Τόνισε ότι ο ομογενής είχε επίσης τη δυνατότητα να ξεφύγει στην Ελλάδα από το βουνό αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων.
Αποκάλυψε επίσης ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τρομοκρατούσαν επί 5 ώρες τους γονείς του 35χρονου και στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια που είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος
Στο μεταξύ, αφού αρνήθηκαν αρχικά να εξεταστεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή, οι αλβανικές αρχές έκαναν τελικά δεκτό το αίτημα. Ωστόσο, στον Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, τον Έλληνα ιατροδικαστή, επετράπη να δει τη σορό του Κατσίφα μόλις για 5 λεπτά. Ουσιαστικά τον άφησαν να ρίξει απλά μια ματιά και όχι να εξετάσει τη σορό.
Από τη μακροσκοπική εξέταση ο κ. Βουγιουκλάκης διαπίστωσε ότι οι πληγές από τις σφαίρες είχαν συρραφεί και ότι η σορός είχε πλυθεί κάτι που σημαίνει ότι είχε εξαφανιστεί και το οποιοδήποτε στοιχείο.
Ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι σφαίρες που έχει δεχθεί ο Κατσίφας δεν είναι εξ΄επαφής αλλά από απόσταση 25 μέτρων.
Αυτό, ανατρέπει το σενάριο που διέρρεαν κάποιες πλευρές πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τραυματίστηκε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε χαριστική βολή από κοντινή απόσταση.
Το γεγονός αυτό, λένε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί τον ισχυρισμό τους ότι οι Αλβανοί ήθελαν νεκρό τον 35χρονο και αυτό γιατί η σορός του δεν φέρει κανένα άλλο τραύμα που να μαρτυρά ότι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με πυροβολισμό στα πόδια ή σε άλλο σημείο του σώματός του.
Οι δυο βολές στην καρδιά δείχνει πρόθεση να σκοτώσουν, λέει η πλευρά της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη κάλυψη και πως θα μπορούσε εύκολα η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα RENEA να τον ακινητοποιήσει.
Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η υπόθεση
Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλαριάτες. Είναι, ίσως, το μοναδικό παρήγορο γεγονός αυτή τη στιγμή για την οικογένεια του θύματος, η οποία εξακολουθεί να αναζητά απεγνωσμένα φως στο σκοτάδι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 35χρονος.
Θεσσαλονίκη: Απεργούν την Τετάρτη (20/11) οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
Με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα, την ομογένεια να έχει σηκωθεί στο «πόδι», χθες έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου.
Έλληνας υπήκοος
Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήλθε η αδελφή του Κατσίφα και προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι το θύμα είχε ελληνική υπηκοότητα.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Ελληνα υπήκοο, για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα. Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.
Την ίδια στιγμή, και μετά από έντονες πιέσεις της ελληνικής πρεσβείας, οι αλβανικές αρχές υποχώρησαν από την αρχική τους αρνητική στάση και τελικά αποδέχτηκαν το αίτημα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου και από Ελληνα ιατροδικαστή.
Πάντως, η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ομογένειας. Οι φωνές για «εν ψυχρώ εκτέλεση» αλλά και οι καταγγελίες για «στημένη ενέργεια» μέρα με τη μέρα πληθαίνουν.
Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του γιατρού και φίλου του θύματος, Παντελή Παπίστα. Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο κ. Παπίστας υποστήριξε (ΣΚΑΪ) ότι έσυραν τον 35χρονο 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή.
«Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο, που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση», είπε χαρακτηριστικά.
«Αν έκανε το παιδί μου τίποτα, υπήρχε η Δικαιοσύνη» ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν μας εξηγεί τίποτα. Το παιδί μου δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, απλά σήκωνε τη σημαία για την Ελλάδα».
Στο μεταξύ, οι Βορειοηπειρωτικοί Φορείς Αθηνών καλούν την ελληνική Πολιτεία να φροντίσει ώστε να ριχτεί φως στην υπόθεση.
«Την εβδομάδα πριν από την 28η Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε προσαχθεί τρεις φορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα – εικάζουμε για συστάσεις σχετικά με το σημαιοστολισμό του χωριού του. Στις 28 Οκτωβρίου 2018 στις 10:00 (τοπική ώρα) το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από ανθρώπους που ήταν παρόντες στο συμβάν, ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Κατσίφας, ενώ βρισκόταν στο καφενείο του χωριού, τον πλησίασαν αστυνομικοί, οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως σκόπευαν να προβούν στο κατέβασμα σημαιών. Εκείνος ανταπάντησε πως δεν θα το επιτρέψει και τότε τον απείλησαν με το υπηρεσιακό τους όπλο», αναφέρουν στο υπόμνημά τους.
Μάλιστα, σημειώνουν: «Προφανώς ο Κωνσταντίνος έπεσε νεκρός πριν από τη λήξη των εκδηλώσεων. Την ώρα που τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδιδαν τη σύλληψη και μεταγωγή του στο Α.Τ. Αργυροκάστρου προκύπτει ότι ήταν ήδη νεκρός. Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο επιστρέφουν “νεκρούς” συνδέσμους που φαίνεται ότι έχουν διαγραφεί. Δεδομένου ότι οι δημοσιεύσεις βασίζονται σε πηγές της αλβανικής αστυνομίας προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης από την αλβανική αστυνομία και τους εντολείς της».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]