Ο επιχειρηματίας «έπεσε στα μαλακά» καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του και έτι τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Πρωτόδικα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.
Στην απολογία του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αναφερόμενος στο περιστατικό είπε: «Με έτρωγε ο τσακωμός μας και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Την ξαναπήρα στις 6 το πρωί και δεν απαντούσε. Πήρα το αυτοκίνητο έφτασα στο παλαιό Φάληρο περί τις 6.20. Θα έπαιρνα περί τις 10.000 ευρώ για να πληρώσω στη δουλειά. Δυστυχώς μου είχε γίνει συνήθεια να παίρνω το όπλο μαζί μου, το έβαζα σε μια ζώνη στη μέση σε μια θήκη ανάμεσα στη ζώνη και το παντελόνι, το είχα 2-3 χρόνια , το έφερα μαζί μου τακτικά. Ήθελα να τα βρω μαζί της ήμουν εκνευρισμένος έφτασα βάραγα το κουδούνι φώναζα «Όλγα άνοιξε μου» και μετά από λίγα λεπτά ήρθε μου άνοιξε μου έλεγε μην φωνάζεις με κάνεις ρεζίλι. Μπήκαμε αρχίσαμε έντονο διάλογο είδα δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη της λέω δώσε μου το σκυλί να φύγω μου λέει όχι δεν θα πάρεις το σκυλί, ήθελα να περάσει το δικό μου τελικά την έπεισα, πήγε πάνω το είπε στη Γεωργία και η Γεωργία είπε όχι.
Βόλος: Χτύπησε την κόρη του με καλώδια και έστειλε αστυνομικό στο Νοσοκομείο
Άρχισα να φωνάζω, να χτυπάω μια πόρτα, μια κάσα, έσπρωξα με το πόδι το τραπεζάκι, κατέβηκε η Γεωργία και μου λέει «φύγε θα το πάρεις την άλλη εβδομάδα». Ξεκίνησα να ανεβαίνω απάνω και ήρθε και η Γεωργία. Έκατσε στο κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία βγάζω αίμα. Εγώ ήμουν από πάνω της πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι, είχα το πιστόλι στο παντελόνι και ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα, μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη , να πιέστηκε; Ίσως, τι να σας πω;».
Το θύμα της επίθεσης, Γωγώ Φαρμάκη, τόνισε: «Στις 4 Νοεμβρίου του 2011 βρισκόμουν στο σπίτι μου στο Παλαιό Φάληρο μαζί με την αδελφή μου. Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης είχε πει ένα ψέμα στην ‘Ολγα και υπάρχει ένταση. Της είχε πει ότι θα μείνει στο σπίτι και βγήκε έξω. Ο Αλέξης άρχισε να παίρνει τηλέφωνα την ‘Ολγα, μετά εμένα και δεν απαντούσαμε. Κατά τις 6 το πρωί ήρθε και για να μη γίνουμε ρεζίλι του άνοιξε. Ήταν οι δυο τους στον πρώτο οροφο και εγώ πάνω στο δωμάτιο μου. Υπήρχε ένταση αλλά δεν άκουγα τι έλεγαν. Ανέβηκε μετά η αδελφή μου και μου ζήτησε το σκυλάκι για να το πάρει ο Αλέξης. Της είπα όχι και ότι θα το πάρει την άλλη εβδομάδα που θα φύγω για Αμερική
Το σκυλάκι το ήθελε για να πικάρει την ‘Ολγα. Άκουσα να σπάνε κάτι ποτήρια. Ήμουν στη μέση της σκάλας. Του λέω τι θα γίνει; Εκείνος άρχισε να χτυπιέται, έσπρωξε το τραπεζάκι του σαλονιού και ανέβηκα στο δωμάτιο. Ανέβηκε κι εκείνος και το σκυλί δίπλα μου. Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο. Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε»
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του επιχειρηματία υποστηρίζοντας ωστόσο ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του: «Το μόνο που θέλω να πω είναι δυο λόγια για το όπλο. Δέχομαι ότι ειρήνευσαν οι σχέσεις, δέχομαι τις αντικρουόμενες καταθέσεις και κρατώ όσα ειπώθηκαν σήμερα. Αλλά η εξέταση του όπλου έδειξε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο», τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας ουσιαστικά είτε να κριθεί ατιμώρητη η απόπειρα -όπως ορίζει το σχετικό άρθρο- είτε να δοθεί μικρότερη ποινή εξαιτίας της έμπρακτης μετανοίας που έδειξε ο δράστης, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος της πράξης του».