνες νύφες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για τις ψήφους εν όψει εκλογών», είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν τον ρωτούσαν ο Θάνος Μωραΐτης και ο Αγγελος Τόλκας πριν πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τους έλεγε: «Αν με ρωτούσαν, θα τους έλεγα πως ήταν λάθος αυτό που έκαναν». Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε κατηγορηματικά και τις φήμες ότι του πρότειναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο επόμενος επίτροπος, σημειώνοντας ότι θίγεται και μόνο που ακούει ότι του έκαναν τέτοια πρόταση.
Ο πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές, προανήγγειλε ότι θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, τάχθηκε ωστόσο υπέρ του μετεκλογικού διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής, θέτοντας ως προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αυτοκριτική του, καθώς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κατάληψη στην εξουσία μοιράζοντας αντιμνημονιακές υποσχέσεις αν και γνώριζε την αλήθεια, ενώ κυβέρνησε εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της τρόικας.
Η συνέντευξη Παπανδρέου ήταν άλλο ένα κτύπημα στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποφύγει την εκλογική συντριβή. Δεν έχει άλλο τρόπο ο πρωθυπουργός να ανακόψει το κύμα επιστροφής όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στο Κίνημα Αλλαγής και να πείσει ψηφοφόρους του πρώην ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να πείσει ότι μετακινείται στο κέντρο της πολιτικής ζωής, μιλά για αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματός του. Εννοεί την προσχώρηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Θάνος Μωραΐτης, Αγγελος Τόλκας, μαζί με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ των Τέρενς Κουίκ, Θ. Μεγαλοοικονόμου. Β. Κόκκαλη, Ελ. Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλου κ.ά. από το χώρο της Δεξιάς. Πέραν των αμφιλεγόμενων προσώπων, η προφανής σκοπιμότητα αυτών των κινήσεων αφενός έχει προκαλέσει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής όπου παρατηρείται συσπείρωση έναντι του… εχθρού αλλά και έντονες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν χωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα βγαλμένα από τη ναφθαλίνη του παλιού δικομματισμού», έγραψε σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Για «συριζοποίηση» του Κινήματος Αλλαγής και όχι «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης, εκφράζοντας σε ένα βαθμό και το κλίμα εντός των 53+ που είχαν ζητήσει δύο εβδομάδες πριν έκτακτη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των συνεργασιών, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν τους είχε κάνει το χατίρι, τότε.
Ανδρουλάκης: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα των συμβολαίων υγείας
Ο κ. Τσίπρας πίστευε πως το προσκλητήριό του θα συγκινούσε περισσότερα και νέα, άφθαρτα πρόσωπα από το λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Με όχημα τη συμφωνία των Πρεσπών και την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, της κίνησης «Γέφυρα» στελεχών κεντροαριστερών που στηρίζουν τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ – Κινήματος Αλλαγής και την εκδήλωση στις 4 Μαρτίου με τους Ευρωσοσιαλιστές, θα πίεζε ασφυκτικά τη Φώφη Γεννηματά. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν προχωρούν όπως τα περίμενε. Η χθεσινή εκδήλωση εξέπεμπε πολιτική μιζέρια και… αγγαρεία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν εκεί. Σε ανάρτησή του στο facebook το ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και φανατικός υποστηρικτής της ανανεωτικής Αριστεράς και της σύγκλισης των δυνάμεων του χώρου, έγραψε για όλα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς που εμφανίζονται να συζητούν με τον ΣΥΡΙΖΑ:
«Διαδρομή προς ΣΥΡΙΖΑ
1. Αρχίζεις να μην κάνεις κριτική στην κυβέρνηση… έως δηλαδή και καθόλου!
2. Βλέπεις στη Ν.Δ… μόνο τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη
3. Μοιάζεις- με το ψευτο-δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση»- στον Μένιο
Κουτσόγιωργα για τη μάχη ανάμεσα «στο φως και στο σκοτάδι»
4. Μετατρέπεις τη συμφωνία των Πρεσπών σε “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για όλη την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική
5. Φτιάχνεις συλλογικότητες για μία πιο «κομψή» ένταξη στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]