Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το «Οχι της αξιοπρέπειας» στο «Ναι» της υπουργοποίησης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Από το «Οχι της αξιοπρέπειας» στο «Ναι» της υπουργοποίησης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Από τις αφισοκολλήσεις για το «Οχι της αξιοπρέπειας» τον Ιούλιο του ’15 στο «Ναι της υπουργοποίησης» τον Φεβρουάριο του 2019. Η «Λιμπερτά», όπως την φωνάζουν οι φίλοι της, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ανήκει στη γενιά των 40άρηδων του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι από τα πιο ενεργά και μαχητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ήταν υποψήφια βουλευτής, ανήκει στο στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού και ήταν διευθύντρια μέχρι πρότινος του γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Από τη Δευτέρα θα είναι και επισήμως η νέα υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) αντικαθιστώντας την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην Αθήνα είχε βρεθεί πριν από μερικούς μήνες όταν συνόδευε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στο Μάτι, ενώ στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας βρέθηκε από την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και του Παύλου Πολάκη. Και αυτό διότι, ανάμεσα στα τρία διορισμένα από το υπουργείο μέλη της διοίκησης που βρίσκονταν σε διαρκή σύγκρουση με τα υπόλοιπα μέλη, βρίσκεται η μητέρα της. Η συνταξιούχος Ελένη Χατζηγεωργίου, πρώην υπάλληλος του νοσοκομείου και συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της «τρόικας» του υπουργείου Υγείας, μαζί με το φαρμακοποιό Παράσχο Λαδά, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, και τον πλαστικό χειρούργο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μουρατίδη.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρόεδρο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπά. Αφορμή στάθηκε η μονομερής ενέργεια του υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο πρόσληψης του γενικού διευθυντή, ο οποίος πάντα γινόταν από το Δ.Σ. του νοσοκομείου, ενώ το υπουργείο άλλαξε υπογείως τον κανονισμό με ΦΕΚ έτσι ώστε να προσλαμβάνεται απευθείας από τον υπουργό. Τότε, τόσο το νοσοκομείο όσο και το «Ιδρυμα Παπαγεωργίου» προσέφυγαν στο ΣτΕ. Το Παπαγεωργίου αποτελεί νοσοκομείο-πρότυπο για τη Βόρειο Ελλάδα λειτουργεί βάσει των αρχών της ιδιωτικής οικονομίας και η σχέση εργασίας των υπαλλήλων είναι με το Ιδρυμα και όχι άμεσα με το υπουργείο Υγείας.

Κινηματίας

Η 40χρονη Ελευθερία Χατζηγεωργίου ζει στη Νεάπολη και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, της σίτισης, της συλλογής τροφίμων και της ενισχυτική διδασκαλίας όπως στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ετεροτοπία.

Εχει διατελέσει γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης. Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι υποσχέσεις και η πραγματικότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για ομιλία Τσίπρα: Προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με λάσπη και ύβρεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η «μάχη» στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελπίδα για σοβαρότερη αντιπολίτευση

Kon

Οταν το 12 υπερτερεί του 88…

Kon

Βγήκαν τα… μαχαίρια από το ξεκίνημα σε ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο πανικός του κ. Τσίπρα

Kon

Εντελώς «ξεστοκαρισμένος»…

Kon