Ο νεαρός κατηγορείται για συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα και την περασμένη εβδομάδα. Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος ή να αφεθεί ελεύθερος.
Επελέγη η «μέση» λύση, αποφασίζοντας τον κατ’ οίκον περιορισμό του στα Καμίνια έως ότου αποφάσιζε το Δικαστικό Συμβούλιο, απασχολώντας 10 αστυνομικούς καθημερινά στη φύλαξή του. Το Δικαστικό Συμβούλιο, με βούλευμά του, έλυσε τη διαφωνία υπέρ της άποψης του εισαγγελέα και αποφάσισε την προφυλάκιση του 27χρονου. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια, μετά τις απολογίες τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
Ο 27χρονος συμμετείχε σε ομάδα περίπου 150 ατόμων η οποία προέβαινε σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, με πέτρες, σίδερα, βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Πρόκειται για παλιό μέλος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής Πειραιά και υπόδικο για συμμετοχή στην οργάνωση «Απέλλα».
Το χρονικό διάστημα μετά την εμπρηστική επίθεση στη Φαβέλα τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου αναζητούσαν τη «σύνδεση» των πέντε νεαρών ακροδεξιών, στελεχών του μορφώματος «Απέλλα», με… διαγραμμένο πρωτοκλασάτο μέλος της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε υψηλή καθοδήγηση στη στοχοποίηση αναρχικών στεκιών, καταλήψεων, οικιών και καταστημάτων μεταναστών ή λειτούργησαν αυτόνομα.
Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να ήταν «ομαδάρχης» της συγκεκριμένης επίθεσης στο αντιεξουσιαστικό στέκι στον Πειραιά, ενώ είχε στρατολογήσει τους δύο 19χρονους, τον 21χρονο, όπως επίσης και τον ανήλικο, που είχαν συλληφθεί στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Α.Τ., σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την 1η Αυγούστου 2014 είχε συμμετάσχει σε επίθεση ακροδεξιών εναντίον αντιεξουσιαστών της κατάληψης «Κούβελου» στο Μαρούσι, ενώ στις 19 Μαΐου 2015 είχε επιτεθεί με γροθιές εναντίον μέλους της αναρχοσυνδικαλιστικής πρωτοβουλίας Ροσινάντε, κατά τη διάρκεια πορείας, προκειμένου να αποσπάσει ως «λάφυρο» τη σημαία που κρατούσε, για να δεχθεί ομαδική επίθεση και να τραπεί σε φυγή.
Επίσης, στις 9 Απριλίου 2016 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ακροδεξιών στον Πειραιά είχε επιτεθεί εναντίον αστυνομικών και εναντίον δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού με σίδερο, χωρίς ευτυχώς να τον πετύχει, γιατί θα υπήρχαν δυσάρεστες συνέπειες.
Οι συλληφθέντες των επεισοδίων στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών αντιμετώπιζαν κακουργηματικές κατηγορίες, καθώς ο εισαγγελέας είχε ασκήσει εις βάρος τους ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 6 πλημμελήματα.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου