Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν έχω καμία σχέση»: Τι ισχυρίζεται ο 62χρονος που κατηγορείται ότι προσποιείται τον γιατρό στην Κρήτη

Newsroom eleftherostypos.gr

Αναβλήθηκε η δίκη του 62χρονου και της 59χρονης συζύγου του που κατηγορούνται ότι προσποιούνταν τους γιατρούς στην Κρήτη.

Καμία σχέση δηλώνει πως δεν έχει με τη συμβατική ιατρική ο 62χρονος ο οποίος μαζί με την σύζυγο του, κατηγορούνται ότι έταζαν θαυματουργές θεραπείες σε ασθενείς στην Κίσσαμο. Ο ίδιος βρέθηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χανίων, μαζί με τη σύζυγο του, καθώς επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η δίκη για την υπόθεση τους στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης τους ζήτησε και πήρε αναβολή.

Ο 62χρονος, βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, τόνισε στους δημοσιογράφους, ότι είναι επιστήμονας, ερευνητής και βοηθά τον κόσμο με εναλλακτικές και ολιστικές μεθόδους χωρίς να ζητά χρήματα.

«Δεν έχω καμία σχέση με την συμβατική ιατρική, είμαι πολλά χρόνια επιστήμων και ερευνητής πάνω στην επιστήμη της υγείας και γενικότερα των ανθρώπων. Οι σπουδές μου και ο μεγάλος σεβασμός που μου τρέφουν οι γιατροί καθώς προέρχομαι από ιατρική οικογένεια, έχουν εμπιστευθεί την κρίση μου πάνω σε απλή εναλλακτική ολιστική, στον βιοσυντονισμό. Αυτή είναι όλη η ενασχόληση μου, έχω την ανώτερη μορφή βιοσυντονισμού, δεν έχει καμία βλαπτικότητα σε ανθρώπους μόνο καλό μπορεί να δώσει. Εγώ και η σύζυγος μου, το κάναμε έργο ζωής, αρχίζοντας και υπακούοντας τον πνευματικό μας, ήρθαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Κρήτη. Ό,τι μπορούμε το προσφέρουμε με τη σύζυγο μου και δεν το κάνουμε αυτό για βιοπορισμό, χρήματα έχουμε. Η σύζυγος μου είναι νοσηλεύτρια και πάνω από 20 χρόνια ήταν προισταμένη ορόφου σε μεγάλα νοσοκομεία της Ελβετίας, έχει μεγάλη πείρα και στις ΜΕΘ. Ποτέ δεν εμφανιστήκαμε σαν γιατροί, δεν έχουμε καμία σχέση. Αφιλοκερδώς προσφέραμε τις γνώσεις μας και κάποιοι άνθρωποι άφηναν χρήματα από μόνοι τους» ανέφερε ο 62χρονος.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με τις θεραπείες που προσέφερε στον κόσμο, ο 62χρονος τόνισε ότι βασιζόταν στην αυτό ίαση, «τους έλεγα πάντα να ερευνούν με τον γιατρό τους τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Εγώ ήρθα στην Κρήτη για να βοηθήσω τον κόσμο, στην Βόρεια Ελλάδα όπου κατοικώ δεν παρέχω συμβουλές και βοήθεια, εκεί ζω στην ερημιά μου».

Η δίκη πήρε αναβολή

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Τριμελές Πλημμελειοδικειο Χανίων, ωστόσο, ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας, ζήτησε αναβολή καθώς ήθελε να προσκομιστεί μεταφρασμένο το πτυχίο που έχει ο 62χρονος και το οποίο σύμφωνα με ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, δίνει τη δυνατοτητα στον κατηγορούμενο, να χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθοδους, σε χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, ο κ. Νουλέζας ζήτησε να προσκομιστoυν και αποδεικτικά στα οποία να φαίνεται ότι τα σκευάσματα που χορηγούνται δεν ήταν φαρμακευτικά άλλα βότανα φυτικής προέλευσης. Επίσης ζήτησε να παρίστανται στη δικη μάρτυρες οι οποίοι ήταν απόντες, ενώ τόνισε ότι η κατηγορούμενη χρειάζεται διερμηνέα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και αποφάσισε να αναβάλει τη δίκη για τις 28 Δεκεμβρίου με τον όρο οι κατηγορούμενοι να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, ανέφερε ότι ο 62χρονος είναι θεραπευτής και δεν δήλωσε γιατρός: «Ο κατηγορούμενος, είχε ένα μηχάνημα βιοσυντονισμού με το οποίο βοηθούσε τους ασθενείς οι οποίοι από μόνοι τους τον επισκέπτονταν και ο ίδιος δεν έπαιρνε χρήματα. Μάλιστα ο 62χρονος, δηλώνει οικονομικά ανεξάρτητος καθώς προέρχεται από εύπορη οικογένεια”. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι πρακτικός, ενώ διαθέτει πτυχίο “master of science” το οποίο του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί εναλλακτικεςή μέθοδους. Μάλιστα, τόνισε ότι, αυτά που πρότεινε και τα είχε και ο ίδιος για προσωπική χρήση ήταν σκευάσματα όπως βότανα κλπ». 

