Η χθεσινή αποκάλυψη του Live News έφερε νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά βρέφη. Και αυτό γιατί ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η Κατερίνα διέκρινε αλλοιώσεις στη ράχη της μύτης του παιδιού της, αλλοιώσεις που δεν είχε δει ο ιατροδικαστής που τότε το εξέτασε.
«Τα σημάδια αυτά ο ιατροδικαστής αυτά έπρεπε να τα γράψει στην έκθεση του και να στείλει στην αστυνομία. Σε κάλεσε η αστυνομία να σε ρωτήσει γι’ αυτά τα σημάδια; Αλλιώς θα είχα κινηθεί νωρίτερα. Και ίσως είχαν γλιτώσει και τα δικά της παιδιά και ο Παναγιωτάκης», σχολίασε η μητέρα στο Live News.
Η Κατερίνα, ο πατριός του παιδιού και οι στενοί τους φίλοι είχαν υποπτευθεί εξαρχής την Ειρήνη.
«Μας είχε περάσει από το μυαλό ότι μήπως όντως είχε γίνει κάτι και η Ειρήνη είχε κάνει κάτι στο παιδί. Το είχαμε συζητήσει και μάλιστα ο Βλαδίμηρος την είχε ρωτήσει και ευθέως και το αρνήθηκε κατηγορηματικά», λέει φίλος της Κατερίνας.
Η συζήτηση έμεινε εκεί. Η Ειρήνη εξαφανίστηκε από την Πάτρα αλλά και η οικογένεια δεν κυνήγησε την υπόθεση από την στιγμή μάλιστα που πήρε στα χέρια της το χαρτί του ιατροδικαστή που μιλούσε για παθολογικά αίτια.
«Μου είπαν έναν αιφνίδιο θάνατο και πνευμονίτιδα. Αυτό. Δεν μου είπαν για σημάδια», υπογράμμισε η μητέρα του παιδιού.
Τι λέει η ιατροδικαστική του παιδιού
Μετά την έκθεση-σοκ του τεχνικού συμβούλου που μιλά για αλλοιώσεις στη μύτη, το Live News παρουσιάζει σήμερα και την πρώτη ιατροδικαστική του παιδιού που λέει με απόλυτη σαφήνεια:
«Στο πτώμα δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις, μακροσκοπικώς ορατές».
Η έκθεση Γαλεντέρη -όπως αποκάλυψε χτες το Live News- μιλά για μαρμαροειδή χροιά στο πρόσωπο του βρέφους, ενώ η περιοχή του τραχήλου αναγνωρίζεται ερυθρή. Ευρήματα συμβατά με διακοπή κυκλοφορίας του αίματος και θάνατο.
Κώστας Σημίτης: Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία παρά το εθνικό πένθος
Αντιθέτως, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το μωρό τον Φεβρουάριο του 2021 αναφέρει στο πόρισμα του:
-ΣΤΟΜΑ-ΛΑΙΜΟΣ: Άνευ κακώσεων ή αλλοιώσεων, μακροσκοπικώς ορατών.
-ΛΑΡΥΓΓΑΣ-ΤΡΑΧΕΙΑ: Άνευ κακώσεων ή αλλοιώσεων, μακροσκοπικώς ορατών.
-ΘΥΜΟΣ ΑΔΕΝΑΣ: Η μακροσκοπική και μικροσκοπική εξέταση δεν έδειξε ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις.
Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί πως τα σημάδια αυτά στη μύτη, τα οποία εντόπισε ο τεχνικός σύμβουλος, αλλά δεν τα αναφέρει στην έκθεση του ο ιατροδικαστής, δεν έχουν προκληθεί από διαδικασία ανάνηψης από την στιγμή που οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την Ειρήνη πριν καλέσει το ασθενοφόρο.
Επιπλέον η ίδια η μητέρα μιλώντας στο Live News ξεκαθάρισε πως όταν άφησε εκείνο το βράδυ στην Ειρήνη το παιδί της δεν είχε κανένα σημάδι στο πρόσωπο.
«Το παιδί μου ήταν καθαρό στο πρόσωπο. Δεν είχε ποτέ σημάδια».
Κι επομένως αν επιβεβαιωθούν τα σημάδια από τις φωτογραφίες της νεκροψίας τότε αυτά πρέπει να έγιναν πέριξ της ώρας θανάτου του παιδιού.
Τα στοιχεία που δείχνουν υποξία
Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού πέρα από την διάμεση πνευμονίτιδα αναφέρει και μια σειρά οργάνων που παρουσιάζουν συμφόρηση.
Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση έδειξε:
-Αλλοιώσεις διάμεσης πνευμονίτιδας παιδικής ηλικίας,
-Ήπιο εγκεφαλικό οίδημα,
-Ερυθροί νευρώνες,
-Συμφόρηση στο ήπαρ,
-Κατά τόπους κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων,
-Συμφόρηση στα επινεφρίδια.
Ενώ όλα αυτά τα ευρήματα αφήνουν υπόνοιες υποξίας δηλαδή έλλειψη οξυγόνου, ο θάνατος τελικά αποδόθηκε στη διάμεση πνευμονίτιδα.
«Αιτία θανάτου: Ο θάνατος του αβάπτιστου επήλθε συνέπεια διάμεσης πνευμονίτιδας της παιδικής ηλικίας», αναφέρει η ιατοδικαστική.
Η διάμεση πνευμονία συνήθως αποτελεί τυχαίο εύρημα, ενώ ως αιτία θανάτου μπορεί να θεωρηθεί μόνο όταν η παρουσία της είναι «συντριπτική». Για να δοθεί ως αιτία θανάτου θα πρέπει να μην υπάρχουν άλλα ευρήματα που κατατείνουν σε διαφορετικό μηχανισμό.
Πλέον αυτό που ερευνάται είναι αν αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν άλλον μηχανισμό και συγκεκριμένα εκείνον του ασφυκτικού θανάτου.
Οι «επιληπτικές» κρίσεις του μωρού
Η πρώτη ιατροδικαστική αναφέρει πως το βρέφος είχε ιστορικό επιληπτικών κρίσεων και είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο. Κάτι που ο τεχνικός σύμβουλος διαψεύδει κατηγορηματικά καθώς το επεισόδιο που το οδήγησε στο νοσοκομείο ήταν ένα και δεν παρέπεμπε σε επιληπτική κρίση.
Το μωρό έκανε άλλη μια κρίση στο νοσοκομείο που παρέπεμπε σε επιληπτικό επεισόδιο, χωρίς όμως οι γιατροί να βγάζουν επίσημη διάγνωση επιληψίας.
Όπως αποκάλυψαν μάρτυρες στο LIVE NEWS, και στα τρία επεισόδια που εμφάνισε το μωρό της Κατερίνας, παρούσα στο δωμάτιο ήταν η 24χρονμη.
«Το περιεχόμενο του στομάχου ενδεχομένως βοηθήσει στην ώρα θανάτου»
Ο τεχνικός σύμβουλος της Κατερίνας, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στο LIVE NEWS για τις διαφορές μεταξύ του πορίσματός του και του ιατροδικαστή που εξέτασε το μωρό το 2021.
«Δεν έχουμε τις φωτογραφίες από τη εξέταση. Έχουμε κάνει εδώ και εβδομάδες αίτηση. Η δικηγόρος με έχει ενημερώσει πως αρνούνται την ύπαρξη των φωτογραφιών. Αν δεν είχαμε πάρει τις φωτογραφίες, θα είχαμε μείνει στην ιατροδικαστική. Είμαστε τυχεροί που ήρθαν στην κατοχή μας αυτές οι φωτογραφίες. Δεν αναφέρεται καθόλου τι είχε το στομάχι του παιδιού, και αυτό είναι σημαντικό, θα μας βοηθούσε πολύ για να διαπιστώσουμε την ώρα του θανάτου.
«Δεν έχουμε πάρει τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική έκθεση»
Στο LIVE NEWS μίλησε και η δικηγόρος της Κατερίνας, Βασιλική Τζελβέ.
«Δεν έχουμε πάρει τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική έκθεση. Απευθυνθήκαμε προφορικά στην υπηρεσία Πατρών και μας είπαν να απευθυνθούμε στο τμήμα εγκληματολογικών ερευνών. Μας απάντησαν προφορικά πως εάν υπήρχαν φωτογραφίες, έχουν σταλεί όλα στην εισαγγελία Πατρών. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες και θα ζητήσουμε να μας απαντήσουν εγγράφως. Ανησυχώ πολύ, πιστεύω δεν υπάρχουν. Οι φωτογραφίες(που τράβηξε η 24χρονη) δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό στοιχείο, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα. Οι φωτογραφίες δεν αμφισβητούνται, τις έχει τραβήξει η ίδια η Ειρήνη. Δεν αμφισβητείται ότι το παιδί πέθανε παρουσία της Ειρήνης αλλά ότι έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο».
«Αν επαληθευτούν τα σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού, είναι συμβατά με προσπάθεια απόφραξης», κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.
Ειδήσεις σήμερα
Αφίχθη με ελικόπτερο στο Μονακό ο Βασίλης Σπανούλης
F-16 Viper: Οι 30 «Οχιές» δίνουν νέο «μήνυμα υπεροχής» στο Αιγαίο
Διακοπή στη δίκη για τους θανάτους 32 ηλικιωμένων στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη»