Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχισαν οι αιτήσεις για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα – Ποιοι το δικαιούνται

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Ανοιξε η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα, με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να έχουν προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουλίου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η καταβολή αφορά το ακαδημαϊκό έτος που μόλις ολοκληρώθηκε, δηλαδή το 2020-2021, και οι φοιτητές θα πρέπει να συνδεθούν στην ειδική πλατφόρμα https://stegastiko.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας του κωδικούς TAXISnet. Σημειώνεται ότι φέτος, λόγω της παράτασης μέχρι τον Αύγουστο για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, η οποία είναι απαραίτητο να έχει πραγματοποιηθεί για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία, η πλατφόρμα θα ξανανοίξει στο τέλος του καλοκαιριού ώστε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και όσοι μέχρι τις 30 Ιουλίου δεν είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τη φορολογική τους δήλωση.

Πέρσι υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά 63.000 αιτήσεις, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 59.900. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, φέτος οι αιτήσεις αναμένεται να είναι λιγότερες, καθώς η προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τηλεκπαίδευση, και οι ενοικιάσεις σπιτιών από φοιτητές ήταν περιορισμένες.

Ποιοι δικαιούνται το στεγαστικό επίδομα:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Ελληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος ΑΦΜ.

Κατά την είσοδό του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ο φοιτητής θα πρέπει να συμπληρώσει:

– Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του

– Τον ΑΦΜ του

– Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου

– Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Σημειώνεται ότι το επίδομα χορηγείται στους δικαιούχους που δεν έχουν υπερβεί τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής ή τμήματος, δεν είναι κάτοχοι άλλου πτυχίου και δεν διαμένουν σε φοιτητική εστία.

Σε περίπτωση συγκατοίκησης φοιτητών για να χορηγηθεί το επίδομα θα πρέπει ο κάθε φοιτητής ή ο δικαιούχος γονέας να εμφανίζεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Σε περίπτωση που ο φοιτητής προέρχεται από μετεγγραφή, στη συνολική εξάμηνη διάρκεια της μίσθωσης συνυπολογίζεται και η τυχόν μίσθωση κατοικίας στην πόλη της προηγούμενης σχολής ή τμήματος, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, με την προσκόμιση του σχετικού μισθωτηρίου στην αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη γνωστοποίηση των δικαιούχων, δίνεται διορία ενός μήνα για ενστάσεις. Η ένσταση υποβάλλεται στο Ιδρυμα στο οποίο φοιτάει ο φοιτητής και προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν από το πανεπιστήμιο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Πότε ανοίγει πάλι το σύστημα για αιτήσεις – Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Παράταση για τις αιτήσεις – Όλη η διαδικασία

Παράταση αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα μέχρι την Παρασκευή

Δημήτρης Κατσάκος