Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και προέδρου της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ελληνικής Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών (ΕΑΕΕ), κ. Δημήτρη Ζορμπά, το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων που εντόπισαν οι έλεγχοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «άγγιξε» το 8,56% το διάστημα από τις αρχές του 2018 έως και τον περασμένο Απρίλιο, ενώ για την περίοδο 2013-2020 αυτό ανεβαίνει στο 11,78%.
«Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι κοινωνικό και οικονομικό και πρέπει να επιλυθεί οριστικά. Με αναγωγή του μέσου ποσοστού ανασφαλίστων 2018-2020, σύμφωνα με τους ελέγχους του αρμόδιου υπουργείου επί του αριθμού των ασφαλισμένων, προκύπτει ότι αυτά είναι 586.206. Εάν, δε, προσθέσουμε τους ελέγχους του Λιμεναρχείου, αυτά ξεπερνούν τα 600.000», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στα social media και συνέχισε: «Η πρότασή μας είναι να γίνεται αδιάλειπτα ο έλεγχος ηλεκτρονικά και, εφόσον κάποιος βρεθεί ανασφάλιστος, να επιβάλλονται άμεσα οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία και αυτές να εφαρμόζονται. Ετσι λειτουργούν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη».
Μαρκόπουλο: Βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του 5χρονου
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των παρανομούντων οδηγών -ιδιοκτητών και κατόχων- που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα προβλέπεται η επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων, όπως χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Εγγυητικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα και μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ (ποινικές κυρώσεις).
Από την έντυπη έκδοση