Χθες έγινε γνωστό ότι 24 ώρες μετά την επίθεση στον καθηγητή άγνωστοι λήστεψαν στο ίδιο μέρος και με τον ίδιο τρόπο 50χρονη εργαζόμενη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προσαγάγει 36χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της ληστείας σε βάρος της γυναίκας ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή του στην επίθεση της Πέμπτης.
Η τομεάρχης Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ. και βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι η ανομία στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Νέο θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο καθηγητής του Αριστοτελείου. Εν έτει 2018, σε ευρωπαϊκή χώρα. Ως πότε η κυβέρνηση θα παραμένει αδρανής;», αναρωτήθηκε.
Την περασμένη Πέμπτη, καθηγητής του ΑΠΘ πήγε σε ΑΤΜ που βρίσκεται στη βόρεια πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Σύμφωνα με την καταγγελία του, μόλις είχε δώσει την εντολή για ανάληψη, κακοποιοί τον πέταξαν πάνω σε διπλανή τζαμαρία και από τύχη δεν εκπαραθυρώθηκε.
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 35χρονος Τούρκος για τη δολοφονία του εργοδότη του
Οι θρασύτατοι δράστες άρπαξαν τα 200 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Αν και τη συγκεκριμένη ώρα υπήρχαν πολλοί πολίτες στο σημείο, κανένας δεν αντέδρασε γιατί όπως του είπαν «φοβούνται για τη ζωή τους». Ο καθηγητής δήλωσε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει εξαιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου. Κατήγγειλε τη ληστεία στην Ασφάλεια αλλά δεν μπόρεσε να περιγράψει τα χαρακτηριστικά των δραστών γιατί τον χτύπησαν από πίσω. «Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων», πρόσθεσε ειρωνικά.
Στο μεταξύ, διάβημα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και Αρχές, με το οποίο «να διατυπώνεται ευθέως ρητή αξίωση για την κατάργηση του νόμου περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του» ζήτησε χθες ο Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Oπως τόνισε, «αυτή θα ήταν μια σθεναρή στάση από πλευράς Δήμου, γιατί όλα τα άλλα – όπως ψηφίσματα ή συμβολικές συνεδριάσεις – είναι ασπιρίνες για έναν τέτοιου είδους καρκίνο».
Υπογράμμισε τη ληστρική επίθεση που δέχτηκε καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο μηχάνημα ATM του ιδρύματος και πρόσθεσε: «Συμβολικού χαρακτήρα δράσεις, από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Κι ούτε είναι δυνατόν να μετατίθενται οι ευθύνες, άμεσα ή έμμεσα, στο Φοιτητικό Κίνημα, σαν να υποκινούνται οι φοιτητές μας σε πράξεις αυτοδικίας. Το διάβημά μας θα πρέπει να διατυπώνει ρητά την κοινή διαπίστωση ότι το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]