Αναφορικά με την 59χρονη, ο κ. Νουλέζας δήλωσε ότι είναι υπήκοος Ελβετίας, νοσοκόμα και έχει δουλέψει πάνω από 20 χρόνια ως διευθύντρια σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Ελβετίας: «Έχει σπουδάσει πέντε χρόνια στον Ερυθρό σταυρό, δεν έχει καμία ανάμειξη με το ιατρικό λειτούργημα άρα δεν υπάρχει συναυτουργία. Η μοναδική της ενασχόληση της λόγω της εμπειρίας της ήταν να μετρά σφιγμούς. Τα σκευάσματα που βρέθηκαν είναι αθώα και φυσικά προιόντα με λουλούδια και βότανα. Τα σκευάσματα προορίζονταν για προσωπική χρήση του 62χρονου καθώς πάσχει από μία ανόσο. Δεν υπήρχε κανέναν ιατρείο, ο 62χρονος ήρθε στην Κίσσαμο για δέκα ημέρες, εγκλωβίστηκε λόγω των περιορισμών μετακίνησης και συνέρρεαν πολλοί άνθρωποι στην οικεία που φιλοξενείτο, αιτώντας θεραπευτικές συμβουλές, χωρίς αυτό να θεωρείται ότι είναι άσκηση ιατρικού επαγγέλματος».

Σχετικά με το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του ο κ. Νουλέζας, τόνισε ότι κατηγορούμενος είναι γόνος εύπορης οικογένειας, γιατρών, «είχε μεταβιβάσει πριν λίγα χρόνια ακίνητο από το οποίο είχε αποκομίσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του το έχει δαπανήσει για να παρακολουθεί σεμινάρια στην Αμερική και στην Ευρώπη, για αυτό βρέθηκαν πάρα πολλά βιβλία και παραιτρικά συγγράμματα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε. Όσοι είναι δεν είναι γιατροί αλλά πρακτικοί και πολλές φορές είναι πολύ πιο χρήσιμοι για την κοινωνία μας, ειδικά τώρα με την πανδημία σε άλλες ευρωπαικές χώρες, οι πρακτικοί χαίρουν αναγνώρισης και εκτίμησης.

Ο βιοσυντονισμός που είναι μία εναλλακτική μορφή θεραπευτικής προσέγγισης, δεν του δίνει δικαίωμα ούτε έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες, δεν έκανε ποτέ διάγνωση και δεν συνέστησε σε κανένα να διακόψει κάποια φαρμακευτική αγωγή, κάποιον που έπασχε από καρκίνο για παράδειγμα. Αν κάποιοι αυτοί που τον κατήγγειλαν ήταν δυσαρεστημένοι δε θα του έδιναν αυτοβούλως χρήματα και δεν θα αναζητούσαν επίμονα να τον επισκεφτούν. Αυτό που θέλων να πω απαντώντας στην πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου είναι ότι πριν λογοδοτήσει η δικαιοσύνη και μη γνωρίζοντας το υλικό της ποινικής δικογραφίας, δεν τοποθετούμεθα δημόσια και προκαταβολικά κρίνουμε και καταδικάζουμε έναν άνθρωπου που απολαμβάνει ενός θεμελιώδους στοιχείου δίκαιης δίκης, που είναι το τεκμήριο αθωότητας». 

Πηγή: flashnews.gr

Ειδήσεις

Οδικός χάρτης για ασφαλείς γιορτές – Οι 6 συμβουλές για ασφαλές ρεβεγιόν στο σπίτι

Η Τουρκία ζητά αποστρατιωτικοποίηση νησιών και ετοιμάζει νέες προκλήσεις

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογιστεί, πώς θα γίνει η καταβολή, ποιοι θα το πληρωθούν όλο ως 21 Δεκεμβρίου και ποιοι σε δύο δόσεις [πίνακες]

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος βρήκαν τη «χρυσή τομή» για τη λειτουργία των ναών τα Χριστούγεννα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Μπαράζ δονήσεων στο Αρκαλοχώρι Κρήτης – Οι εκτιμήσεις του Άκη Τσελέντη για τα 4,5 Ρίχτερ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη, μου δίνει κουράγιο για τον ισόβιο Γολγοθά μου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Σε ένα λεπτό άλλαξε η ζωή της Ιωάννας» – Το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης για την ενοχή της Κακαράντζουλα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι Κρήτης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δίκη για το βιτριόλι-Εισαγγελέας: Να κηρυχθεί ένοχη η Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίθεση με βιτριόλι: «Καταπέλτης» η αγόρευση του εισαγγελέα – «Είχε σχέδιο εξόντωσης»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα του εισαγγελέα για την Έφη – Στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία η δίκη – Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νικολά Σαρκοζί: Θα καταθέσει στη δίκη πέντε πρώην συνεργατών του

Μαρίνα Μπενέκου