Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαθητές της Αθήνας τίμησαν με την παρέλασή τους την επέτειο του «Όχι» [εικόνες & βίντεο]

Οι μαθητές της Αθήνας τίμησαν με την παρέλασή τους την επέτειο του «Όχι» [εικόνες & βίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Ολοκληρώθηκε μετά από 40 λεπτά και παρουσία πλήθους κόσμου η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι.

Σημειώνεται, ότι οι μαθητές του δημοτικού που συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση δεν έχουν επιλέγει από κλήρωση, αλλά βάσει καλύτερης επίδοσης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μεταξύ τους η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως κάλεσε όλους να διδαχθούν από τη γενιά των ηρώων «και ας πούμε και τα δικά μας “όχι” αλλά και τα δικά μας “ναι”. “Ναι” στις ανθρωπιστικές αξίες, “ναι” στην ενότητα, “ναι” στα ιδανικά. Με πίστη στη νέα γενιά της πατρίδας μας θα βελτιώσουμε την παιδεία. Το υποσχεθήκαμε και το υλοποιούμε ήδη γιατί η παιδεία είναι το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα παιδιά που έκαναν παρέλαση λέγοντας ότι «τους ανήκει όχι μόνο το χθες αλλά και το μέλλον. Σε αυτά τα παιδιά ανήκουν τα καλύτερα για να είναι περήφανα τα εγγόνια τους γι’ αυτά όπως και οι παπούδες τους για τα ίδια αρκεί εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας και να τα στηρίξουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη δήλωσή του σημείωσε ότι «οι πρόγονοι μας πολέμησαν για τις δυο υπέρτατες διαχρονικές αξίες μας: πατρίδα και ελευθερία. Ζήτω το έθνος των Ελλήνων. Και του χρόνου με υγεία».

«Είναι μία ημέρα υπερηφάνειας για την Ελλάδα. Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις νέα παιδιά να κρατούν με περηφάνεια τη γαλανόλευκη σημαία να περνούν από μπροστά μας και έτσι να τιμούν την ιστορία αυτού του έθνους. Το δικό μας καθήκον σαν Νέα Δημοκρατία είναι να διασφαλίσουμε γι αυτά τα παιδιά και για όλους τους Έλληνες ένα πολύ καλύτερο μέλλον να κάνουμε ότι καλύτερο για την πατρίδα μας» δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Κυρανάκης.

Νωρίτερα μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο από όπου και ξεκίνησαν τα τμήματα να παρευλάνουν για να καταλήξουν στην Πανεπιστημίου αφού πέρασαν μπροστά από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της παρέλασης είναι σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης σε αρκετούς δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με την τροχαία, μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση η κυκλοφορία θα διακοπεί στις λεωφόρους Βασ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και στην Αθ. Διάκου, καθώς και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθήνα σε Άγκυρα: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Κανονικά θα παρελάσουν οι μαθητές και στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δακτύλιος 2021: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος – Ποια αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν ελεύθερα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διόδια στην Αθήνα: Υπό συζήτηση λέει ο Καραμανλής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ασύλληπτη βροχή στην Αθήνα – Τα Πατήσια δέχτηκαν 181 τόνους νερού ανά στρέμμα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μέσα Ιανουαρίου το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο των 160 χιλιομέτρων την ώρα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα 7 έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom