Το Πειθαρχικό του Συμβούλιο αποφάσισε τη διά βίου αφαίρεση άδειας γιατρού αντιεμβολιαστή, ο οποίος απέτρεπε ασθενείς με Covid-19 να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες.
Υποθέσεις παρόμοιες για λειτουργούς του Ιπποκράτη συνταράσσουν την κοινή γνώμη και τώρα, πόσω δε μάλλον στην οξεία φάση της πανδημίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες Μέσων Ενημέρωσης του Βόλου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε την αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος γιατρού από τον Βόλο που έδινε επικίνδυνες συμβουλές σε ασθενείς με Covid-19. Επίσης, επέβαλε στον γιατρό σχεδόν 50.000 ευρώ πρόστιμο.
Καταγγελίες
O γιατρός ελεγχόταν για δύο υποθέσεις. Η πρώτη καταγγελία αφορούσε στις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της Covid-19 και τον εμβολιασμό, αφού χορηγούσε, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, «κοκτέιλ» αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, προέτρεπε τους ασθενείς να αρνηθούν τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, φέρεται να υπήρξε επώνυμη καταγγελία από κάτοικο του Βόλου ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού, με αποτέλεσμα, όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο, η κατάστασή της να είναι μη αναστρέψιμη και να χάσει τη μάχη για τη ζωή της.
Πρόκειται για καταγγελίες που αφορούσαν ως επί το πλείστον στις δύσκολες φάσεις της πανδημίας, όταν ο φόβος ήταν πολύ μεγάλος και η λοίμωξη έστελνε πολύ περισσότερους πολίτες σε σχέση με σήμερα στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στο δευτεροβάθμιο
Οπως προκύπτει από πληροφορίες, ο γιατρός του Βόλου έχει προσφύγει στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο ζητώντας την ακύρωση της εις βάρος του απόφασης. Πρόκειται για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οσο βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υπόθεση και ο γιατρός ασκεί τα μέσα που του δίνει ο νόμος, δεν προβλέπεται εφαρμογή της απόφασης του πρωτοβάθμιου οργάνου, δηλαδή του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Σε κάθε περίπτωση, μετά και την κρίση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων.
ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!
Ενώ στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας η διεθνής επιστημονική κοινότητα «έτρεξε» για την παρασκευή αποτελεσματικών εμβολίων και θεραπειών, υπήρξαν γιατροί και επαγγελματίες Υγείας που υπονόμευσαν ανοιχτά τις προσπάθειες, διαδίδοντας μη επιστημονικές απόψεις. Δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες πολιτών ότι γιατροί τούς απέτρεπαν να εμβολιαστούν, ισχυριζόμενοι… θεωρίες για τα εμβόλια, ενώ στις πλέον ακραίες περιπτώσεις, γιατροί συνέστηναν δικά τους φαρμακευτικά σχήματα, ακόμη και σε βαριά ασθενείς με χαμηλό οξυγόνο και υψηλό πυρετό, αποτρέποντάς τους ουσιαστικά να αναζητήσουν νοσοκομειακή φροντίδα. Σε αρκετούς ιατρικούς κύκλους και της χώρας μας, όπως και στο εξωτερικό, είχε… πέραση κτηνιατρικό φάρμακο, για το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει να μη χρησιμοποιείται.