Ο Μητσοτάκης είπε ότι η τωρινή κυβέρνηση υπερφορολογεί τους παραγωγικούς κλάδους για να επικεντρωθεί σε επιδόματα και βοηθήματα, ενώ ο ίδιος θα επικεντρωθεί σε μια ανάπτυξη που βασίζεται στις επενδύσεις σε τομείς όπου η Ελλάδα υπερέχει.
Σχετικά με το χρέος της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο, αλλά ο φόβος στην ΕΕ ήταν ότι αν δοθεί δημοσιονομικός χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω διεύρυνση του δημόσιου τομέα, ενώ ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσει για να μειώσει τους φόρους.
Την συζήτηση παρακολουθούν μεταξύ άλλων οι επίτροποι Δ.Αβραμόπουλος και Χρ. Στυλιανίδης, ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάγιατ και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον οποίο αντάλλαξε χαιρετισμό ο κ Μητσοτάκης. Ο κ Σημίτης θα μιλήσει αύριο στο Φόρουμ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Εάν η λειτουργία των θεσμών δεν βελτιωθεί, η Ελλάδα δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει στο μέλλον, τόνισε.
“Όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, βασιζόμενες σε τρεις άξονες: έλεγχο των ΜΜΕ, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και δίωξη πολιτικών αντιπάλων.
«Το επίπεδο παρέμβασης που έχουμε δει στη δικαιοσύνη είναιαπαράδεκτο και υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας», είπε οαρχηγός της ΝΔ. «Ένας από τους τρόπους που μπορεί να αλλάξει αυτό είναι η απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου, και η εισαγωγή νομοθεσίας που περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του γραφείου του πρωθυπουργού, πώς να διεξαγάγει πολιτική με τους υπουργούς και ποιός είναι ο ρόλος του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό απαιτεί και “μια πολύ θαρραλέα συνταγματική μεταρρύθμιση”», τόνισε.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]