Κατά τον εισηγητή, ορθά ερμηνεύτηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της έγινε καταλογισμός των αποδοχών που εισέπραξε τα 17 έτη εργασίας της, ενώ από το συνήγορο του Δημοσίου σημειώθηκε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της, συνεπώς ορθά ζητείται η επιστροφή των χρημάτων.
Το Δημόσιο ζητούσε αρχικώς από την νοσηλεύτρια να επιστρέψει το ποσό των 179.000 ευρώ. Μετά τις αντιδράσεις όμως που προκλήθηκαν με την καθαρίστρια από το Βόλο, η οποία προφυλακίστηκε για ανάλογη περίπτωση και τελικά δικαιώθηκε από τη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Δημόσιο επικαλούμενο την αρχή της δίκαιης ισορροπίας μείωσε το ποσό του καταλογισμού στις 50.000 ευρώ.
Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων στην Πιερία: Η ανακοίνωση του ΟΣΕ και το χρονικό
Ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας επισήμανε, ότι η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός από «14,33» πλαστογραφήθηκε στο «20», χωρίς όμως αυτό να έχει επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, αφού και αυτοί διορίστηκαν.
Υποστήριξε επίσης πως το μεγάλο ύψος του καταλογισμού, μετατρέπεται αυτοδικαίως σε κύρωση, κάτι που εξέρχεται του πλαισίου της νομιμότητας, ενώ το Δημόσιο με τον καταλογισμό των αποδοχών των 17 ετών, στην ουσία απολαμβάνει την παροχή της εργασίας της όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να καταβάλει μισθούς, μετατρέποντας έτσι το κράτος σε παράνομο εργοδότη.
Η απόφαση της Ολομέλεια του Ελεγκτικού που αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει πιλότο για εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις καταλογισμού μισθών που έχουν γίνει μετά τον ευρύ έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια Λυκείων και πτυχίων.