Το άρθρο του πρωθυπουργού:
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
«Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμπληρώνει φέτος 180 χρόνια ζωής. Στα έδρανά του, γενιές και γενιές φοιτητών απέκτησαν τα γνωστικά εφόδια που τους μετέτρεψαν σε εξαιρετικούς επιστήμονες, σε ένα πολύτιμο δυναμικό για την χώρα και την κοινωνία. Πολλές από τις πιο φωτεινές προσωπικότητες του τόπου μας προέρχονται από τις τάξεις του, ενώ κάποιοι από τους Δασκάλους που το υπηρέτησαν, υπήρξαν φυσιογνωμίες διεθνούς εμβέλειας και κύρους, που με το έργο τους άνοιξαν νέους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς δρόμους.
Στα χρόνια αυτά, το Πολυτεχνείο προχωρούσε πάντοτε, συνδυάζοντας την υψηλότατου επιπέδου γνώση, όχι με τον ακαδημαϊκό συντηρητισμό, αλλά με την νεανική ζωντάνια και ζωτικότητα. Γι αυτό, το Πολυτεχνείο πέρα από την ανυπολόγιστη επιστημονική του συνεισφορά, υπήρξε πάντοτε ένας ζωντανός χώρος ιδεών, ένα κύτταρο στο οποίο άνθιζαν οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Είναι αυτός ο λόγος που έχει γράψει την δική του σελίδα στην ιστορία της Εθνική Αντίστασης, καθώς και του Αντιδικτατορικού Αγώνα.
Όλοι όσοι περάσαμε τα πρώτα νεανικά μας χρόνια στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια του ΕΜΠ, καταλαβαίνουμε σήμερα πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που αποκομίσαμε, τόσο σε επιστημονικό επίπεδο, όσο και στην συνολικότερη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Σήμερα, που η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, το Πολυτεχνείο καλείται να παίξει έναν κομβικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Αναπτύσσοντας ολοένα και περισσότερο το εξαιρετικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, εκπαιδεύοντας και καταρτίζοντας το τεχνολογικό δυναμικό της επόμενης μέρας, καλλιεργώντας τις αξίες της επιστημονικής και της κοινωνικής προσφοράς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μπορεί και πρέπει να είναι πολύτιμος συντελεστής ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη στη χώρα μας».