Ο Θανάσης Δαβάκης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της σύμβασης ούτε για ΚΨΜ δεν είναι. «Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Άμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο υπουργείο Άμυνας», υπογράμμισε.
«Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση μίζας», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας υποστηρίζοντας ότι ήταν διακρατική συμφωνία και αφορούσε τη πώληση 300.000 βλημάτων. «Η ακύρωση της συμφωνίας επειδή δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί την απόπειρα λαθρεμπορίας και μίζας», είπε. «Μας παραπλανήσατε στην Επιτροπή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε»; ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες μιλούσαν για πώληση 100.000 βλημάτων ενώ η Ελλάδα θα παράδιδε άλλα 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά.
Για βαριά σκοτεινή υπόθεση με μεσάζοντες και διαπλεκόμενους, την οποία όπως είπε, η ίδια η Δικαιοσύνη την αντιμετωπίζει ως φαινόμενο διαφθοράς έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Υποστήριξε ακόμα ότι το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε για το σύνολο και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έκανε τίποτα, αλλά σκόπιμα όπως είπε, υποβάθμισε και αγνόησε τις πληροφορίες, δίνοντας λευκή επιταγή στον κ. Καμένο για να προχωρήσει σε σκοτεινούς χειρισμούς. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με βαριά ευθύνη διαφθοράς. Και ευθύνη έχουν ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών στο βαθμό που του αναλογεί αλλά και ο πρωθυπουργός και πρέπει να τις αναλάβει», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε λόγο για πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι ενώ έφερε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για κύρωση συμφωνία για πώληση 300.000 βλημάτων οι Σαουδάραβες μιλούσαν για 100.000 βλήματα.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «παρέβλεψε το βεβαρημένο παρελθόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, αγνόησε ότι ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες, κώφευσε στις εισηγήσεις των διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών».
«Το κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό αποδεικνύεται στα βήματα που έγιναν και ερευνά σήμερα η ελληνική Βουλή. Απέναντι σε μια υπόθεση που υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για πολύ σκοτεινές διαδρομές πρέπει τα ερωτήματα να απαντηθούν. Έχετε σοβαρή υποχρέωση απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Τέλος, ο Κώστας Τασσούλας έκανε λόγο για σοβαρές σκιές που υπάρχουν σε ό,τι αφορά το ρόλο του υπουργού Άμυνας αλλά και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