Η ταινιοθήκη του Mega αποτελεί ίσως το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού, καθώς η αξία της κυμαίνεται ανάμεσα σε 30 και 70 εκατ. ευρώ και είναι αυτή που έχει δώσει τη δυνατότητα στο κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει ακόμη σήμερα με σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης και στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε επίσχεση, λόγω οφειλής 6 μηνών. Το ερώτημα που τίθεται έτσι είναι εάν είναι σε γνώση των εργαζομένων του σταθμού αυτοί οι σχεδιασμοί και εάν βεβαίως τους βρίσκουν σύμφωνους.
Ο σχεδιασμός για παραχώρηση της ταινιοθήκης, που είναι αποτέλεσμα συζητήσεων οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη μεταξύ τραπεζών και της σημερινής διοίκησης του καναλιού, περιλαμβάνει την αποδέσμευση τιμολογίων του Mega από διαφημιστικές εταιρείες (media specialists) που κρατούσαν ως εγγύηση οι εταιρείες factoring των τραπεζών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, και ως αντικατάσταση αυτής της εγγύησης να δεσμεύσουν την ταινιοθήκη. Τα τραπεζικά στελέχη λειτουργούν βεβαίως και με τον φόβο αναζήτησης ευθυνών σε περίπτωση που δεν προστατευθούν τα συμφέροντα της τράπεζας.
Παραμένει ακόμη άγνωστο το χρονικό διάστημα για το οποίο τα δικαιώματα της ταινιοθήκης θα παραμείνουν δεσμευμένα από τις τράπεζες ως εγγύηση, συνεπώς πότε θα αποδεσμευθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, ενδεχομένως για να καλύψουν και άλλες οφειλές προς τους εργαζόμενους (λοιπούς δεδουλευμένους μισθούς, εξόφληση συμβάσεων έργου, μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, αποζημιώσεις κ.ά.).
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση του Mega, αξιοποιώντας το αίτημα για τους απλήρωτους εργαζόμενους, κατόρθωσε να εξασφαλίσει από τις τράπεζες ρευστότητα για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας Τηλέτυπος, ύψους περί τις 500 χιλιάδες ευρώ, ώστε να συνεχίσει την εκπομπή το κανάλι για όσο διάστημα καταστεί δυνατό.
Αρχική επιδίωξη της διοίκησης του Mega και πρόταση προς τις τράπεζες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η αποδέσμευση ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 – 2,5 προορίζονταν για τους εργαζόμενους, ενώ τα υπόλοιπα 4 για λειτουργικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων και η επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα είχε διάρκεια περί τις τρεις ώρες ημερησίως και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα περιλάμβανε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή διάρκειας μίας ώρας, ένα ή δύο δελτία ειδήσεων καθημερινά, διάρκειας περί τα 20′, και δύο βραδινές ενημερωτικές εκπομπές. Όπως υπολόγιζαν, η υποτυπώδης δημοσιογραφική ομάδα που θα μπορούσε να βγάλει εις πέρας το ειδησεογραφικό πρόγραμμα δεν χρειαζόταν να είναι μεγαλύτερη από 25 άτομα.