Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Μένουμε Ασφαλείς: Συμβουλές υγείας για τη ζέστη κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID 19

Newsroom eleftherostypos.gr

Εφαρμόζοντας τους κανόνες δημόσιας υγείας, μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας τόσο από τη ζέστη όσο και από την επιδημία COVID-19.

Καθώς φροντίζετε τον εαυτό σας, έχετε πάντα στο νου σας να δείτε τί κάνουν τα μέλη της οικογένειάς σας, οι φίλοι σας και οι γείτονές σας που ζουν μόνοι τους. Τα ευάλωτα άτομα μπορεί να χρειάζονται βοήθεια τις ζεστές μέρες, και αν διακυβεύεται η υγεία κάποιων που γνωρίζετε, βοηθήστε τους να λάβουν συμβουλές και υποστήριξη ακολουθώντας  πάντα τις οδηγίες για φυσική απόσταση

*Ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως άσθμα, διαβήτη και καρδιακά νοσήματα) πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους καθώς είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις τόσο της ζέστης όσο και του κορονοϊού.

*Εάν εσείς ή κάποιος άλλος, αισθανθείτε αδιαθεσία – ζάλη, αδυναμία, άγχος, έντονη δίψα ή πονοκέφαλο – ζητήστε αμέσως βοήθεια. Μετακινηθείτε σε ένα δροσερό μέρος το συντομότερο δυνατόν και μετρήστε τη θερμοκρασία του σώματός σας.

*Προσέξτε να μην εκλάβετε την υπερθερμία για πυρετό. Αν υπάρχει αμφιβολία, ξεκουραστείτε σε ένα δροσερό περιβάλλον για τουλάχιστον 30 λεπτά και ενυδατωθείτε, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τα σακχαρούχα, αλκοολούχα ή καφεϊνούχα ποτά. Εάν η θερμοκρασία του σώματος παραμένει υψηλή, είναι πιθανώς πυρετός και θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αν η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και αισθανθείτε  καλύτερα μετά από ανάπαυση σε δροσερό περιβάλλον, μάλλον σχετίζεται με θερμικό στρες.

*Εάν έχετε μυϊκούς σπασμούς με πόνους, ξεκουραστείτε αμέσως σε δροσερό μέρος και πιείτε ενυδατικά διαλύματα που περιέχουν ηλεκτρολύτες. Ζητήστε βοήθεια εάν οι κράμπες διαρκούν περισσότερο από μία ώρα.

*Συμβουλευτείτε τον/την γιατρό σας εάν αισθανθείτε ασυνήθιστα συμπτώματα ή εάν τα συμπτώματα επιμένουν, ή εάν υποψιάζεστε πυρετό.

*Εάν κάποιος συνάνθρωπός σας έχει ζεστό ξηρό δέρμα και βρίσκεται σε παραλήρημα, έχει σπασμούς ή είναι αναίσθητος, καλέστε αμέσως γιατρό ή ασθενοφόρο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: Συμβουλές δημόσιας υγείας για την πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων της ζέστης στην υγεία.

http://www.euro.who.int/en/public-health-advice-on-preventing-health-effects-of-heat

ΠΟΥ: Σώστε ζωές – πλύνετε τα χέρια σας

https://www.who.int/infection-prevention/campaigns/clean-hands/WHO_HH-Community-Campaign_finalv3.pdf

Καύσωνας και COVID-19

https://www.ghhin.org/heat-and-covid-19

Προτεινόμενα για εσάς

Μένουμε ανασφαλείς

Kon

Μένουμε Ασφαλείς: Κανόνες προστασίας ατομικής και της δημόσιας υγείας σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μένουμε Ασφαλείς: Ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μένουμε Ασφαλείς: Κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μένουμε Ασφαλείς: Ειδικά μέτρα προστασίας κατά τη μετακίνηση των μαθητών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μένουμε Ασφαλείς: Λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μένουμε Ασφαλείς: Ασφαλής άθληση για τους πολίτες και τους αθλητές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το «Μένουμε Σπίτι» γίνεται «Μένουμε Ασφαλείς» – Το νέο βίντεο με την Σταυροπούλου να αντικαθιστά τον Παπαδόπουλο [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μένουμε Ασφαλείς: Υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom