Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής: Ο Μητσοτάκης είναι το αύριο, ο Τσίπρας το χθες

Τρεις αποφάσεις Θεοδωρικάκου υπέρ των ιδιοκτητών ακινήτων στο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος, δηλώνει ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να λυθεί το Σκοπιανό στο επόμενο διάστημα. Εξηγεί, επίσης, τους λόγους που τον κάνουν να προεξοφλεί ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει τη χειρότερη εικόνα από οποιαδήποτε άλλη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Oλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίζει μετά τον Αύγουστο ότι εκείνος έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια στα οποία την έβαλαν άλλα κόμματα. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτό;
Από τα Μνημόνια θα είχαμε βγει από τις αρχές του 2015, αν δεν είχε προκύψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Χάσαμε τρία χρόνια που οι Ελληνες τα πληρώσαμε με κομμένους μισθούς, κομμένες συντάξεις, 21 δισ. ευρώ χαμένη ανάπτυξη, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν καλύτερες προοπτικές. Η χώρα απέκτησε τη γενιά των 360 ευρώ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει δεσμεύσει τη χώρα σε σκληρές μνημονιακές υποχρεώσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια και έχει αναλάβει βαριές δεσμεύσεις. Καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και έξοδο από την κρίση μπορεί να πετύχει μόνο μια κυβέρνηση που θα μειώσει τους φόρους, θα προσελκύσει χιλιάδες ποιοτικές δουλειές στην Ελλάδα, θα προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις με αποφασιστικότητα. Μια δυναμική, αποφασισμένη και ικανή κυβέρνηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πιο άξιους Ελληνες, ενώνοντας τους πολίτες και δίνοντας νόημα αλήθειας στη λέξη ελπίδα.

Είπατε πρόσφατα ότι δεν δίνετε καμία πιθανότητα να τελειώσει ο κ. Τσίπρας την τετραετία. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόωρες εκλογές σε αρνητικό για τον ίδιο περιβάλλον;
Τον Μάιο του 2019 είναι ήδη προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές. Σε αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πραγματική συντριβή γιατί θα έχει τεράστιες διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις. Πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μετακινούνται προς τη Νέα Δημοκρατία στηρίζοντας τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλοι μετακινούνται υπέρ αυθεντικών αριστερών απόψεων, όπως είναι το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας κ.λπ. Γι’ αυτόν το λόγο ο κ. Τσίπρας αναγκαστικά είτε θα κάνει τότε και τις εθνικές εκλογές είτε θα τις έχει κάνει νωρίτερα σε μια στιγμή που θα θεωρήσει ότι με την προπαγάνδα του θα πετύχει ένα υποφερτό αποτέλεσμα για αυτόν. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη στον ελληνικό λαό, έχει τη χειρότερη εικόνα από οποιαδήποτε άλλη στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και το μόνο στήριγμά της είναι επιχειρηματίες που διαπλέκονται μαζί της, καθώς και ο κ. Ντάισελμπλουμ και ορισμένοι εταίροι, που βρήκαν πολύ βολική την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Αν και το δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ. είναι σημαντικό και σταθερό, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συσπείρωση και τα ποσοστά της έχουν αγγίξει «οροφή» και για να δημιουργήσει πιο ισχυρές προϋποθέσεις αυτοδυναμίας πρέπει να καταφέρει να προσελκύσει περισσότερο νέους, μη παραδοσιακούς της ψηφοφόρους. Η δική σας άποψη ποια είναι;
Η Νέα Δημοκρατία έχει την πρωτοκαθεδρία στις πολιτικές εξελίξεις για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, ο ελληνικός λαός καταδικάζει την τεράστια εξαπάτηση που υπέστη από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, καθώς και τη βαριά επιδείνωση του εισοδήματός του και του επιπέδου της ζωής του γενικότερα. Και, δεύτερον, βλέπει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει με την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα, τη μόρφωση, το πραγματικό του ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και το σχέδιο που έχει να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση. Οι Ελληνες βλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί την ελπίδα. Επιδιώκει να ενώσει τους Ελληνες και να εκφράσει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Το αν αυτό θα σημάνει και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει από τώρα. Αλλωστε, με αυτόν τον εκλογικό νόμο αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθεί ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, στους πιο αδύναμους οικονομικά Ελληνες, στη μεσαία τάξη και σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν προκαταλήψεις για τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς- Δεξιάς. Σε όλους τους Ελληνες του μέτρου και της λογικής. Τότε η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει καμία «οροφή» στο ποσοστό της.

Ποια η πρόβλεψή σας, με βάση και τα στοιχεία από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών; Πού θα κριθούν;
Δεν αντιμετωπίζω τις δημοσκοπήσεις ως εργαλεία πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος. Τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώνονται ανάλογα με τα διακυβεύματα που θα διαμορφωθούν και θα κυριαρχήσουν και το ποιος ανταποκρίνεται καλύτερα στο συμφέρον των πολιτών. Οι επόμενες εκλογές θα κριθούν, κυρίως, στις δυτικές συνοικίες του λεκανοπεδίου της Αττικής και στη Μακεδονία, στους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Είμαι αισιόδοξος. Οχι γιατί το λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα στο να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες ζωής για την πλειονότητα των Ελλήνων. Γιατί οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι το αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το χθες. Και αυτό ο λαός το αντιλαμβάνεται.

Οταν διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα και οι Ελληνες παθαίνουν ζημιά

Είστε αισιόδοξος ότι μπορεί να λυθεί το Σκοπιανό στο επόμενο διάστημα;
Οχι, δεν είμαι αισιόδοξος. Θυμούνται όλοι οι Ελληνες ότι αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή, που ήταν μια πολύ ισχυρή και ομοιογενής κυβέρνηση, το 2008, με όρους υπευθυνότητας και πατριωτισμού. Τελικά όμως δεν λύθηκε τότε. Πώς θα το λύσει τώρα μια κυβέρνηση που οι μισοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αποκλειστικά τη λέξη «Μακεδονία» για τα Σκόπια και ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αλλάζει θέση τρεις φορές την ημέρα; Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε πραγματικά την επίλυση του Σκοπιανού, θα ενημέρωνε την αντιπολίτευση και το λαό για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο στη χώρα. Δεν έπραξε αυτό. Επιδεικνύει πλεόνασμα ανευθυνότητας. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ν.Δ. Ματαιοπονεί. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εν κρυπτώ και ο ελληνικός λαός γνωρίζει από το 2015 ότι, όταν διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα και οι Ελληνες παθαίνουν ζημιά.

Η στάση της Ν.Δ. για το συλλαλητήριο ποια είναι;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την εθνική πατριωτική θέση που έχει η Ν.Δ. με μεγάλη υπευθυνότητα. Οι βουλευτές, τα στελέχη της Ν.Δ., είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε μια συγκέντρωση ή σε μια εκδήλωση. Γνώμονας της πολιτικής μας είναι αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
[email protected]
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία των χωρών μας έναντι απειλών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Μητσοτάκης για ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία: Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας η πενταετής συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης για κόστος θέρμανσης: Σύστημα ρυθμίσεων για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Λάμπρος Κατσαρός

Τα γκάλοπ και η απόγνωση

Kon