Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» της Κυριακής, η επίθεση αυτή αποτελεί την πρώτη φάση του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού που έχουν κάνει στη Ν.Δ. Τα πρώτα δείγματα έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στα τελευταία εικοσιτετράωρα με τις συνεντεύξεις του, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις από τον ίδιο και τα στελέχη του κόμματός του.
Στο συγκεκριμένο στάδιο, στόχος των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποδομήσουν προσωπικά τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας τους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς και τα προβλήματα που… γονατίζουν τους πολίτες και ταυτόχρονα με τις προαναγγελίες των κυβερνητικών προτάσεων της Ν.Δ., όπως ήταν αυτή της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας προς τον κ. Μητσοτάκη και στα όσα θα πει το επόμενο Σάββατο κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.
Τότε θα ξεκινήσει και η δεύτερη φάση του γαλάζιου σχεδιασμού, κατά την οποία θα μετρηθεί ο αντίκτυπος στην κοινωνία και στις δημοσκοπήσεις των όσων θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Το μήνυμα-σύνθημα που θα ακουστεί από τα χείλη του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι «Δουλειές για τους πολλούς, όχι για το κόμμα και τους κολλητούς» και θα συνοδεύεται με την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Πολιτική αλλαγή
Σχετικά με τα όσα θα προαναγγείλει στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στη συνάντηση που είχαν στο πολιτικό γραφείο του, στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι.
Αρχικά στην ομιλία του, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη για αλλαγή πολιτικής σελίδας. «Η Ελλάδα μοιάζει σήμερα με ρημαγμένη χώρα» θα τονίσει περιγράφοντας την κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στα ζητήματα ασφάλειας και την Παιδεία. Ο ίδιος θα μιλήσει για εθνική ευθύνη, λόγω της θέσης του, να βάλει τέλος σε αυτόν τον κατήφορο: «Και το τέλος αυτό προϋποθέτει πολιτική αλλαγή στη χώρα».
Έντονη ενόχληση στην Κύπρο για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Δεν ήταν χαριεντίσματα, ήταν συζήτηση»
Στο πλαίσιο αυτό, από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, μόλις το κόμμα του σχηματίσει κυβέρνηση, θα είναι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, το φορολογικό και το σχέδιο νόμου που θα αφορά στα ζητήματα λειτουργίας της αγοράς, του ανταγωνισμού και της προσέλκυσης επενδύσεων. Το τέλος στην υπερφορολόγηση θα είναι ένα σημείο όπου θα επιμείνει ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θα τονίσει ότι «είναι πλέον διαπιστωμένο ότι η τακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά».
Ετσι, στις βασικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, στις οποίες περιλαμβάνονται ήδη αυτές για το ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό που έχουν κατατεθεί, θα προστεθούν και οι νέες που θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στη βάση ενός διαφορετικού μίγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας, με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημόσιων δαπανών, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η επιλογή του ΕΝΦΙΑ
Η ανακοίνωση από τον κ. Μητσοτάκη της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα πρώτα δύο χρόνια ήταν μια επιλογή που δεν έγινε τυχαία από το γαλάζιο επιτελείο, αλλά είχε σαφή πολιτική και οικονομική στόχευση. Οπως εξηγούσε στενός συνεργάτης του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, πρώτον, η μείωση απευθύνεται και αφορά σε όλους τους Ελληνες, καθώς η ιδιοκατοίκηση αγγίζει το 90% στη χώρα μας και, δεύτερον, ενισχύει την αξιοπιστία και την ευαισθησία της Ν.Δ., σε contrast με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όχι μόνο δεν κατήργησε το φόρο, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ, αλλά τον αύξησε κιόλας, ρημάζοντας φορολογικά τους πολίτες.
ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής