Η Ντράισντεϊλ έχει μάλιστα μπλέξει με τη γραφειοκρατία, προσπαθώντας τώρα να διορθώσει το τεράστιο λάθος της. Το παιδί δεν λέγεται απλώς…μεθαμφεταμίνη, αλλά το πλήρες όνομά του είναι «Methamphetamine Rules» (δηλ. η μεθαμφεταμίνη τα «σπάει»).
Πώς όμως συνέβη κάτι τέτοιο;
Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της εκπομπής που παρουσιάζει η δημοσιογράφος στο κανάλι ABC, με τίτλο «WTFAQ». Στόχος της εκπομπής είναι να διερευνήσει εάν είναι δυνατόν να γίνουν κάποια παράξενα πράγματα – όπως, πχ, αν μπορείς να βαφτίσεις «Μεθαμφεταμίνη» το παιδί σου. Το κοινό ρωτάει και οι δημοσιογράφοι εκτελούν.
Λίγο πριν γεννήσει λοιπόν, η Ντράισντεϊλ πήγε στο ληξιαρχείο και συμπλήρωσε τα χαρτιά που απαιτούνταν για την ονοματοδοσία του παιδιού της.
«Σκεφτήκαμε, ποιο είναι το πιο εξωφρενικό όνομα που μπορούμε να σκεφτούμε και που σίγουρα δεν θα γίνει αποδεκτό;
Πιστέψαμε ότι το “η μεθαμφεταμίνη τα σπάει” ήταν πολύ ακραίο για να το δεχτούν και θα μας επέτρεπε να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες για την ονοματοδοσία», εξομολογείται η δημοσιογράφος.
«Απλά θέλαμε να πάρουμε μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση, όχι να δώσουμε αυτό το όνομα στο παιδί», εξήγησε.
Ωστόσο, το Μητρώο Γεννήσεων, Θανάτων και Γάμων της Νέας Νότιας Ουαλίας παραδόξως έκανε αποδεκτό το αίτημα.
Όπως ήταν φυσικό, η μέλλουσα μαμά πανικοβλήθηκε όταν συνειδητοποίησε ότι το ψεύτικο όνομα του γιου της εγκρίθηκε «πολύ γρήγορα».
Ουκρανία: «Τεράστιες εκρήξεις» στη Σούμι μετά από ρωσικά πλήγματα – Δύο νεκροί
Μάλιστα, η δημοσιογράφος έλαβε ταχυδρομικώς το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού της, που αποδείκνυε ότι ο γιος της λέγεται και επίσημα «Η μεθαμφεταμίνη τα σπάει».
«Δεν ξέρω πώς πέρασε», είπε. «Δεν είμαι σίγουρη εάν κάποιος υπάλληλος ήταν υπερβολικά κουρασμένος ή αν εγκρίθηκε αυτόματα, από κάποιο σύστημα».
«Ή, ίσως, πίστευαν ότι η “Μεθαμφεταμίνη” είναι κάποιο ελληνικό όνομα. Δεν μας έχουν δώσει πραγματικά μια σαφή απάντηση», κατέληξε.
Ευτυχώς, ωστόσο, η υπηρεσία παραδέχτηκε την γκάφα και επιβεβαίωσε ότι το «κανονικό» όνομα του γιου της Κίρστεν θα εγκριθεί άμεσα.
Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξήγησε αργότερα στους υποψήφιους γονείς ότι τα ονόματα που έχουν καταχωρηθεί κατά τη γέννηση παραμένουν στο μητρώο «για πάντα, ακόμη και αν το όνομα αλλάξει επίσημα».
Περιγράφοντας τη δοκιμασία ως «εξαιρετικά ασυνήθιστη», ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε: «Το Μητρώο έκτοτε ενίσχυσε τις διαδικασίες του ως απάντηση σε αυτό το εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός.
Η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν επιλέγει ένα όνομα για το νεογέννητο μωρό τους που είναι άσεμνο, προσβλητικό ή αντίθετο προς το δημόσιο συμφέρον».
Ειδήσεις σήμερα
Μπάιντεν: Είμαι ξανά υποψήφιος για να υπερασπιστώ τη δημοκρατία – Ο Τραμπ θέλει να την καταστρέψει
Πανικός στην Αυστραλία: Η θάλασσα ξέβρασε…εξωγήινους – Τι λένε οι ειδικοί [εικόνες]