Η μήνυση αφορούσε σχόλιο που είχε αναρτήσει στο Twitter ο υπουργός Άμυνας στις 6/11/2017, με αφορμή το debate των υποψηφίων για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.
Η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος ανήρτησε το σχόλιο του στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων για αυτό και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ οι βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ζητούσαν να προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο κ. Καμμένος για να αναπτύξει ο ίδιος τα επιχειρήματα του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταλόγισαν σκοπιμότητες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια.
Τελικά μετά από ψηφοφορία και με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά και ένα «παρών», η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι ο κ. Καμμένος αντέδρασε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων και έτσι δεν μπήκε στην ουσία συζήτησης της υπόθεσης.
Για «διάσωση» του Πάνου Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.
«Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων» ανέφερε ο Γιώργος Μαυρώτάς σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής και συνέχισε:
«Ετσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]