Ελεύθερος Τύπος
LIFESTYLE

Πέσμου το ζώδιό σου να σου πω ποιος είσαι! – Ο απόλυτος αστρολογικός οδηγός!

ζευγάρια

Newsroom eleftherostypos.gr

Μπορείτε να μάθετε τον άνθρωπο που είναι δίπλα σας ξέροντας μόνο το ζώδιό του. Αν όχι τότε διαβάστε τον παρακάτω οδηγό και θα μπορείτε να μάθετε.

ΚΡΙΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Μαρτίου – 19 Απριλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης,

ΟΙΚΟΣ: Πρώτος

Προσωπικότητα

Ο Κριός είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητος. Είναι το ζώδιο της ηγεσίας και της πρωτοπορίας. Οι Κριοί προβάλλουν έντονα το δυναμικό εγώ τους, είναι κτητικοί και τους αρέσει να προστατεύουν τα άτομα που αγαπούν. Είναι ενθουσιώδεις, αυθόρμητοι, αποφασιστικοί, εξωστρεφείς και διακρίνονται για την ευθύτητά τους – για τους Κριούς δεν υπάρχει «δήθεν». Ξέρουν να ελίσσονται όταν πρέπει και να αποφεύγουν τις κακοτοπιές, χωρίς ποτέ να εγκαταλείπουν τον σκοπό τους. Βασικός τους στόχος είναι η νίκη, ενώ τους συναρπάζει ο ανταγωνισμός.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες, καταφέρνουν τα πάντα μόνοι τους και αποφεύγουν την ομαδική συνεργασία. Έχουν μια ιδιαίτερη ζωτικότητα, διακρίνονται από θάρρος και κουράγιο και εκτιμούν αφάνταστα την ελευθερία και την ειλικρίνεια. Δεν φοβούνται τη σκληρή δουλειά, είναι γενναιόδωροι και γεμάτοι ενθουσιασμό.

Οι Κριοί έχουν καταπληκτικές επαγγελματικές επιδόσεις και προτιμούν τα ατομικά επαγγέλματα, στα οποία μπορούν να είναι κύριοι του εαυτού τους. Είναι πολύ φιλόδοξοι και ψάχνουν συνεχώς για νέους δρόμους με σκοπό να βελτιώσουν την επαγγελματική τους θέση. Είναι από τη φύση τους μαχητές και η αγαπημένη τους φράση είναι «ο τολμών νικά».

Συναισθηματικό προφίλ

Συναισθηματικά, οι Κριοί, αν και δυνατοί, είναι αθώοι σαν τα μικρά παιδιά και αυτό είναι και το ευαίσθητο σημείο τους. Ερωτεύονται με πάθος, αλλά βαριούνται εύκολα. Στην ερωτική τους ζωή δεν υπάρχει ρομαντισμός και γι’ αυτό αναζητούν συντρόφους αναλόγων πεποιθήσεων. Είναι άπιστοι και εξαιτίας αυτού αντιμετωπίζουν προβλήματα στον έγγαμο βίο τους. Το να συμβιώνει κανείς με έναν Κριό, είναι σαν να δίνει καθημερινή μάχη. Έχουν σπάνια ελεύθερο χρόνο, ασχολούνται με τον αθλητισμό και λατρεύουν τη νυχτερινή ζωή.

Αδυναμίες

Το μεγαλύτερό του ελάττωμα είναι η ανυπομονησία, το προσωπικό του συμφέρον που πολλές φορές τον κάνει χειριστικό με τους γύρω του και η τάση του να ρισκάρει θέτει πολλές φορές σε κίνδυνο τον ίδιο και τους άλλους.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά τα χρήματα, οι Κριοί τα ξοδεύουν παρορμητικά. Με την τάση που έχουν να ρισκάρουν, συνήθως αγαπούν τα τυχερά παιχνίδια και σπάνια αποταμιεύουν.

Αγαπούν/μισούν

Γενικώς οι Κριοί αγαπούν τον ενθουσιασμό, τον κίνδυνο, το σεξ και τη σάτιρα και μισούν την ηρεμία, τη μονοτονία, την αδικία και την υποκρισία.

ΤΑΥΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Απριλίου – 20 Μαΐου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη,

ΟΙΚΟΣ: Δεύτερος

Προσωπικότητα

Ο Ταύρος αντιπροσωπεύει την τάση του ανθρώπου προς τα υλικά αγαθά. Οι Ταύροι είναι άτομα κτητικά, που έχουν την ανάγκη να νιώσουν ασφάλεια μέσα από τα αποκτήματά τους. Έχουν πολύ μεγάλη υπομονή και αντοχή και δεν κάνουν εύκολα αλλαγές στη ζωή τους. Είναι απόλυτοι, μισούν τα ρίσκα, ενώ η ρουτίνα και η ασφάλεια παίζουν τον πρώτο ρόλο στη ζωή τους. Έχουν υπομονή και επιμονή, όσο δύσκολος και αν είναι ο στόχος τους. Αργούν, αλλά τα καταφέρνουν πάντα και δείχνουν εξαιρετική αντοχή υπό πίεση. Αγαπούν τις απολαύσεις της ζωής και προσπαθούν μέσα από αυτές να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Οι Ταύροι αναζητούν στη ζωή τους τη γαλήνη και την ηρεμία και προκειμένου να την αποκτήσουν είναι ικανοί να ενδώσουν σε οποιαδήποτε απαίτηση, όσο παράλογη και να είναι. Η διάθεση των Ταύρων είναι απρόβλεπτη, τη μια στιγμή μελαγχολούν και γίνονται απαισιόδοξοι και την άλλη στιγμή μεταμορφώνονται στο εντελώς αντίθετο. Επειδή η φύση τους επηρεάζει όσο κανένα άλλο ζώδιο, είναι καλά όταν ακολουθούν τους φυσικούς κανόνες.

Επαγγελματικό προφίλ

Στον επαγγελματικό τομέα, οι Ταύροι προτιμούν μια σταθερή δουλειά που τους προσφέρει ηρεμία, παρά την δόξα και το άγχος. Δεν εκνευρίζονται εύκολα, αλλά γίνονται πολύ κακοί όταν πιστέψουν ότι κάποιος προσπαθεί να τους θίξει.

Συναισθηματικό προφίλ

Συναισθηματικά, οι Ταύροι είναι κτητικοί και ζηλιάρηδες εξαιτίας της ανάγκης τους για ασφάλεια. Έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους συντρόφους τους, γιατί οι ίδιοι γίνονται ιδανικοί ερωτικοί σύντροφοι και σπάνια απατούν το ταίρι τους. Στις προσωπικές σχέσεις τους είναι πολύ ρομαντικοί και τρυφεροί και συχνά καταφεύγουν στην αγκαλιά των συντρόφων τους.

