Την ημερίδα παρακολούθησαν στελέχη της εκπαίδευσης (διευθυντές και διευθύντριες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών), μέλη του Ινστιτούτου Ελληνικού Γάλακτος και επισκέπτες υγείας από τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Στο πρώτο μέρος της επιμορφωτικής δράσης, παρουσιάστηκε το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνικό γάλα, από τη φάρμα στο ποτήρι». Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και βρίσκεται αναρτημένο στην ψηφιακή στέγη του Ινστιτούτου (www.ellinikogala.gr). Παρουσιάστηκε επίσης το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο για το γάλα, στο πλαίσιο του οποίου οι σχολικές μονάδες των Σερρών, ως ομάδες, θα υλοποιήσουν διάφορες δράσεις που σχετίζονται με τους θεματικούς άξονες του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Έγκλημα στην Εύβοια: Προφυλακίστηκε και ο 29χρονος γαμπρός για τη δολοφονία του 66χρονου
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σε θέματα αγωγής υγείας, («Οφέλη από την κατανάλωση γάλακτος»), αγωγής καταναλωτή («Γινόμαστε υπεύθυνοι καταναλωτές») και επαγγελματικού προσανατολισμού («Το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου»). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες έθεσαν τα ερωτήματά τους στους εισηγητές.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Κρι Κρι ΑΕ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2321068-363 και 301 καθώς και στο e-mail: [email protected]
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]