Συνεχίζοντας, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει».
Πέραν τούτων, ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε την άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε: «Άρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;». Χαρακτήρισε δε την παραπάνω τοποθέτηση, ως «ομολογία ειλικρίνειας». Και αναρωτήθηκε εάν έχει κανείς διαβάσει από την πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.
Αναφερόμενος στα εργασιακά-απεργιακά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, ότι ο ίδιος παλαιότερα, πίστευε ότι οι απεργίες και η ασυδοσία των συνδικάτων έκαναν ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ τώρα πιστεύει ότι πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, καθώς οι περισσότεροι είναι ή άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έγκλημα κατά της εργατικής τάξης».
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του σχολίασε και την ταύτιση, όπως είπε, που έκανε «ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση, της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, για τις δηλώσεις σχετικά με την χρήση του ονόματος “Μακεδονία”» και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει άποψη σε πολιτικά θέματα, καίτοι αναγνώρισε ότι «υπάρχουν ιεράρχες προσκείμενοι στην ακροδεξιά».
Για τα ο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, υποστηρίζοντας ότι «το 1992 υπήρξε αδιαπραγμάτευτος πατριωτισμός».
Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε, ότι « εάν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα τα υπογράψει και αυτός όλα και επειδή έχει υποσχεθεί επενδύσεις που δεν θα μπορεί να τις φέρει, θα πέσει σε 7 μήνες».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]