Αφού έβγαλαν έξω τους υπαλλήλους στη συνέχεια έσπασαν γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πέταξαν κόκκινη μπογιά στο χώρο.
Χθες μέσω του Indymedia ανέλαβαν την ευθύνη.
Η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέσω Indymedia
Οι απαιτήσεις των αφεντικών της Ε.Ε. και η σύμπραξη των ντόπιων αφεντικών μέσω της εφαρμογής των μνημονίων έχουν αλλάξει άρδην το σκηνικό στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η τρομερή ανεργία, η αποδόμηση του εργατικού δικαίου και η ελαχιστοποίηση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων έχουν ενισχύσει τις ευέλικτες μορφές εργασίας αυξάνοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και έχουν μονιμοποιήσει την επισφάλεια στους εργαζόμενους. Μειώσεις μισθών που μοιάζουν πιο πολύ με επιδόματα, ανασφάλιστη εργασία και εναλλαγή κατάστασης από εργασία σε ανεργία χωρίς κανένα περιθώριο συλλογικής διεκδίκησης αποτελούν την καθημερινότητα.
Χαλκιδική: Στις φωτιές τυλίχτηκαν δύο σκάφη στην μαρίνα του Πόρτο Καρράς
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων είναι από τις πλέον κερδοφόρες της εποχής μας, εκμεταλλευόμενες και ισχυροποιώντας ταυτόχρονα την παρούσα κατάσταση θησαυρίζουν εμπορεύοντας εργαζόμενους φτηνούς, προσωρινούς με μηδαμινά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι δηλαδή αποτελούν το προϊόν τους και είναι αναλώσιμοι. Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνουν να στελεχώσουν εταιρίες, γραφεία κλπ με εργατικό δυναμικό το οποίο διαχειρίζονται κατά το δοκούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ένα είδος σύγχρονου δουλεμπορίου που υπόκειται στο εμπορικό και όχι στο εργατικό δίκαιο. Διασφαλίζουν την «εργασιακή ειρήνη» στον χώρο εργασίας καθώς ο φυσικός χώρος εργασίας δεν ταυτίζεται με τον χώρο που ανήκεις σαν εργαζόμενος. Δημιουργείται έτσι μια τεχνητή απόσταση ανάμεσα σε αφεντικό και εργαζόμενο, μια πιο απρόσωπη σχέση καθιστώντας την όποια διεκδίκηση αδύνατη σε συνδυασμό και με την προσωρινότητα στην εργασία (μέγιστη σύμβαση έως 36 μήνες)
Η στήριξη του κράτους σε αυτές τις εταιρίες είναι ξεκάθαρη αφού πέρα από το νομοθετικό πλαίσιο που τις έδωσε ζωή, πολλές εταιρίες που εκτελούν εργολαβίες για λογαριασμού του δημοσίου έχουν στελεχωθεί από τις εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων ιδιαίτερα σε τομείς όπως η καθαριότητα και η ασφάλεια.
Ο όμιλος Adecco αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία «παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού» με παρουσία σε τουλάχιστον 60 χώρες με 5.500 γραφεία, 100.000 εταιρίες πελάτες και 700.000 εργαζόμενους, έχοντας στελεχώσει ολυμπιακούς αγώνες πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και συνεργασία με δημόσιους φορείς. Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2000 από τις Adecco , Atlas και Lee Hecht Harrison και καμαρώνει δημόσια για το κοινωνικό του έργο στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Στις 3 του Μάρτη αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε για να δώσουμε από κοντά τα συγχαρητήρια μας.