ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για τα σχολεία – «Λουκέτο» εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι

Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων - Κανονικά γίνεται η τηλεκπαίδευση

Newsroom eleftherostypos.gr

Στις 12:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδειας, η σχετική συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Μέχρι χθες αργά το απόγευμα, η επιτροπή ειδικών συνεδρίαζε σχετικά με το αν πρέπει να κλείσουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, συμπαρασύροντας και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ προβληματισμός υπήρξε σχετικά με τη λειτουργία των ειδικών σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγήθηκε το καθολικό κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίθετα, τα ειδικά σχολεία εισηγήθηκαν να παραμείνουν ανοιχτά. Στα τελευταία προκρίνεται η διατήρηση της λειτουργίας τους κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στην περίπτωσή τους.

H τελική απόφαση βάσει της εισήγησης των ειδικών είναι της κυβέρνησης και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (φωτό).

Το σκεπτικό για το κλείσιμο και των Δημοτικών αφορά τη μεγάλη επίδραση που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στον περιορισμό των μετακινήσεων γονέων που μεταφέρουν το παιδί τους από και προς τα σχολεία. Παρ’ όλα αυτά, στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες, από μειοψηφία ειδικών που έκριναν ότι δεν είναι απαραίτητο το καθολικό κλείσιμο, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για υψηλή μεταδοτικότητα εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό το λόγο, στη συζήτηση των ειδικών συμπεριλήφθηκαν και άλλα δύο σενάρια που αφορούσαν την αναστολή συγκεκριμένων σχολικών μονάδων είτε αποκλειστικά στη Βόρεια Ελλάδα είτε στις επιβαρυμένες περιοχές.

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Ενας από τους προβληματισμούς σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων αφορά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση σε πολύ μικρές ηλικίες, ιδίως στο Νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις για τη συνέχιση της διδασκαλίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, ειδικά στις μικρές ηλικίες, από αυτόν που ακολουθείται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση και η ασύγχρονη εκπαίδευση -και όχι τόσο η ψηφιακή τάξη που κυριαρχεί σε Γυμνάσια και Λύκεια- είναι τα εργαλεία που προκρίνονται για τις μικρές ηλικίες, καθώς κρίνεται θεωρείται δύσκολο να παραμείνουν οι μαθητές μπροστά σε μια οθόνη ακολουθώντας αυστηρά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, όπως συμβαίνει με τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Διευκρινίσεις αναμένεται να δώσει το υπουργείο Παιδείας ώστε να ξεκινήσει άμεσα η τηλεκπαίδευση στην περίπτωση της αναστολής λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών – Πραγματοποιούσε συναλλαγές και μέσα σε σχολείο

Tinad

Κορωνοϊός – Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε μια συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ

Tinad

Κορωνοϊός και σχολεία: Τι είπε η Κεραμέως για το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής και τα rapid test

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει, αυτό τον χειμώνα η Ελλάδα θα σωθεί με γενναίες αποφάσεις

Tinad

Κορωνοϊός: Με 210 ιδιώτες γιατρούς ενισχύονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Tinad

Σχολεία: Σενάριο για άνοιγμα όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου και μήνυμα Μητσοτάκη στο τέλος της εβδομάδας

Μιχάλης Μάρδας

Δεν υπάρχει εισήγηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Τι είπε η Κεραμέως για τα σενάρια

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Λουρίδα: Δύσκολο να ανοίξουν τα σχολεία την 1η Δεκεμβρίου

Ανδρέας Ντίνης

Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων – Κανονικά γίνεται η τηλεκπαίδευση

Ανδρέας Ντίνης