Όπως έχει γίνει γνωστό, από την προηγούμενη εβδομάδα είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να κάνει εξετάσεις, ωστόσο σε αυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες διαγνώστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Στην συνέχεια, έδωσε μάχη, αλλά τέθηκε από την Δευτέρα σε οργανική καταστολή, χωρίς να τα καταφέρει και να αφήσει την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης.
Ποιος ήταν ο Ροδόλφος Μορώνης
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική «Μεσημβρινή» και συνέχισε στα «Σημερινά» ως κριτικός κινηματογράφου), «Τα Νέα» (Υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων) και την “Βραδυνή” (Σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης).
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ταλαιπωρία η Τετάρτη - Ποιοι απεργούν, τι θα γίνει με ΜΜΜ και σχολεία
Με την τηλεόραση ασχολείται από 1975. Διετέλεσε Συντονιστής Ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (“Τώρα με την Ευρώπη”, “Τριάντα λεπτά στον Κόσμο” κ.α.).
Διετέλεσε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).
Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990.
Διετέλεσε Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1991-1993) και μέλος του κατά την πρώτη εκλογή των μελών του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (2002-2005).
Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X). Δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000)
Εχει μεταφράσει θέατρο (Το “Πινγκ Πονγκ” του Α. Ανταμώφ, που ανεβάστηκε στο ΚΘΒΕ και το «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ) και έχει συγγράψει «Πολιτικός κινηματογράφος: σημειώσεις μελέτης σε πρώτο στάδιο» και «Εισαγωγή στην ποίηση του Ζακ Πρεβέρ».