Το πόρισμα του Ανδρέα Γκότση σύμφωνα με το MEGA έχει ήδη κατατεθεί στη ΓΑΔΑ, το οποίο αποδίδει τον θάνατο σε παθολογικά αίτια.
Στο 12σέλιδο πόρισμα αναφέρεται ως αιτία θανάτου του μικρού Παναγιώτη ιογενής λοίμωξη αναπνευστικού και γαστρεντερικού με εγκολεασμό εντέρου, το οποίο διαπιστώθηκε από τη νεκροψία.
Το πόρισμα Γκότση θα παραδοθεί στις δικαστικές αρχές της Πάτρας, οι οποίες έχουν και τη σχετική ευθύνη της έρευνας. Εκείνοι θα κρίνουν εάν θα πρέπει να σταλεί το πόρισμα στο εξωτερικό σε περίπτωση που χρειαστεί νέα επανεξέταση, το οποίο θα γίνει εάν κάποια από τις πλευρές παρουσιάσει ισχυρά στοιχεία ώστε να γίνει αυτή η ενέργεια.
Στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Από τους έξαλλους πανηγυρισμούς της όταν πρωτοάκουσε την πιθανότητα να αποδοθεί ο θάνατος του Παναγιώτη σε παθολογικά αίτια, η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά την κατακραυγή αντέδρασε αυτή τη φορά με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση στη νέα αποκάλυψη, ότι δηλαδή το πόρισμα Γκότση πράγματι αποδίδει τον θάνατο σε παθολογία.
Το πολυαναμενόμενο πόρισμα όμως άνοιξε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης από την στιγμή μάλιστα που οι ειδικοί σύμβουλοι της οικογένειας εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.
Οι ιστοπαθολόγοι του μικρού Παναγιώτη είχαν εντοπίσει ένα είδος πνευμονίτιδας σε κάποια σημεία του πνεύμονα. Στην διατύπωση τους όμως δεν υπάρχει βεβαιότητα και συγκεκριμένα, γράφουν Εικόνα εν μέρει συμβατή, σχηματισμοί που εγείρουν την υπόνοια ιογενούς προέλευσης και πως η κλινική τους σημασία είναι ασαφής.
Το τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν θα περιοριστεί μόνο στο πόρισμα Γκότση για να κλείσει τον φάκελο. Σκοπεύει να στείλει τα πορίσματα και στο εξωτερικό για μια δεύτερη γνώμη. Αν υπάρξει σύμπνοια η υπόθεση κλείνει οριστικά. Αν όμως υπάρχει διχογνωμία τότε ανοίγει μπροστά ένα νέο πεδίο έρευνας.
Το «αγκάθι» της κλινικής εικόνας
Το παθολογικό εύρημα πάντως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κλινική εικόνα του παιδιού. Οι γυναίκες που ήταν μαζί του τις τελευταίες ώρες επιμένουν ότι ο μικρός ήταν υγιέστατος.
Μπορεί ένα παιδί λοιπόν να πεθάνει ξαφνικά από μια λοίμωξη χωρίς κανένα σύμπτωμα; Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς.
«Δεν περνάει από το μυαλό τρόπος να χαθεί ένα τέτοιο παιδί. Ένα παιδί θα είχε δείξει κάτι ότι έχει. Δεν μπορεί να φάει, θέλει να κοιμηθεί, θα έχει χαλάσει το χρώμα του. Δεν θα είναι όπως ήταν πριν», ανέφερε ο Νίκος Καρανταγλής.
Επομένως είτε η εικόνα που δίνουν οι δυο γυναίκες είναι εσφαλμένη… είτε η λοίμωξη που εντοπίστηκε στον αδικοχαμένο Παναγιώτη ήταν σε αρχικό στάδιο κι επομένως δεν κινδύνευε η ζωή του από αυτήν.
Ένα ακόμα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί ο πολύ άρρωστος Παναγιωτάκης είχε CRP εξαιρετικά χαμηλή που σημαίνει πως ο οργανισμός του δεν αντιμετώπιζε κάποια σοβαρή νόσο τη δεδομένη στιγμή.