Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του 42χρονου σέρφερ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ανοιχτά της Χρυσής Ακτής στην Πάρο. Την εξαφάνισή του δήλωσε ένας φίλος του που είχαν βγει μαζί για σερφ. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετείχαν αρχικά δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα ιδιωτικά παραπλέοντα και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 42χρονος είχε βγει με φίλο του για σερφ. Ωστόσο, ο φίλος του επέστρεψε και δήλωσε την εξαφάνιση του 42χρονου. Από χθες στην επιχείρηση είναι ένα σκάφος του Λιμενικού και μερικά ιδιωτικά σκάφη.
Αίσιο τέλος
Ευτυχή κατάληξη είχε η παρ’ ολίγον περιπέτεια γυναίκας που παρασύρθηκε από τα ρεύματα στη Λέσβο, πάνω στο φουσκωτό της φλαμίνγκο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό, η γυναίκα επέβαινε σε πνευστό θαλάσσιο παιχνίδι και απομακρύνθηκε από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Εφταλού, βόρεια της Λέσβου. Παρά τις προσπάθειές της, αδυνατούσε να επιστρέψει στη στεριά, με έναν άλλο λουόμενο να σπεύδει να τη βοηθήσει, με τα ρεύματα να παρασέρνουν και τους δύο. Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς. Οι κολυμβητές εντοπίστηκαν τελικά από το σκάφος της δύναμης Frontex, το οποίο περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια τον άνδρα στην ακτή της παραλίας Εφταλού και τη γυναίκα στον λιμένα Μήθυμνας, καλά στην υγεία τους, δηλώνοντας πως δεν είχαν ανάγκη για ιατρική βοήθεια. Μάλιστα το Λιμενικό δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης των δύο λουομένων.
Βρέθηκε ο αλιέας
Λίγα μίλια νοτιότερα, εντοπίστηκε ο 73χρονος αγνοούμενος αλιέας από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ προσπαθούσε να κρατηθεί από τον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους του στη θαλάσσια περιοχή «Τραχήλια» νοτιοδυτικά της Χίου. Η Λιμενική Αρχή Χίου είχε ενημερωθεί προηγουμένως για την ύπαρξη του 73χρονου ημεδαπού αγνοούμενου αλιέα και έσπευσε στην περιοχή με περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος. Ο 73χρονος περισυλλέχθηκε από το περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Νωρίτερα είχαν διενεργηθεί και χερσαίες περιπολίες από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε νότιες – νοτιοδυτικές ακτές του νησιού.
Και στην ανεμόεσσα Τήνο, χθες το Λιμενικό χρειάστηκε να βοηθήσει χειριστή σανίδας όρθιας κωπηλασίας (SUP) σε δυσχερή θέση, λόγω ανατροπής της, στη θαλάσσια περιοχή «Καλύβια» του όρμου Καρδιανής. Το σχέδιο διάσωσης τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή και έφτασαν στην περιοχή σκάφος και όχημα του Λιμενικού. Τελικά ο χειριστής τα κατάφερε και βγήκε από τη θάλασσα αυτοδύναμα, καλά στην υγεία του, ενώ δήλωσε πως δεν χρήζει περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.
Διάσωση μεταναστών
Ούτε όμως και τα διεθνή κυκλώματα σταμάτησαν να στέλνουν σε επικίνδυνες συνθήκες μετανάστες προς την Ελλάδα, με το Λιμενικό να βοηθά στη διάσωσή τους. Χθες το μεσημέρι, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά» της Λέσβου, μία ημιβυθισμένη λέμβο, στην οποία επέβαιναν αρκετοί μετανάστες.
Αμεσα το πλήρωμα του σκάφους βοήθησε στην περισυλλογή και διάσωση ένδεκα αλλοδαπών (10 άνδρες και 1 γυναίκα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο ΚΥΤ «Μαυροβούνι», όλοι καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η λέμβος τελικά βυθίστηκε.