Οι Ταύροι έχουν ως τρωτό σημείο την απόλυτη σκέψη και την άρνηση να δοκιμάσουν οτιδήποτε καινούργιο. Επίσης, είναι ιδιαίτερα κτητικοί, καταπιεστικοί και πεισματάρηδες.

Οικονομικό προφίλ

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, οι Ταύροι, λόγω της ανασφάλειάς τους, αποταμιεύουν μεγάλα ποσά, τα οποία όμως μπορεί να ξοδέψουν για να αποκτήσουν αγαθά που θα τους εξασφαλίζουν τις ανέσεις τους.

Αδυναμίες

Η σκέψη του Ταύρου είναι αργή και όχι ιδιαίτερα εύστροφη. Η φαντασία του είναι υπό περιορισμό, ενώ οτιδήποτε μη λογικό το απορρίπτει. Όταν πάρει μια απόφαση, σπάνια αλλάζει γνώμη. Οι απόψεις του είναι σταθερές αν και δεν τις εκφράζει πάντα γιατί φοβάται την κριτική.

Αγαπούν/μισούν

Γενικώς οι Ταύροι αγαπούν τις ανέσεις, τον ύπνο, το καλό φαγητό, το σεξ και την πολυτέλεια, και αντιπαθούν τις αλλαγές, την αβεβαιότητα και την έλλειψη ανέσεων.

 ΔΙΔΥΜΟΣ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20 Μαΐου – 20 Ιουνίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής,

ΟΙΚΟΣ: Τρίτος

Προσωπικότητα

Οι Δίδυμοι αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία. Θέλουν να τα ξέρουν όλα, είναι περίεργοι και αγαπούν τις μετακινήσεις. Το σύμβολο του ζωδίου είναι το λατινικό δύο (ΙΙ), το οποίο συμβολίζει τη διπλή φύση του ζωδίου. Οι Δίδυμοι είναι ένα κλασσικό παράδειγμα διπλής προσωπικότητας. Τη μια στιγμή είναι ομιλητικοί, έξυπνοι και γοητευτικοί, και την άλλη στιγμή γίνονται σιωπηλοί και σνομπ. Ωστόσο, είναι το πιο κοινωνικό απ’ όλα τα ζώδια. Οι Δίδυμοι έχουν έμφυτη την ικανότητα να πλάθουν τον λόγο με ευχέρεια, γι’ αυτό και όταν μιλούν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ακροατών τους. Πειραματίζονται με τα πάντα και τους συναρπάζουν τα τρικ, οι σπαζοκεφαλιές και οι φάρσες. Οι Δίδυμοι είναι πάντα πολυάσχολοι και μπορούν να ασχολούνται με περισσότερα από δυο πράγματα ταυτόχρονα. Αλλάζουν πολύ εύκολα γνώμη και σπάνια παραδέχονται τα λάθη τους. Επειδή βαριούνται εύκολα, δύσκολα εστιάζουν ή εμβαθύνουν σε κάτι, πράγμα που ως αποτέλεσμα έχει την έλλειψη συνοχής στη ζωή τους. Οι γνώσεις τους είναι συνήθως επιδερμικές, αλλά έχουν τέτοια ευγλωττία που είναι πολύ δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς. Οι Δίδυμοι σκέφτονται επιπόλαια, μπορούν όμως να βλέπουν και τις δυο όψεις του νομίσματος. Δεν θα διστάσουν να καταφύγουν στο ψέμα, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές γίνονται σκανταλιάρηδες, θυμώνουν εύκολα, αλλά συγχωρούν ευκολότερα. Ζουν έντονα την κάθε στιγμή τους, λατρεύουν τη διασκέδαση και τα ταξίδια, και δίνουν και τη ζωή τους για να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη τους.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Δίδυμοι ως ερωτικοί σύντροφοι είναι απρόβλεπτοι και καθόλου σταθεροί. Μερικές φορές γίνονται ψυχροί, γιατί στην πραγματικότητα δεν αισθάνονται συμπόνια για τον άλλον. Μισούν τις δεσμεύσεις και προτιμούν τις σχέσεις που δεν τους περιορίζουν. Εντυπωσιάζονται από τον σύντροφό τους, αλλά τον ξεχνούν εύκολα. Κάποιες φορές αισθάνονται έντονη μοναξιά, καθώς δεν επιδιώκουν ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή τους. Επακόλουθο του τρόπου ζωής τους είναι η συναισθηματική ανασφάλεια και η υπερένταση, που πολλές φορές μπορεί να τους οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Επαγγελματικό προφίλ

Στα επαγγελματικά τους, οι Δίδυμοι προτιμούν οποιαδήποτε δουλειά έχει να κάνει με την επικοινωνία. Αυτός είναι ο τομέας στον οποίον έχουν τη μεγαλύτερη έφεση.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά τα χρήματα, επινοούν τρόπους για να γίνουν γρήγορα πλούσιοι. Τους αρέσει ο τζόγος και το χρηματιστήριο και τις περισσότερες φορές η τύχη είναι με το μέρος τους.

Αδυναμίες

Το τρωτό σημείο των Διδύμων είναι ότι ποτέ δεν ξέρουν τι πραγματικά θέλουν. Τα περισσότερα προβλήματα των Διδύμων προέρχονται από το γεγονός ότι δυσκολεύονται να προσδιορίσουν στις επιθυμίες τους.

Αγαπούν/μισούν

Γενικώς οι Δίδυμοι αγαπούν τα βιβλία, το θέατρο, τα παιχνίδια και το internet, ενώ αντιπαθούν την ηρεμία, την ανία, τη μοναξιά και οτιδήποτε παραμένει στάσιμο.

 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Σελήνη,

ΟΙΚΟΣ: Τέταρτος

Προσωπικότητα

Ο Καρκίνος χαρακτηρίζεται από μια παρορμητική εκτόνωση του συναισθήματος. Οι Καρκίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι, άγονται και φέρονται ανάλογα με τη διάθεση των ατόμων που τους περιβάλλουν και λατρεύουν το σπίτι τους. Σημαντικό για τους Καρκίνους είναι να αισθάνονται ασφαλείς, αγαπούν την οικογένειά τους, είναι συνεσταλμένοι και ντροπαλοί. Φοβούνται την κριτική και τα σχόλια των άλλων, γι’ αυτό και προσπαθούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Οι Καρκίνοι δεν φανερώνουν εύκολα τις ανάγκες τους, αλλά νοιάζονται πολύ για τις ανάγκες των άλλων. Τα συναισθήματά τους τα κρύβουν καλά και δύσκολα εμπιστεύονται κάποιον. Η Σελήνη επηρεάζει πολύ τη διάθεσή τους, με αποτέλεσμα να περνούν από το ευγενικό και γεμάτο συμπόνια πρόσωπο, στην γκρίνια και στην αυτολύπηση. Έχουν την ανάγκη να ανήκουν κάπου, σε μια οικογένεια ή οργάνωση, όμως στο όνομα της επιτυχίας μπορεί ν’ απομακρύνουν ανθρώπους. Για τους Καρκίνους το σπίτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η διάθεσή τους μπορεί να επηρεαστεί αν υπάρχουν αναταραχές στο οικογενειακό περιβάλλον.

Η σκέψη των Καρκίνων, συνήθως κατακλύζεται από συναισθήματα με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην σκέφτονται λογικά. Το θέμα ασφάλεια είναι πρωταρχικό στη σκέψη τους. Οι αποφάσεις τους στο παρόν επηρεάζονται από γεγονότα και σχέσεις του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα, οι Καρκίνοι λειτουργούν ικανοποιητικά όταν εμπιστεύονται το ένστικτό τους.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Καρκίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι και ταυτισμένοι με τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, με αποτέλεσμα αυτό να τους δυσκολεύει στο να καθορίσουν τη δική τους θέση. Οι Καρκίνοι προσφέρουν αφειδώς τη στοργή και την αγάπη τους, και διοχετεύουν στο περιβάλλον τους ασφάλεια και σταθερότητα. Στις δύσκολες στιγμές χρειάζονται κάποιον στο πλευρό τους, γιατί συνήθως τα χάνουν με την πρώτη αναποδιά. Όταν αισθανθούν ότι δεν είναι αγαπητοί στο περιβάλλον τους, πληγώνονται και αναζητούν την αποκλειστικότητα στην αγάπη. Όταν αγαπούν, περιμένουν ανταπόδοση, διαφορετικά γίνονται εκδικητικοί. Αν νιώσουν ότι απειλούνται συναισθηματικά, κλείνονται στον εαυτό τους.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Καρκίνοι ξεχωρίζουν για την πρακτικότητα και τις μεγάλες επιδόσεις τους. Αναλαμβάνουν δύσκολα δράση, αλλά έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα να συλλαμβάνουν ανά πάσα στιγμή αυτά που γίνονται γύρω τους και γι’ αυτό διαπρέπουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή στις επιχειρήσεις.

Οικονομικό προφίλ

Σε σχέση με το χρήμα, οι Καρκίνοι είναι πολύ καλοί στη διαχείριση των οικονομικών τους, θέλουν να νιώθουν ασφάλεια και είναι πολύ γενναιόδωροι με τα πρόσωπα που αγαπούν.

Αδυναμίες

Γενικά οι Καρκίνοι είναι συναισθηματικά ευαίσθητοι και ευάλωτοι και αναζητούν απεγνωσμένα την ασφάλεια, ως χαρακτήρες είναι τρυφεροί και στοργικοί και αγαπούν το σπίτι, οτιδήποτε έχει σχέση με το νερό και τα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας.

Αγαπούν/μισούν

Γενικά οι Καρκίνοι αγαπούν τα άτομα που τους προσφέρουν ασφάλεια και φροντίζουν τις ευαισθησίες, ενώ αντιπαθούν όσους τους υποδεικνύουν τις αδυναμίες τους.

 ΛΕΩΝ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ήλιος,

ΟΙΚΟΣ: Πέμπτος

Προσωπικότητα

Ο Λέων αντιπροσωπεύει το δημιουργικό πνεύμα. Οι Λέοντες είναι μεγαλόψυχοι, γενναιόδωροι και έχουν καλά αισθήματα. Έχουν πληθωρικό πνεύμα, αστείρευτη αγάπη για τη ζωή και θέλουν η προσοχή όλων να είναι στραμμένη επάνω τους. Είναι γεννημένοι αφεντικά και για να διατάζουν τους άλλους και πολλές φορές γίνονται οι ηγέτες που δημιουργούν καταστάσεις και καθορίζουν το μέλλον. Οι Λέοντες πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστά πρόσωπα και συνήθως απαιτούν ειδική μεταχείριση από τους γύρω τους. Δεν αντέχουν τις προσβολές και την αχαριστία. Οι Λέοντες σκέφτονται με βάση τη λογική. Δύσκολα αλλάζουν γνώμη, είναι απόλυτοι, παρορμητικοί και ενθουσιάζονται εύκολα. Πριν πάρουν οριστικές αποφάσεις, δείχνουν ότι το σκέφτονται πάρα πολύ καλά, στο τέλος όμως αποφασίζουν με το ένστικτο και καταλήγουν σε αυτό που τους κάνει να δείχνουν πιο δυνατοί και πετυχημένοι. Το κυρίαρχο συναίσθημα των Λεόντων είναι η υπερηφάνεια. Μισούν τα ψέματα και τους αρέσει πολύ η ειλικρίνεια. Οι Λέοντες λατρεύουν το ωραίο.

Συναισθηματικό προφίλ

Στον έρωτα είναι πιστοί, αγαπούν με πάθος και ρομαντισμό. Οι ίδιοι δεν μπορούν να προσποιηθούν και δεν ανέχονται την υποκρισία. Ένας καλός σύντροφος μπορεί να κερδίσει τον σεβασμό τους. Θεωρούνται οι μεγαλύτεροι καρδιοκατακτητές του ζωδιακού κύκλου και είναι φλογεροί εραστές. Με τον σύντροφό τους είναι υπερβολικά ζηλιάρηδες, αλλά οι ίδιοι δεν ανέχονται σκηνές ζηλοτυπίας. Αγαπημένη τους ασχολία είναι η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου, η οποία μερικές φορές παίρνει τέτοιες εγωκεντρικές διαστάσεις που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Λέοντες λατρεύουν την προβολή, γι’ αυτό και ακολουθούν ανάλογα επαγγέλματα και ζουν για να τους θαυμάζουν οι άλλοι. Στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η αυτοπεποίθηση και η αγάπη για τη ζωή. Ως προσωπικότητες είναι τίμιοι, ευσυνείδητοι και τολμηροί. Την υπερηφάνεια των Λεόντων δεν την έχει κανένα άλλο ζώδιο, αν και αρκετές φορές η υπερηφάνεια αυτή τους κάνει ξεροκέφαλους και κακεντρεχείς.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, οι Λέοντες είναι γεννημένοι να ξοδεύουν για τις ανάγκες τους. Τα λεφτά στα χέρια τους εξαφανίζονται! Οι Λέοντες, ευτυχώς, είναι τυχεροί και συνήθως αποκτούν εύκολα χρήματα. Ξοδεύουν για τον εαυτό τους, αλλά είναι και πολύ γενναιόδωροι προς τους άλλους, ακόμα και όταν δεν έχουν λεφτά εξακολουθούν να είναι γενναιόδωροι και καταφέρνουν πάντα να διατηρήσουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Αδύνατα σημεία

Τα αδύνατα σημεία των Λεόντων είναι η τάση τους να είναι αυτοκυριαρχικοί. Η ανάγκη τους για αποδοχή τούς κάνει να πέφτουν θύματα της κολακείας. Συχνά, η υπερηφάνειά τους αγγίζει τα όρια του σνομπισμού και της αδιαφορίας. Επίσης, αποδεικνύονται συχνά κυνηγοί των απολαύσεων.

Αγαπούν/μισούν

Γενικά οι Λέοντες αγαπούν την επιβράβευση, την αυτοπροβολή, τα ψώνια, την τέχνη και οτιδήποτε κάνουν με πάθος και ζωντάνια, αντίθετα απεχθάνονται τις προσβολές, τη γελοιοποίηση, τη διπροσωπία, την πονηριά και την προδοσία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Ερμής,

ΟΙΚΟΣ: Έκτος

Προσωπικότητα

Ο Παρθένος συμβολίζει την υπηρεσία, δηλαδή την ικανότητα του ανθρώπου να εξυπηρετεί τους άλλους. Οι Παρθένοι είναι ήσυχοι, συνήθως ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και εξαιρετικά ικανοί. Θέλουν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, η παρατηρητικότητά τους είναι εξαιρετική και δεν χάνουν καμία λεπτομέρεια. Οι Παρθένοι κριτικάρουν πάρα πολύ το περιβάλλον τους και δεν μπορούν να δεχτούν ανώδυνα την αποτυχία. Συχνά απομονώνονται από τον υπόλοιπο κόσμο γιατί έχουν την τάση να αναζητούν την αλήθεια μέσα τους. Είναι τελειομανείς και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Τη λογική τους τη χρησιμοποιούν στο έπακρο, με αποτέλεσμα να ξεχνούν εντελώς τα ένστικτά τους. Οι Παρθένοι, παρότι διακρίνονται για τις διανοητικές τους ικανότητες, είναι στενόμυαλοι. Προτιμούν να κατηγοριοποιούν, να οργανώνουν και να αναλύουν, αντί να βλέπουν κι άλλες όψεις. Όταν έρχονται αντιμέτωποι μ’ ένα πρόβλημα, προτιμούν να το σπάσουν σε μικρά κομμάτια, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν το πραγματικό του μέγεθος. Οι Παρθένοι κολλάνε σε ασήμαντες λεπτομέρειες και αποφεύγουν τα μεγάλα βήματα και τα μακροπρόθεσμα σχέδια. Φροντίζουν για το τώρα και μελετούν προσεκτικά την κάθε τους κίνηση.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Παρθένοι δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στον τομέα αυτόν. Αναζητώντας το τέλειο, δεν αφήνουν τον εαυτό τους να δει τα ελαττώματα εκείνων στους οποίους έχουν ποντάρει συναισθηματικά. Εξάλλου, τα συναισθήματα τους μπερδεύουν και όταν μπαίνει στη μέση και η σεξουαλική παρόρμηση μπερδεύονται ακόμα περισσότερο. Στην αγάπη βάζουν όρια και αρνούνται να γίνουν εκδηλωτικοί και τρυφεροί με τον σύντροφό τους. Ζητούν πάρα πολλά και γίνονται πολύ σκληροί με το ταίρι τους εξαιτίας ασήμαντων λεπτομερειών. Οι σύντροφοι των Παρθένων είναι τις πιο πολλές φορές ήρωες υπομονής.

 Επαγγελματικό προφίλ

Οι Παρθένοι, γίνονται πολύ καλοί υπάλληλοι γιατί είναι τακτικοί, οργανωτικοί και ακούραστοι. Επίσης, τους ταιριάζουν επαγγέλματα που αφορούν την υγεία, εξαιτίας της μανίας τους με την υγιεινή. Αδύνατο σημείο των Παρθένων είναι η εμμονή τους στη λεπτομέρεια, που τους κάνει να χάνουν χρόνο και την ουσία. Επίσης, ασκούν στον εαυτό τους αυστηρή κριτική και θέτουν υψηλούς στόχους, με αποτέλεσμα να μένουν ανικανοποίητοι και να υποβιβάζουν τις δυνατότητές τους. Επίσης, είναι πολύ ανασφαλείς και όταν δεν είναι σίγουροι ότι περιβάλλονται από άτομα που τους αποδέχονται, επιδεικνύουν έναν υπέρμετρο συντηρητισμό και μια απερίγραπτη εσωστρέφεια.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, οι Παρθένοι είναι φειδωλοί και πολύ προσεκτικοί. Είναι ολιγαρκείς σε γενικές γραμμές και συνήθως προσέχουν τα έξοδα, προκειμένου να μην ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό τους. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι πάντα φροντίζουν να αποταμιεύουν.

Αδυναμίες

Η διάθεσή τους είναι ευμετάβλητη. Περνούν από τη χαρά στη λύπη και από την αισιοδοξία στην απαισιοδοξία πολύ εύκολα. Όσοι δεν τους γνωρίζουν αδυνατούν να καταλάβουν αυτές τις αλλαγές και πολλές φορές τους παρεξηγούν.

Αγαπούν/ μισούν

Γενικά, οι Παρθένοι αγαπούν τις λεπτομέρειες, την τάξη, την καθαριότητα, την τέχνη και να ασκούν κριτική, ενώ αντιπαθούν την ακαταστασία, την αποδιοργάνωση και τους κακούς τρόπους.

 ΖΥΓΟΣ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Αφροδίτη,

ΟΙΚΟΣ: Έβδομος

 Προσωπικότητα

Ο Ζυγός αντιπροσωπεύει τη γνωριμία και τη συνεργασία με τους άλλους ανθρώπους. Οι Ζυγοί αγαπούν την αρμονία, τις καλές σχέσεις, τη συνεννόηση, είναι ευγενικοί και έχουν την τάση να εξαρτώνται από τις επιθυμίες και τις γνωριμίες των άλλων. Ο Ζυγός θεωρείται το πιο ισορροπημένο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Οι Ζυγοί κρύβουν μια πολύπλοκη προσωπικότητα που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ της έντονης δράσης και της τάσης να είναι απλοί παρατηρητές. Πολλές φορές προτιμούν την αρμονία από την αλήθεια, πράγμα που κάποιες φορές σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν ψεύτες ή χειριστικοί, προκειμένου να κρατήσουν τις ισορροπίες. Διακρίνονται για την ευγένεια και την κομψότητά τους, είναι ευέλικτοι και έχουν τακτ, εμπνέουν εμπιστοσύνη γιατί δίνουν σημασία στους συνανθρώπους τους. Δεν θίγουν ποτέ τους άλλους και προσέχουν να μη δημιουργούν προβλήματα στον κοινωνικό τους περίγυρο, ωστόσο, φροντίζουν να κουτσομπολεύουν και να χώνουν τη μύτη τους παντού.

