Κι αυτό διότι στις εισαγωγές που ήδη γίνονται θα προστεθεί η ημερήσια παραγωγή, από τις 25 Απριλίου, 300.000 μασκών υψηλής προστασίας, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο καταναλωτικό κοινό.
Αυτός ο όγκος παραγωγής, όπως εξήγησε ο ίδιος χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, θα προέλθει από εταιρία που φτιάχτηκε σε χρόνο-ρεκόρ στην Ελλάδα, με τη βοήθεια του υπουργείου – όσον αφορά στην έκδοση άδειας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο «θα ομαλοποιηθεί πλήρως η αγορά, κι αν οι ειδικοί μάς υποδείξουν ευρύτερη χρήση μάσκας, θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη ζήτηση», δήλωσε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι αυτή η εξέλιξη θα ρίξει την τιμή του συγκεκριμένου αγαθού. «Οσο αυξάνεται η παραγωγή και υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στην αγορά τόσο πιέζονται και οι τιμές», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, κοινοποίησε πως η ίδια εταιρία έχει αιτηθεί βοήθεια από το υπουργείο για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής της πρώτης ύλης για τη μάσκα. «Εφόσον επιτευχθεί στους επόμενους μήνες, η Ελλάδα θα αποκτήσει πλήρη επάρκεια σε αυτό το προϊόν. Αρα, μέσα στην κρίση θα έχουμε επάρκεια και στα αντισηπτικά και στις μάσκες», υπογράμμισε.
Φως στο Τούνελ για Αμαλιάδα: Οι καυτές αποκαλύψεις της Νικολούλη - Τι λέει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
Από εκεί και πέρα, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί αδιαφάνειας στα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων, σημείωσε: «Η ιδέα ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει πως τα προγράμματα κατάρτισης είναι αδιαφανή αγγίζει τα όρια του κωμικού». Σύμφωνα με τον υπουργό, ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιήθηκε αυτό το εργαλείο είναι διότι δεν ήθελαν να αφήσουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια «παρκαρισμένα» στο ΕΣΠΑ (είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για προγράμματα κατάρτισης) και να μην τα χρησιμοποιήσουν κι αυτά στη μάχη κατά του κορονοϊού. Επιπλέον, υποστήριξε ότι, παρά την κριτική που υπήρξε, αρχικά, γύρω από αυτά τα προγράμματα, με πολλούς επιστήμονες να αναφέρουν πως δεν θα συμμετάσχουν, ήδη μέχρι πρότινος στη σχετική πλατφόρμα ο αριθμός των αιτήσεων ανερχόταν στις 160.000. Ο κ. Γεωργιάδης υπολόγισε πως μέχρι την καταληκτική ημερομηνία θα μπουν όλοι, δηλαδή και οι 200.000 δυνητικοί δικαιούχοι.
Μάλιστα, εξήγησε πως αυτά τα προγράμματα είναι εξ ορισμού διαφανή, διότι δεν αποφασίζει ο υπουργός ή η κυβέρνηση ποιος θα λάβει τα χρήματα. Υπάρχει ένα μητρώο από τα ΚΕΚ (Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης), που είναι ελεγμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης, και ο κάθε δικαιούχος επιλέγει σε ποιο ΚΕΚ θα εξαργυρώσει το voucher για να πάρει τα 600 ευρώ. «Αρα δεν επιλέγει ο υπουργός, για να έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση πως «παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ του Διαδικτύου. Δεν του αξίζει αυτή η τύχη, διότι γενικά μέσα στην κρίση έχει τηρήσει κάποια υπευθυνότητα».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. «Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι παιχνίδι η πολιτική. Στο τέλος της τετραετίας θα μας κρίνουν οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», υπογράμμισε.
Τέλος, επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν θεωρεί τη φετινή χρονιά χαμένη όσον αφορά στον τουρισμό. «Δεν θα είναι χρονιά-ρεκόρ, αλλά από μια μικρότερη “πίτα” η Ελλάδα θα διεκδικήσει κομμάτι», τόνισε, προσθέτοντας πως η οικονομία δείχνει καλά σημάδια, παρά τα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου