«… Οσα δημοσιεύτηκαν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής είναι παντελώς ψευδή, συκοφαντικά και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες με στόχο τη διαπόμπευσή μου. Διεθνείς επιχειρηματίες, ψευδομάρτυρες και πράκτορες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών εκτόξευσαν και πάλι λάσπη στο πρόσωπό μου, ειδικά τις τελευταίες 15 μέρες, που βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης της απόφασής μου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με προφανή στόχο να επηρεάσουν την κρίση του», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος σε τμήμα της ανακοίνωσής του.
Ωστόσο, όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό από το κείμενο του ρεπορτάζ, οι «ψευδομάρτυρες και πράκτορες ξένων υπηρεσιών» ήταν απλώς ένας δημοσιογράφος που βρέθηκε στην αίθουσα 1 του κτιρίου 12 των δικαστηρίων που στεγάζονται στην πρώην σχολή Ευελπίδων. Εκεί που ενώπιον του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζητήθηκε η αναβολή της υπόθεσης του κ. Τσοχατζόπουλου. Προκειμένου να δοθεί λοιπόν αυτή η αναβολή, έπρεπε να εκτεθούν από τη συνήγορό του οι λόγοι για τους οποίους ζητήθηκε.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, απευθυνόμενη στην έδρα, ζήτησε αναβολή προκειμένου να μπουν σε ρύθμιση τα χρέη του. Προς το σκοπό αυτό υποστήριξε ότι αφενός περιμένει χρήματα (200-250 χιλιάδες ευρώ) από το Δημόσιο μέσω της προσφυγής του μαζί με συναδέλφους του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ακριβώς αναφέρεται στο ρεπορτάζ, και αφετέρου ότι είναι βέβαιο πως θα μπει σε ρύθμιση, «καθώς τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Χουλιαράκης σε σχετικό ραντεβού, λέγοντας ότι έρχεται ρύθμιση που θα αφορά και όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».
Μητσοτάκης στο TikTok για Gigabit Voucher: Χτίζουμε τις υποδομές για ένα ψηφιακό μέλλον
Ας επιστρέψουμε στην ανακοίνωση του κ. Τσοχατζόπουλου όπου αναφέρονται τα εξής: «Τον κύριο Χουλιαράκη δεν τον γνωρίζω ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Η αίτησή μου να τον συναντήσω αφορούσε σε θέματα της συντάξεώς μου και όχι σε αυτά που σκόπιμα και δυσφημιστικά αναφέρονται στο δημοσίευμα και για τα οποία άλλωστε έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη από το 2011 κιόλας, κατόπιν αιτήσεων 160 ακόμη συναδέλφων μου συνταξιούχων βουλευτών…».
Κατά συνέπεια, παραδέχεται ο ίδιος ότι είχε αιτηθεί ραντεβού από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών. Η εφημερίδα δεν υιοθέτησε ΠΟΤΕ ότι πραγματοποιήθηκε το ραντεβού, αλλά υποστήριξε μόνο πως αυτό επικαλέσθηκε η συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στο δικαστήριο! Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και το σχετικό αίτημα συνάντησης του κ. Τσοχατζόπουλου δεν θα μπορούσε να έρθει σε γνώση της εφημερίδας, παρά μόνο μετά την ανακοίνωσή του σε δημόσια επ’ ακροατηρίω διαδικασία, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο ίδιος μέσω της ανακοίνωσής του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα ποτέ δεν ανέφερε στο ρεπορτάζ ότι η συνάντηση επιδιώχθηκε για την καταβολή των όσων διεκδικεί από το Δημόσιο ο πρώην υπουργός, παρά για ζήτημα σχετικό με νέα εγκύκλιο για υπαγωγή πολιτών σε ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο.
Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι παρά την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τον κ. Τσοχατζόπουλο λέγοντας ότι η υπόθεση των προσφυγών στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι παλιά, η εφημερίδα έκανε εκτενέστατη αναφορά στο ιστορικό, δηλώνοντας όμως έκπληξη για το γεγονός. Πρόκειται για υπόθεση πολλών ετών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ίδιος ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό (φυσικά εκκρεμεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου) για την υπόθεση των εξοπλιστικών, η οποία ζημίωσε το Δημόσιο κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου