Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς στη Βουλή: Έχουμε πετύχει μια ιστορική συμφωνία

Κοτζιάς στη Βουλή: Εχετε καταλάβει ότι τα Σκόπια πήραν γουρούνι στο σακί

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς στην ομιλία του στη Βουλή υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών που φέρει φαρδιά-πλατιά και την δική του υπογραφή. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι  δεν είπε το παραμικρό σχετικά με τις δικές του πράξεις όταν ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα καθώς με αυτή εξαλείφθηκε κάθε ιδέα αλυτρωτισμού από τους γείτονες.

«Σας βολεύει η Συμφωνία των Πρεσπών γιατί λύνεται ένα πρόβλημα που δεν μπορούσατε εσείς να το λύσετε και ταυτόχρονα μπορείτε να μας κάνετε και κριτική» δήλωσε επίσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Θέλω να πω στην κα Γεννηματά ότι αυτό το άπατρις έχουμε εμείς στην αριστερά να το ακούσουμε από τα στρατοδικεία. Ο κ. Σαμαράς δεν απευθυνόταν σε εμάς. Δεν μας είπε τίποτα. Τι έκανε εκείνος όταν ήταν πρωθυπουργός; Δεν είπε τίποτα».

Για τα συλλαλητήρια είπε: «Είδα μεγάλες διαδηλώσεις δημοκρατικές αλλά άκουγα και το σύνθημα «φέρτε τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια» και ρωτάω, αυτό είναι αλυτρωτικό; Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να μας απαντήσει».

Επίσης δήλωσε με νόημα: «Η κυβέρνηση της FYROM πήρε γουρούνι στο σακί. Τους βάλαμε να τα κάνουν όλα και τώρα περιμένουν από εμάς. Εμείς θα το κάναμε; Επέδειξαν εμπιστοσύνη. Ότι διαχρονικά έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία υπάρχει στη συμφωνία. Ο Μητσοτάκης μπροστά στις εσωκομματικές απειλές υποχώρησε. Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε. Αυτή είναι η διαφορά. Το όνομα που η κυρία Μπακογιάννη μετέφερε στον κ. Νίμιτς ήταν το Βόρεια Δημοκρατία. Αυτό που πρότεινε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αυτό πήραμε. Και τώρα το υποτιμάτε».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Φώφη Γεννηματά: Κλείνει η Βουλή για μια εβδομάδα σε ένδειξη πένθους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπρα ντε φερ για τη… στρόφιγγα της χρηματοδότησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αν ακούγαμε τον Τσιόδρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διπλωματική θωράκιση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ρωγμές στη Βουλή- Tασούλας: Καμία ανησυχία για την στατικότητα του κτιρίου

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Συναγερμός για το κτίριο της Βουλής: Ρήγματα και κενά που απειλούν με καταρρεύσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οχι αντιπολίτευση με τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Γερμανία: Πιο πολλές γυναίκες και μέλη κάτω των 40 ετών στη νέα βουλή

Μαρίνα Μπενέκου

Τσίπρας: Απέτυχε η κυβέρνηση στην προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό

Ελεύθερος Τύπος Newsroom