Η Κατερίνα Μάρκου ήθελε να γίνει μητέρα από νωρίς και να αποκτήσει δικά της παιδιά. Ωστόσο, επί δεκαπέντε χρόνια η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βίωνε το πρόβλημα της υπογονιμότητας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί στη διαδικασία της εξωσωματικής πολλές φορές -όπως είπε η ίδια ούτε που θυμάται πόσες- και να ταλαιπωρεί τον εαυτό της ψυχικά και σωματικά:
«Αρχικά, ήμουν πολύ τυχερή στη ζωή μου, τα πράγματα μού πήγαιναν πάρα πολύ καλά. Ήμουν 22 ετών όταν κατάλαβα ότι ήταν δύσκολο να μείνω έγκυος. Ήμουν ψύχραιμη και μετά μπήκαμε σε έναν φαύλο κύκλο. Πιστεύεις ότι θα πετύχει, πιστεύεις στον εαυτό σου, στον γιατρό σου, και όταν δεν συμβαίνει, είναι μια ματαίωση. Λες στον εαυτό σου ότι “δεν πειράζει” και συνεχίζεις να κάνεις εξωσωματικές μέχρι να αποκτήσεις παιδί. Έκανα εξωσωματική κάθε τρεις μήνες. Δεν θυμάμαι πόσες έχω κάνει συνολικά. Είχα εμμονή να κάνω παιδί και έκανα συνέχεια εξωσωματικές. Έπεφτα σε βαθιά θλίψη όταν η απάντηση ήταν αρνητική. Έκλεινα τα παντζούρια του σπιτιού μου και βυθιζόμουν στο σκοτάδι της ψυχής μου. Όσο σφίγγει το χρονικό περιθώριο της ηλικίας τόσο χάνουμε το μέτρο των εξωσωματικών.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν υπάρχει πρωτόκολλο ασθενούς να ξέρουμε μια γυναίκα σε πόσο αριθμό εξωσωματικών έχει φτάσει. Πιστεύω ακράδαντα ότι εγώ και άλλες γυναίκες που έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία των εξωσωματικών, στην πορεία θα το βρούμε μπροστά μας. Έχουμε πάρει τόσες πολλές ορμόνες που σίγουρα τα επόμενα χρόνια κάποια αρρώστια θα μας χτυπήσει την πόρτα. Εκεί, λοιπόν η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος γιατί η Πολιτεία θα αναγκαστεί να ξοδέψει χρήματα για τα νοσήλειά μας, όταν θα έχουμε κάτι αργότερα».
Τον Ιούλιο του 2018 παντρεύτηκε τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου. Και ήταν εκείνος που της είπε ότι πρέπει αφήσει τις εξωσωματικές και να σκεφτούν την υιοθεσία: «Η εξωσωματική για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι μια πολύ ακριβή διαδικασία. Θα έπρεπε ο ΕΟΠΥΥ να γράφει τα φάρμακα, κάτι που δεν γίνεται. Αν πας να τα αγοράσεις από κάποιο φαρμακείο, θέλεις τουλάχιστον 1000 ευρώ. Το κόστος ήταν πάρα πολύ μεγάλο και για το λόγο αυτό πούλησα δυο διαμερίσματα για να τα καταφέρω. (…) Καμία γυναίκα που μπαίνει στη διαδικασία της εξωσωματικής, δε σταματά να ελπίζει. Ένιωθα ότι έφταιγα εγώ που δεν μπορούσα να μείνω έγκυος. Το 2014 όταν γνώρισα το δεύτερο σύζυγό μου και είδε πόσο επίπονη διαδικασία ήταν η εξωσωματική, μου πρότεινε να υιοθετήσουμε ένα παιδί. Εκεί πραγματικά απελευθερώθηκα. Η τελευταία μου προσπάθεια εξωσωματικής ήταν πέρυσι τον Μάιο και μετά από μια ακόμη ματαίωση με παίρνουν τηλέφωνο από το ίδρυμα γιατί είχα κάνει την αίτηση για υιοθεσία και με κάλεσαν να πάω. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή».
Η Κατερίνα Μάρκου συχνά επισκεπτόταν τα ιδρύματα γιατί πάντα ήθελε να αποκτήσει ένα δικό της παιδί. Στο πρόσωπο ενός μικρού εγκαταλελειμμένου αγοριού η Κατερίνα Μάρκου βρήκε το παιδί που αναζητούσε: Μετάνιωσα για τις τόσες εξωσωματικές, έπρεπε να ξεκινήσω τη διαδικασία της υιοθεσίας από τα 25 μου. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να γίνουμε γονείς και να νιώσουμε πλήρεις. Το πρώτο σαββατοκύριακο που φιλοξένησα το παιδί, είχα την ελπίδα ότι θα γίνει δικό μου. Κοιτάζω το σήμερα και πραγματικά έχω να δώσω πολλά πράγματα σε αυτό το παιδί».
https://www.youtube.com/watch?v=Q9rjjnVQyjw