ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο: Πίστωση χρόνου σε Ανατολική Αττική και Αχαΐα

κτηματολόγιο

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Κτηματολόγιο:  Πίστωση χρόνου μέχρι τις 8 Ιουνίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και της Αχαΐας προκειμένου να ελέγξουν τα κτηματολογικά στοιχεία των περιουσιών τους και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της ανάρτησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή τής ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η διαδικασία ολοκληρώνεται ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Τι πρέπει όμως να κάνουν οι πολίτες; Συγκεκριμένα καλούνται να δουν και να ελέγξουν:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας).
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 08/06/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και μέχρι 18/09/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα, μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Τελευταία φάση

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση είναι η τελευταία φάση της κτηματογράφησης, κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών είναι κομβικής σημασίας καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής – Περιφέρεια Αττικής

  • Καλλικρατικός Δήμος Μαραθώνα

Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Βαρνάβα, Γραμματικού

  • Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού

Προκαποδιαστριακοί ΟΤΑ: Καλάμου, Καπανδριτίου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Νέων Παλατίων, Σκάλας Ωρωπού, Συκαμίνου και Ωρωπού.

Γραφεία Κτηματογράφησης:

Για τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Νέων Παλατιών, Σκάλας Ωρωπού, Συκαμίνου και Ωρωπού: Πρώην 1ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού (απέναντι από λαϊκή αγορά), Σκάλα Ωρωπού, τηλ. 210 4441835 (9:00 – 21:00), e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες).

Για τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Βαρνάβα, Γραμματικού, Καλάμου, Καπανδριτίου και Μαρκοπούλου Ωρωπού: Κοινοτικό κατάστημα Καπανδριτίου, 1ος όροφος, πλατεία Κυριαζή, Καπανδρίτι, τηλ. 210 4441835 (9:00 – 21:00), e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες).

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktima-oropos.gr υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού καθημερινές 8:30-16:30 και Τετάρτη 8:30-20:30.

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλλικρατικός Δήμος Αιγιαλείας

Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Ακράτας, Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωρίτικων, Νικολαίικων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης.

Γραφεία Κτηματογράφησης:

Κράθιο Αιγιαλείας (ισόγειο κατάστημα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα), τηλ. 26960-32125, e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες), καθημερινές 8:00-16:00 και Τετάρτη 8:00-20:00.

Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού), τηλ. 26910-43410, e-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες), καθημερινές 8:00-16:00 και Τετάρτη 8:00-20:00.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktima-akrata-diakopto.gr υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η προανάρτηση σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης

Ανδρέας Ντίνης

Κτηματολόγιο: Ποιοι επαγγελματίες θα μπαίνουν με ένα κλικ

Ανδρέας Ντίνης

Ψηφιακό Κτηματολόγιο: Τα στοιχεία ακινήτων με ένα στο Ktimatologio.gov.gr

Ανδρέας Ντίνης

Ανοίγει σήμερα το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Ανδρέας Ντίνης

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Σηκώνουν ρολά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Μιχάλης Μάρδας

Ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Σηκώνουν ρολά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανδρέας Ντίνης

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ανοίγει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα- Click away Θεσσαλονίκη- Όχι σε Κοζάνη και διαδημοτικές τις καθημερινές

Μιχάλης Μάρδας

Κτηματολόγιο: Αρχίζουν δηλώσεις για Κυκλάδες – Γιατί δεν είχε τρέξει το πρόγραμμα

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Οι μεταλλάξεις έκαναν το τρίτο κύμα… τσουνάμι – Σήμερα οι αποφάσεις για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, της Αχαΐα και Κοζάνη

Μιχάλης Μάρδας