Οι Ζυγοί έχουν πολύ ικανό μυαλό, που τα καταφέρνει καλά με τις αφηρημένες έννοιες. Λειτουργούν πάντα βάσει σχεδίου και στρατηγικής. Θέλουν πάντα να κάνουν το σωστό και προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Συχνά, καταφεύγουν στο ψέμα, προκειμένου να αποφύγουν να πληγώσουν τους άλλους, όταν όμως τα ψέματα γίνουν εμφανή, συνήθως βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω.

Συναισθηματικό προφίλ

Ερωτικά οι Ζυγοί πετυχαίνουν εύκολα τους στόχους τους, αφού κυβερνήτης του ζωδίου είναι η Αφροδίτη. Στις σχέσεις τους δεν είναι ιδιαίτερα σταθεροί, αλλά στον γάμο τους μένουν πιστοί και επιδιώκουν να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία. Προκειμένου να κρατήσουν τη σχέση τους σε ικανοποιητικό επίπεδο, κάνουν πολλές υποχωρήσεις. Ως εραστές είναι φλογεροί, αλλά ως σύντροφοι είναι πολύ τρυφεροί. Γενικως, δεν είναι ζηλιάρηδες, αλλά αρκεί μια ασήμαντη απειλή στη σχέση τους για να τους φουντώσει τις ανασφάλειές τους και το αίσθημα ανεπάρκειας.

Επαγγελματικό προφίλ

Στους Ζυγούς ταιριάζει οτιδήποτε σχετίζεται με το γούστο και την υψηλή αισθητική. Επίσης, η διπλωματία τους και το αίσθημα δικαιοσύνης μπορεί να τους οδηγήσει σε ανάλογα επαγγέλματα.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, οι Ζυγοί, αν και κάνουν κάποια σχέδια για τα οικονομικά τους, καταλήγουν συνήθως χρεωμένοι στο όνομα του έρωτα και της καλοπέρασης. Έχουν, όμως, την ικανότητα να βγάζουν χρήματα, ώστε να ξεπληρώνουν τα χρέη τους. Οι Ζυγοί είναι γενναιόδωροι και πάντα πρόθυμοι να ξοδέψουν για την πολυτέλεια.

Αδυναμίες

Αδύνατα σημεία των Ζυγών είναι η αναποφασιστικότητα και η τεμπελιά που τους κάνει να αποτυγχάνουν στους στόχους τους. Η τάση τους να αποφεύγουν τα προβλήματα και η ανάγκη τους να έχουν οπωσδήποτε μια σχέση, η οποία συχνά τους αναγκάζει να κάνουν συμβιβασμούς.

Αγαπούν/ Μισούν

Σε γενικές γραμμές, οι Ζυγοί αγαπούν την ισορροπία, την αρμονία, το όμορφο περιβάλλον και την πολυτέλεια. Την ίδια στιγμή, απεχθάνονται τη βιασύνη, τις διαμάχες και τη διαφορά απόψεων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Άρης &

Πλούτωνας, ΟΙΚΟΣ: Όγδοος

Προσωπικότητα

Ο Σκορπιός εκφράζει τη βαθιά επιθυμία, το ένστικτο και την ψυχανάλυση. Οι Σκορπιοί είναι πεισματάρηδες, θέλουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους και κάνουν τα πάντα γι’ αυτό. Ως προσωπικότητες είναι χαρισματικές, αν και είναι πολύ δύσκολο να τους γνωρίσει κανείς καλά. Έχουν επικίνδυνη γοητεία, την οποίαν ενισχύει ο αέρας μυστηρίου που αποπνέουν. Η διαίσθησή τους είναι πολύ ανεπτυγμένη και είναι πολύ διορατικοί με τους ανθρώπους. Αγαπούν την εξουσία και δεν διστάζουν να την αποκτήσουν, ενώ τολμούν να φτάσουν εκεί όπου οι άλλοι διστάζουν, καταρρίπτοντας όλα τα ταμπού και τις αναστολές. Οι Σκορπιοί δεν λένε ανοιχτά «όχι» στους άλλους, ακόμα και όταν πραγματικά απαιτείται. Το θανατηφόρο κεντρί τους είναι αυτό που πολλές φορές τους οδηγεί στην αυτοκαταστροφή, αρκετά συχνά ακόμα και οι ίδιοι αδυνατούν να εξηγήσουν την εκδικητική τους μανία. Οι Σκορπιοί έχουν φοβερά οξύ πνεύμα. Κοιτάζοντας στην καρδιά του προβλήματος, αναπτύσσουν αποτελεσματικές στρατηγικές συνδυάζοντας τη λογική και τη διαίσθηση. Με τον τρόπο τους υπνωτίζουν τους άλλους ώστε να κάνουν αυτό που θέλουν. Οι Σκορπιοί είναι πολύ καχύποπτοι και κολλάνε στα τραύματα του παρελθόντος. Η συμπεριφορά τους επηρεάζεται πολύ από τον πόνο που έχουν νιώσει στο παρελθόν, ειδικά σε συναισθηματικό επίπεδο. Αν κάποιος προδώσει έναν Σκορπιό, αυτός δεν θα του το συγχωρήσει ποτέ.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Σκορπιοί είναι το πιο σεξουαλικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Έχουν έντονα πάθη, τα οποία πολύ συχνά τους οδηγούν στην καταστροφή. Δημιουργούν πολλούς εφήμερους δεσμούς και γίνονται ζηλιάρηδες και κτητικοί. Ως σύζυγοι δεν είναι οι καλύτεροι, αφού οι μόνιμες σχέσεις τους προκαλούν πλήξη και ανία. Παρ’ όλα αυτά, σπάνια απατούν τους συντρόφους τους, αλλά μονίμως τους ζηλεύουν. Πληγώνουν συχνά τους άλλους, αλλά αισθάνονται ένοχοι γι’ αυτό. Πονούν πάρα πολύ, αλλά έχουν μια ανεκτικότητα στον πόνο. Έχουν την ικανότητα και την υπομονή να περιμένουν χρόνια ολόκληρα για να εκδικηθούν. Οι Σκορπιοί δεν αγαπιούνται εύκολα, χρειάζεται απέραντη υπομονή για να αντέξεις κανείς τις ιδιοτροπίες τους. Συχνά προκαλούν τον φόβο, γιατί η γλώσσα τους τσακίζει κόκαλα.

Επαγγελματικό προφίλ

Στον τομέα της καριέρας, οι Σκορπιοί έχουν την τάση να έλκονται από επαγγέλματα τα οποία κρύβουν μυστήριο όπως ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ντετέκτιβ και οτιδήποτε αποκρυφιστικό.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, ενδιαφέρονται γι’ αυτό, επειδή αποδεικνύει ότι έχουν πετύχει στη ζωή τους. Φροντίζουν να συντηρούν τον πλούτο, αλλά την ίδια ώρα μπορεί να γίνουν σπάταλοι ή να ρισκάρουν επενδυτικά, αν έχουν τη διαίσθηση ότι θα βγουν κερδισμένοι.

Αδυναμίες

Αδύνατα σημεία των Σκορπιών είναι η τάση τους να κολλάνε, η εκδικητικοί τους μανία και οι ψυχολογικές τους μεταπτώσεις που τους κάνουν να διανύουν μεγάλες περιόδους μελαγχολίας.

Αγαπούν/ Μισούν

Γενικά, οι Σκορπιοί αγαπούν το μυστήριο, οτιδήποτε ερωτικό, οτιδήποτε κρυφό και να σχεδιάζουν την εκδίκησή τους, Μισούν να εκτίθενται, το κατεστημένο και οτιδήποτε στατικό.

 ΤΟΞΟΤΗΣ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας,

ΟΙΚΟΣ: Ένατος

Προσωπικότητα

Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την ανώτερη φιλοσοφία, τις σπουδές, τη μόρφωση και τη διάδοση της γνώσης. Οι Τοξότες είναι προσαρμοστικοί και ευχάριστοι, διακρίνονται για το χιούμορ τους και είναι αυθόρμητοι. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά άτομα που έχουν ανάγκη να γνωρίζουν νέους φίλους και νέα μέρη. Αγαπούν την ελευθερία τους και τα ταξίδια. Είναι έτοιμη προς αναχώρηση προγραμματίζοντας πάντα μπροστά, παρ’ όλα αυτά προτιμούν να αποφασίζουν για όλα την τελευταία στιγμή. Μισούν την ρουτίνα και την επανάληψη, τους αρέσουν οι εναλλαγές και οι αναζητήσεις, σπάνια όμως, μένουν ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους. Χαρακτηριστικό των Τοξοτών είναι ότι λένε πάντα ανοιχτά αυτά που πιστεύουν, χωρίς να είναι καθόλου διακριτικοί. Επίσης, έχουν την τάση να λένε στους άλλους τι πρέπει να κάνουν. Οι Τοξότες ενεργούν παρορμητικά και πολλές φορές στοχεύουν κάπου, χωρίς να έχουν προσδιορίσει ακριβώς ποιος είναι ο στόχος.

Οι Τοξότες σκέφτονται φιλοσοφικά και σπάνια πρακτικά. Γοητεύονται από τον κόσμο των ιδεών και προσπαθούν να τον κάνουν δικό τους. Η γνώση δεν τους κάνει μεθοδικούς, αντίθετα λατρεύουν την πληροφορία και την αποσπασματική ενασχόληση με πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Διακρίνονται για την ειλικρίνειά τους, η οποία καμιά φορά μπορεί να φτάσει στην υπερβολή. Χρησιμοποιούν σαν όπλο τη σκληρή γλώσσα που μπορεί να πληγώσει τους άλλους, όταν οι άλλοι τους κακομεταχειρίζονται ή αδιαφορούν γι’ αυτούς.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Τοξότες όταν ερωτεύονται το δείχνουν με κάθε τρόπο και δεν είναι φειδωλοί στις εκφράσεις τους. Ως σύντροφοι είναι πολύ απαιτητικοί, δεν αρκούνται να έχουν μόνο τρυφερότητα και αγάπη από το ταίρι τους, αλλά θέλουν και να μοιράζεται μαζί τους τα ενδιαφέροντα ή τις φιλοδοξίες του. Έχουν, όμως, την τάση να αμφισβητούν τη δέσμευση, γιατί λατρεύουν την ανεξαρτησία τους και δεν θέλουν κανείς να τους περιορίσει.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Τοξότες, όταν παίρνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους, παθιάζονται με αυτήν και διαπρέπουν. Γίνονται χαρισματικοί δάσκαλοι σε όλους τους τομείς, γιατί είναι πολύ ικανοί στο να μεταδίδουν τις γνώσεις. Ικανοποιούνται μόνο με την πρωτιά και η ιδιαίτερη εξυπνάδα και η νοημοσύνη τους τούς βοηθούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, οι Τοξότες το αγαπούν με την έννοια ότι ξοδεύουν όταν έχουν και χρεώνονται όταν δεν έχουν. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, προκύπτουν πάντα έσοδα στη ζωή τους. Επίσης, είναι γεννημένοι τζογαδόροι, καθώς τους συναρπάζει η αίσθηση της ευκαιρίας της στιγμής. Χωρίς δεύτερη σκέψη ακολουθούν το δρόμο του εύκολου χρήματος.

Αδυναμίες

Αδύνατο σημείο των Τοξοτών είναι η ανάγκη τους για ελευθερία που τους κάνει άτομα αναξιόπιστα, καθώς πολλές φορές παραβλέπουν καθήκοντα, υποχρεώσεις και σημαντικές λεπτομέρειες. Επίσης, τους λείπει η διακριτικότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προσβάλλουν τους άλλους.

Αγαπούν/ Μισούν

Γενικότερα, οι Τοξότες αγαπούν τα ταξίδια, την ελευθερία και τη συντροφιά καλών φίλων, ενώ αντιπαθούν τη ρουτίνα και τους περιορισμούς.

 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος,

ΟΙΚΟΣ: Δέκατος

Προσωπικότητα

Ο Αιγόκερως συμβολίζει την κοινωνική καταξίωση. Οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι και έχουν επιχειρηματικές ικανότητες. Η οικογένειά τους είναι η κοινωνία από την οποία ζητούν αναγνώριση και δικαιοσύνη. Καταφέρνουν να αναγνωριστούν και να διακριθούν στο κοινωνικό σύνολο, γιατί έχουν υπομονή, επιμονή και διορατικότητα. Οι Αιγόκεροι αντιστέκονται στην αλλαγή και σε οτιδήποτε καινούργιο. Αυτός ο τύπος προσωπικότητας εκφράζει τον αρνητισμό και το φρένο του κυβερνήτη του, Κρόνου. Ώσπου να βρουν το δρόμο τους είναι πεισματάρηδες και επιφυλακτικοί και σπάνια θα τους δει κανείς ευχαριστημένους από τη ζωή τους. Έχουν αυξημένη αίσθηση καθήκοντος και αυτό τους κάνει να χάνουν τον αυθορμητισμό τους και να στερούνται τη χαρά της ζωής.Οι Αιγόκεροι είναι γενικά στενόμυαλοι, όμως οργανώνουν τη σκέψη και τη δράση τους με βάση συγκεκριμένες στρατηγικές. Δίνουν έμφαση στους στόχους τους και στην απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Τα μικρά πράγματα δεν είναι γι’ αυτούς, θέλουν να πετύχουν μεγάλες νίκες και να κερδίσουν ολόκληρο τον κόσμο! Διακρίνονται για το σοφό και πρακτικό πνεύμα τους, προτιμούν όμως την πεπατημένη οδό, την οποία ακολουθούν αποφασιστικά. Μεγάλη σημασία γι’ αυτούς έχει η κοινωνική θέση.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Αιγόκεροι, δυσκολεύονται να εκφραστούν, εξαιτίας του Κρόνου, που βάζει φρένο στις συναισθηματικές εξάρσεις. Ως εραστές γίνονται φλογεροί μόνον όταν αισθανθούν απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Λόγω της αδυναμίας τους να δείξουν τα συναισθήματά τους, προσφέρουν στη σχέση τους πολλά υλικά αγαθά. Γίνονται καλοί οικογενειάρχες, γιατί ξέρουν να αναλαμβάνουν ευθύνες, όμως έχουν πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά τους και γίνονται αρκετά αυστηροί, με αποτέλεσμα να φαίνεται έντονα το χάσμα των γενεών. Αν τους πειράξει κανείς γίνονται εκδικητικοί και ανταποδίδουν με τον ίδιο τρόπο.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Αιγόκεροι πετυχαίνουν πάντα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία γιατί δουλεύουν μανιωδώς. Συνήθως διευθύνουν επιχειρήσεις ή κατέχουν θέσεις κλειδιά σε όλους τους τομείς, γιατί είναι αποφασιστικοί και δεν τους τρομάζει κανένα εμπόδιο.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Το σέβονται και δεν ξοδεύουν ποτέ χωρίς να σκεφτούν. Επενδύουν μόνον αφού το σκεφτούν καλά και αφού πάρουν τη γνώμη των ειδικών. Οι κλασικοί Αιγόκεροι δεν ρισκάρουν ποτέ.

Αδυναμίες

Αδύνατα σημεία των Αιγόκερων είναι ο αυταρχισμός τους και το ότι θέλουν να εξουσιάζουν τους άλλους. Επίσης, ασκούν πολύ αυστηρή κριτική. Αυτή η εξουσιαστική προσωπικότητα αντιμετωπίζει τη ζωή και τη ζωή των άλλων με βάση τους κανόνες και τα πρέπει.

Αγαπούν/ Μισούν

Σε γενικές γραμμές, οι Αιγόκεροι αγαπούν τη βεβαιότητα, την τάξη, τους κανόνες και τους νόμους, αντιπαθούν την αταξία, την αναποτελεσματικότητα και την επανάσταση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Κρόνος &

Ουρανός, ΟΙΚΟΣ: Ενδέκατος

Προσωπικότητα

Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει οτιδήποτε καινούργιο, μοντέρνο και εξτρεμιστικό. Οι Υδροχόοι έχουν πολύ έντονο το «εγώ», το οποίο τείνει να ταυτιστεί με τον κόσμο. Έχουν μυστικιστικές τάσεις, γίνονται φορείς νέων ιδεών, είναι αναμορφωτές και επαναστάτες, αλλά κυρίως θεωρητικά. Είναι αντισυμβατικοί και ιδεαλιστές, αναλυτικοί και απρόβλεπτοι, επαναστατικοί αλλά και πεισματάρηδες, ευφυείς και ταυτόχρονα άστοχοι. Οι Υδροχόοι έχουν ιδιόρρυθμη προσωπικότητα που εκφράζεται διαφορετικά, ανάλογα με το ποιος από τους δύο κυβερνήτες (Κρόνος ή Ουρανός) έχει το πάνω χέρι. Αντιτίθενται στην παράδοση, είναι ριζοσπαστικοί και ξεχωρίζουν για τις ανατρεπτικές τάσεις τους. Αισθάνονται συνέχεια αδικημένοι από την ζωή, γι’ αυτό πολεμούν. Είναι κυκλοθυμικοί και συχνά ξαφνιάζουν το περιβάλλον τους με τον τρόπο που σκέφτονται. Οι σπουδαίες αρετές τους είναι η διαίσθηση και η διορατικότητα που τους επιτρέπουν να βλέπουν μακριά και να δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις για το μέλλον. Το μυαλό των Υδροχόων προσπαθεί να ακολουθήσει λογικές διαδικασίες, όμως ξαφνικά μπορεί να οδηγηθούν σε σκέψεις πέρα από τις παραδεδομένες. Ο συνδυασμός αυτός, συνήθως αποτελεί δείκτη ενός έξοχου μυαλού. Οι Υδροχόοι αναζητούν τη δικαιοσύνη και την ισότητα και απαιτούν αλλαγή του κατεστημένου. Πολλές φορές μένουν κολλημένοι για πολύ καιρό σε συγκεκριμένες ιδέες. Έχουν το όραμά τους και μένουν πιστοί σε αυτό και αν κάποιος ή κάτι δεν ταιριάζει με το όραμα αυτό, τότε απλώς το διαγράφουν ή το απομακρύνουν.

Συναισθηματικό προφίλ

Συναισθηματικά, οι Υδροχόοι, τις περισσότερες φορές είναι απόμακροι και ψυχροί. Η συμπεριφορά των Υδροχόων προς το ταίρι τους είναι πλαισιωμένη από κάθε λογής ιδιοτροπία. Άλλοτε είναι φλογεροί, άλλοτε ψυχροί και πολλές φορές είναι άπιστοι και ρηχοί. Πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για να ξεπεράσουν αυτά τα μειονεκτήματα. Τους ενδιαφέρει μια ερωτική σχέση που θα συνδυάζει σώμα και πνεύμα, όμως ενώ λαχταρούν τη σταθερότητα, νιώθουν να καταπιέζονται στα πλαίσια μιας μόνιμης σχέσης.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Υδροχόοι, συνήθως επιλέγουν να ασχοληθούν με την ανθρωπιστική προσφορά και διαλέγουν επαγγέλματα που σχετίζονται με την επιστήμη, την ιατρική και την ψυχολογία. Συχνά, δένονται τόσο πολύ με τη δουλειά τους που χάνουν την επαφή τους με τον έξω κόσμο. Όταν αγαπούν το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται, αγαπούν τους συνεργάτες τους, σε αντίθετη περίπτωση όμως απομονώνονται και η στάση τους παρεξηγείται.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, οι Υδροχόοι είναι άλλοτε συγκρατημένοι και άλλοτε παρορμητικοί, ανάλογα με το ποιος από τους δυο κυβερνήτες επικρατεί. Με τον Κρόνο αποταμιεύουν, ενώ με τον Ουρανό μπορεί να βρεθούν πνιγμένοι στα χρέη.

Αδυναμίες

Αδύνατα σημεία των Υδροχόων είναι ότι χαρακτηρίζονται από μανίες και συχνά κολλάνε σε εκκεντρικές ιδέες. Επίσης, η έντονη και σχεδόν ψυχαναγκαστική ανάγκη τους για αλλαγή, τους κάνει να ενεργούν σπασμωδικά.

Αγαπούν/ Μισούν

Γενικότερα, οι Υδροχόοι αγαπούν την αλλαγή, το… χάος και την τεχνολογία, ενώ αντιθέτως αντιπαθούν τον κομφορμισμό, τους κανόνες και τη ρουτίνα.

ΙΧΘΥΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου, ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: Δίας &

Ποσειδώνας, ΟΙΚΟΣ: Δωδέκατος

Προσωπικότητα

Οι Ιχθύες αντιπροσωπεύουν την υπέρμετρη ευαισθησία και το συναίσθημα. Οι Ιχθύες συμβολίζονται με δυο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα και το σύμβολο αυτό δείχνει την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους. Από τη μια πλευρά βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος και από την άλλη ο κόσμος του ονείρου. Είναι πολύ ευάλωτοι και ο κόσμος τους είναι ονειρικός. Έχουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, γιατί είναι πολύ σκληρή για τον ρομαντισμό και την φαντασία τους. Έχουν μυστικιστικές τάσεις και συχνά αναζητούν την αλήθεια στη μεταφυσική και στον αποκρυφισμό. Σαν προσωπικότητες οι Ιχθύες είναι ασταθείς, έχουν αδυναμία στο να εστιάσουν και δυσκολεύονται να πουν όχι. Μοιάζουν με σφουγγάρι που απορροφά τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις απ’ οπουδήποτε μπορεί. Είναι δεκτικοί σαν μικρά παιδιά και μπερδεύονται εύκολα ανάμεσα σε εκείνα που θέλουν και σε εκείνα που πρέπει να κάνουν. Οι Ιχθύες δεν σκέφτονται με τη λογική, αλλά λειτουργούν με βάση τη διαίσθηση και τα συναισθήματά τους. Η διαίσθησή τους είναι ασυναγώνιστη και μερικές φορές είναι τόσο ευαίσθητοι στο να αντιλαμβάνονται διαισθητικά τι συμβαίνει γύρω τους, ώστε να φαίνεται ότι έχουν σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες. Το μυαλό τους πετάει και είναι άπιαστο και συχνά προσπαθούν να καταλάβουν τους άλλους μπαίνοντας στη θέση τους.

Συναισθηματικό προφίλ

Οι Ιχθύες, είναι ευαίσθητοι και ανασφαλείς. Πιστεύουν ότι μπορούν να αγαπηθούν μόνο αν υπηρετούν πιστά το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει. Σαν εραστές είναι τρυφεροί, ευαίσθητοι, ρομαντικοί, στοργικοί και ξέρουν να ικανοποιούν το σύντροφό τους. Όταν κάνουν μια καινούργια γνωριμία προχωρούν με πολύ αργά βήματα και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους μόνο όταν είναι σίγουροι για τον άλλον. Πολλές φορές δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς αισθάνονται, γιατί απορροφούνται σε υπερβολικό βαθμό από τα συναισθήματα και την ψυχική κατάσταση του συντρόφου τους. Γίνονται εξαιρετικοί σύζυγοι και θαυμάσιοι γονείς. Φροντίζουν ώστε να μην λείψει τίποτα από το σύντροφο και τα παιδιά τους και αφιερώνονται στην οικογένεια.

Επαγγελματικό προφίλ

Οι Ιχθύες, αν ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους, μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα. Τους ταιριάζουν τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, τα κοινωνικά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αποκρυφισμό. Δεν φοβούνται τα νέα ξεκινήματα και συχνά σε απρόβλεπτο χρόνο κάνουν θεαματικά περάσματα από το ένα άκρο στο άλλο, εκπλήσσοντας τους γύρω τους.

Οικονομικό προφίλ

Όσον αφορά το χρήμα, στην περίπτωση των Ιχθύων έρχεται και παρέρχεται. Δεν έχουν χρόνο να αποταμιεύσουν και πολλές φορές μπορεί να βρεθούν χρεωμένοι, όμως είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι.

Αδυναμίες

Αδύνατα σημεία των Ιχθύων είναι ότι ζορίζονται όταν έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και μπορεί να γίνουν χειριστικοί. Επίσης, δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα και παίρνουν εύκολα πίσω τις υποσχέσεις τους.

Αγαπούν/ Μισούν

Γενικά, οι Ιχθύες αγαπούν τον ρομαντισμό, την τέχνη, τον αποκρυφισμό και την θάλασσα, αντιπαθούν τις λεπτομέρειες, την πραγματικότητα και τους χρονικούς περιορισμούς.

Από το περιοδικό FΖην που κυκλοφόρησε με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ζώδια: Σήμερα αλλάζουν τα πάντα – Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από τη Μάρι Γιόβα!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα ζώδια για σήμερα Δεύτερα 18 Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

H Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Αυτά τα ζώδια θα υποφέρουν τις επόμενες μέρες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Για ποια ζώδια είναι επικίνδυνη η Πανσέληνος του Οκτωβρίου – Οι αστρολογικές προβλέψεις για όλη την εβδομάδα από τη Μάρι Γιόβα!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου και όλη την εβδομάδα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εφιαλτική πρόβλεψη Λεφάκη για 5 ζώδια – Άσχημο το Σαββατοκύριακο

Λάμπρος Κατσαρός

Έκτακτη προειδοποίηση από την Άση Μπήλιου – Συναγερμός για 4 ζώδια

Λάμπρος Κατσαρός

Ζώδια: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα μείνουν μόνο όσα έχουν γερές ρίζες – Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Μάρι Γιόβα!

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου και Κυριακή 17 Οκτωβρίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom