ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Εξ αποστάσεως και η ενισχυτική διδασκαλία εάν χρειαστεί

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Με την πορεία της πανδημίας να προκαλεί αβεβαιότητα για τη διά ζώσης λειτουργία του σχολείου τους επόμενους μήνες, το υπουργείο Παιδείας προβλέπει εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακόμα και για την ενισχυτική διδασκαλία, η οποία θα ξεκινήσει από το νέο έτος.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε η πολιτική ηγεσία, ξεκινάει εντός των επόμενων μηνών η ενισχυτική διδασκαλία στο Γυμνάσιο για τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Υπενθυμίζεται ότι δημιουργούνται ομάδες μαθητών από όμορα σχολεία, μετά τις αιτήσεις γονέων του κάθε σχολείου.

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες των υπηρεσιών, ώστε να ξεκινήσει από τη νέα χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία. Για την Α’ Γυμνασίου προβλέπονται 11 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ενώ για τη Β’ και την Γ’ Γυμνασίου 12 ώρες ανά τάξη. Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα.

Στην εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας δίνεται η δυνατότητα και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την Ενισχυτική Διδασκαλία εφόσον χρειαστεί.

Σήμερα το μεσημέρι κάνει πρεμιέρα η τηλεκπαίδευση στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά της χώρας. Περίπου 750.000 μαθητές θα κάνουν μάθημα μέσω της πλατφόρμας Webex, με το μάθημα να ξεκινάει στις 2 το μεσημέρι και την κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 30 λεπτά.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με τη μετάθεση των διδακτικών ωρών το μεσημέρι, στοχεύει στο  να διευκολυνθούν οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά που κάνουν μαθήματα σε Γυμνάσιο ή Λύκειο ή οι γονείς τους εργάζονται το πρωί με τηλεργασία. Οχι μόνο όσον αφορά την υπερφόρτωση του Διαδικτύου και της πλατφόρμας Webex, η οποία το πρωί φιλοξενεί περίπου 700.000 μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και για τη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών συσκευών μέσα σε κάθε σπίτι.κεραμε

Υπενθυμίζεται ότι για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με δωρεάν χρήση δεδομένων για τη σύνδεση με την πλατφόρμα Webex, αλλά και σύνδεση μέσω του σταθερού τηλεφώνου.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – Εμβόλια τύπου mRNA: Τι είναι και πώς λειτουργούν – Ο Ηλίας Μόσιαλος απαντά

Tinad

Κορωνοϊός: Στον Ευαγγελισμό ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Tinad

Κορωνοϊός: «Όχι σε άρση του lockdown πριν από τις 21 Δεκεμβρίου» – Τι δηλώνει ο Σύψας

Tinad

Κορωνοϊός – Μήνυμα ελπίδας: Γυναίκα 102 ετών νίκησε τον «αόρατο εχθρό» και πήρε εξιτήριο

Tinad

«Σαρώνει» την Τουρκία ο κορωνοϊός: Αριθμός ρεκόρ θανάτων για έκτη συνεχή ημέρα

Tinad

Στους δρόμους οι Βρετανοί κατά του lockdown – Δεκάδες συλλήψεις

Tinad

«Καμία απώλεια στο προσωπικό μας»: Το «Ιπποκράτειο» Αθηνών διαψεύδει θάνατο γιατρού από κορωνοϊό

Tinad

Κορωνοϊός: «Πρωταθλήτρια» η Θεσσαλονίκη με 486 κρούσματα, 273 στην Αττική – Ο χάρτης της διασποράς

Tinad

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 121 νεκρούς και 606 στις ΜΕΘ – 1.747 νέα κρούσματα

Tinad