ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντησε ο Αυτιάς στον Τσίπρα: Εσείς ψηφίζατε μειώσεις στις συντάξεις και εμείς τις δείχναμε

Ποιες εκλογές; Για άλλα δύο χρόνια στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Γιώργος Αυτιάς έδωσε τη δική του απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τις περικοπές των συντάξεων το πρωί Σαββάτου, από την εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ μια ημέρα μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο όνομα του δημοσιογράφου στη Βουλή.

«Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε. Άλλοι ψηφίζουν και άλλοι κόβουν, που… δεν κόβουν στο τέλος», σχολίασε ο Γιώργος Αυτιάς, ανατρέχοντας στους πίνακες που η εκπομπή είχε προβάλει στις 17/11/2018.

«Την προηγούμενη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς, πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δείχναμε τους κερδισμένους», είπε και υπογράμμισε: «Άρα όχι τσιμουδιά. Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε τις μειώσεις. Στις 31/12/2017 έπρεπε να δώσετε τα στοιχεία του επανυπολογισμού. Το έλεγε ο Νόμος. Δεν τα δώσατε. Τα δώσαμε εμείς. Μεγάλες ευχαριστίες που η δικιά σας φωνή έφτασε στη Βουλή. Χαίρομαι που μαζί με την κοινωνία φωνάξαμε και πήρατε πίσω αυτές τις μειώσεις».

Το Ασφαλιστικό κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Ελάτε, όλοι μαζί με την κοινωνία να βρούμε μια άκρη πριν να είναι αργά», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αυτιάς είχε την τιμητική του στη Βουλή όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναφερθεί στον γνωστό δημοσιογράφο για να αναδείξει το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής επικοινωνίας «τρομοκρατούν» τους συνταξιούχους για τις περικοπές των συντάξεων.

«Ψάχνω να βρω πού πήγαν και αυτοί οι πηχυαίοι τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης, στις εφημερίδες, που κατατρομοκρατούσαν επί έναν και πλέον χρόνο τους συνταξιούχους, και όχι μόνον, ότι έρχεται ”θύελλα”, ότι έρχεται ”τσουνάμι”, ότι έρχονται περικοπές», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ συμπλήρωσε:

«Και να, οι αναλυτικοί πίνακες με τις μειώσεις των συντάξεων που θα δουν οι συνταξιούχοι και να, τα δημοσιεύματα και να, οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου ο Αυτιάς να είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες να κάθεται σαν αριθμομηχανή να υπολογίζει πόσο χάνει ο καθένας και η καθεμιά από τους άμοιρους τους συνταξιούχους. Τώρα τσιμουδιά».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Τι είπε ο Τσίπρας για τα τρία χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν αυξήσεις και αναδρομικά [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αυξήσεις ως 450 ευρώ στις συντάξεις του Δημοσίου στις 29 Ιουνίου [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με αυτά που λέει, και πάλι τα γκάλοπ θα… καταγγέλλει

Kon

Το… κοράνι της Αριστεράς

Kon

Και τα… δέντρα!

Kon

Ο καλύτερος διαχειριστής παγκοσμίως για το 2015

Kon

Αυξήσεις συντάξεων και αναδρομικά στις 29-30 Ιουνίου – «Kλείδωσαν» τα νέα ποσά του επανυπολογισμού [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πότε και πόσα αναδρομικά παίρνουν (σίγουρα) 400.000 συνταξιούχοι [πίνακες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom