Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ρ» η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί αρχικά για τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Καμείρου και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα άλλα βασικά μνημεία του νησιού μας που γνωρίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα.
Πολυτεχνείο: Σε επιφυλακή 5.500 αστυνομικοί - Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν
Όπως τόνισε είναι αδιανόητο να μην υπάρχει έστω μία αναπηρική καρέκλα και ένα φορείο σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα υγείας σε επισκέπτη των αρχαιολογικών χώρων, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι τουρίστες βρίσκονται κάτω από τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ένα λιποθυμικό επεισόδιο να προκύψει δεν υπάρχει έστω μια κατάλληλη καρέκλα για να καθίσει κάποιος και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στην περίπτωση ατυχήματος ένα φορείο είναι απαραίτητο για τη μεταφορά του τραυματία στις δομές υγείας. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοια κάλυψη ούτε για τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους όπως για παράδειγμα αυτόν της Λίνδου όπου το θερμόμετρο το καλοκαίρι αγγίζει κόκκινο. Απαραίτητα είναι όμως και για την Φιλέρημο όπου μπορεί να υπάρχουν δέντρα αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν βασικές διευκολύνσεις ακόμα και στην περίπτωση αυτή.
Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία η οποία φαίνεται να είναι σύμφωνη. Η κ. Σταυριανού υπογραμμίζει επίσης ότι όταν ένα επισκέπτης πληρώνει εισιτήριο είμαστε υποχρεωμένοι ως προορισμός να του παρέχουμε και ασφάλεια και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση να παρέχουμε τουλάχιστον τα στοιχειώδη.
Μάλιστα υπογράμμισε ότι κάτι αντίστοιχο έκανε ο σύλλογος και για το λιμάνι της Ρόδου όπου ο διαθέσιμος χώρος που υπάρχει εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Πηγή: rodiaki.gr