Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι πληρωμές για τα μηδενικά ενοίκια του Απριλίου

Μειωμένα ενοίκια και για Μάιο, αλλά με νέους όρους - Ποιοι δικαιούνται κούρεμα 40% τον Απρίλιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Νέο κύμα πληρωμών για ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρήσεις οι οποίες έμειναν κλειστές τον Απρίλιο και προσεχώς την ενεργοποίηση και του μέτρου της κάλυψης των παγίων δαπανών προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε για σήμερα την πληρωμή της συμμετοχής του Δημοσίου για τα μηδενικά ενοίκια του Απριλίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων όπου στεγάζονται πληττόμενες επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές για τον Απρίλιο.

Αναφορικά με την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τον Απρίλιο, είπε ότι χθες πιστώθηκαν τα πρώτα 50 εκατ. ευρώ στις πρώτες 40.096 επιχειρήσεις που έκαναν πρώτες αίτηση. Προανήγγειλε επίσης για αύριο άλλη μια πληρωμή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Είπε ακόμη ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει αιτήσεις από περίπου 75.000 επιχειρήσεις και θύμισε ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στο μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών, είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και τις 17 Ιουνίου. Σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει μέχρι τότε τις φορολογικές τους δηλώσεις ώστε να αντληθούν στοιχεία για την οικονομική κατάσταση κάθε εν δυνάμει ωφελούμενης επιχείρησης από τη δήλωση του εντύπου Ε3 και να υπολογιστεί το ποσό που αναλογεί για την κάθε επιχείρηση. Ετσι θα μπορέσει να εκδοθεί και το πιστωτικό σημείωμα που θα έχει στη διάθεσή της κάθε επιχείρηση ώστε να καλύπτει με αυτό τις τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές της υποχρεώσεις.

Εκτίμησε, δε, ότι η έκδοση των πιστωτικών για κάθε επιχείρηση που θα κριθεί ως επιλέξιμη για ένταξη στο μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο μείωσης ή κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς όπως είπε με τις πρόσφατες παρεμβάσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τις μόνιμες μειώσεις στον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και τις μειώσεις στις προκαταβολές φόρου έχει εξαντληθεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος.

«Σε δύο χρόνια και εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης έχουμε μειώσει μόνιμα μεσοσταθμικά κατά 22% τον ΕΝΦΙΑ, μειώσαμε το φόρο για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, μειώσαμε την προκαταβολή φόρου, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για το 2021 και το 2022, και μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 μονάδες», είπε ο υπουργός και επανέλαβε ότι όταν στο μέλλον θα δημιουργηθεί νέος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί για νέες μειώσεις φόρων.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

 

Προτεινόμενα για εσάς

Μειωμένα ενοίκια: Καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων

«Δηλώσεις COVID»: Τι πρέπει να γνωρίζετε – Οδηγός της ΑΑΔΕ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μειωμένα ενοίκια: Τα 8 σημεία – «κλειδιά» – Νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μειωμένα ενοίκια: Η πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις, οι πληρωμές και ποιοι απαλλάσσονται

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενοίκια Μαΐου: Όλοι οι ΚΑΔ που απαλλάσσονται από τα μισθώματα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μειωμένα ενοίκια και για Μάιο, αλλά με νέους όρους – Ποιοι δικαιούνται κούρεμα 40% τον Απρίλιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ταυτόχρονα οι πληρωμές για τα χαμένα ενοίκια Φεβρουαρίου και Μαρτίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μόνο στον «Ε.Τ.»: Τα μυστικά και οι παγίδες για τα covid ενοίκια – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες [πίνακες με τα ποσά αποζημιώσεων]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μειωμένα ενοίκια: Ειδοποιήσεις για τις διορθώσεις των δηλώσεων

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom