Το δημοσίευμα επικαλείται πρόσφατη παρέμβαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ), στην οποία προσέφυγε εργαζόμενη σε κρατικό νοσοκομείο, η οποία στις 12/1/2011 κατέθεσε σε μετρητά το ποσό των 15.000 ευρώ, τα οποία είχε σηκώσει -με στοιχεία- το 2010 από το ΑΤΜ που βρίσκεται στο χώρο του νοσοκομείου όπου εργαζόταν, υπό το φόβο της χρεοκοπίας της χώρας.
Ποια είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ ενίσχυσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Παρότι η φορολογούμενη προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 2010 είχε προβεί σε αναλήψεις συνολικού ποσού 40.000 ευρώ, ο έλεγχος δεν δέχθηκε, ότι τα 15.000 ευρώ που κατέθεσε αργότερα στο λογαριασμό της, ήταν μέρος των χρημάτων αυτών, αλλά δεν απέδειξε, ότι ήταν προϊόν φοροδιαφυγής, κρίνοντας ότι ήταν «αγνώστου προελεύσεως».
Έτσι, ο φορολογικός έλεγχος της επέβαλε πρόσθετους φόρους 9.550 ευρώ και επιπλέον εισφορά αλληλεγγύης 720 ευρώ. Η εργαζόμενη προσέφυγε στην ΔΕΔ Αθηνών, η οποία έκρινε, ότι οι τραπεζικές της καταθέσεις δικαιολογούνται από τις αναλήψεις που είχε κάνει, αλλά και από τις φορολογικές της δηλώσεις του 2010 και του 2011. Ως εκτούτου, η ΔΕΔ έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της προσφεύγουσας και διέγραψε ολοσχερώς τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]