Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» και συστάθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Στον σκοπό της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η παραγωγή, η μορφοποίηση παραγωγής, η εφαρμογή και εκμετάλλευση ραδιοφωνικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες οπτικοακουστικής μετάδοσης.
Επίσης, το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που σχετίζονται με πρακτικές διαφήμισης, μάρκετινγκ και ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών. Ακόμη, η εταιρεία μπορεί να αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα επιχειρήσεις που ασκούν όμοια ή παρεμφερή δραστηριότητα στο εξωτερικό, καθώς και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, που δραστηριοποιούνται ή ασκούν εκμετάλλευση ή επενδύουν στους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, ραδιοφωνίας και κινηματογραφικής παραγωγής.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Χάος για ένα εισιτήριο – Εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα [εικόνες]
Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), ο Ατζούν Ιλίτζαλι (Πρόεδρος του Δ.Σ) και ο συμπατριώτης του, Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ).
Ο Ατζούν Ιλίτζαλι έγινε ευρέως γνωστός στη χώρα μας πριν από μερικούς μήνες, όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία και δήλωσε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για επιχειρηματική είσοδό του στην ελληνική αγορά και απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Ο κ. Ιλίτζαλι κατέχει το 70% του καναλιού 8 στην Τουρκία και εταιρεία παραγωγής reality games και τηλεπαιχνιδιών. To υπόλοιπο 30% του ΤV8 ανήκει στον κολοσσό της τουρκικής αγοράς, όμιλο Dogus, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής σκηνής της γείτονος χώρας, ενώ έχει παρουσία και στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαγοράσει το 50% της μαρίνας Φλοίσβου και τη μαρίνα της Μυτιλήνης.
Σε μια φαση, πάντως, που η Τουρκία εμφανίζεται προκλητική, το να έρχεται να ιδρύει ένας επιχειρηματίας των ΜΜΕ εταιρεία στην χώρα μας, σημαίνει πως λογικά έχει λάβει εγγυήσεις για να πράξει κάτι τέτοιο. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργο είναι εάν έχει υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση και σε ποιο βαθμό κι επίπεδο. Γιατί κακά τα ψέματα: δεν μπορεί να ήρθε τυχαία ο Τούρκος επενδυτής στην Ελλάδα.